sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Manila - Bangkok - Helsinki - Kemi/Tornio

Manilassa tuli majoituttua Ermitan kaupunginosassa olevaan Stone Houseen Mabini Streetillä. Hotelli ei ole mikään kummoinen, mutta sijainniltaan se on hyvä ihan Robinsonin kauppakeskuksen vieressä. Samoin hintataso on sopiva. Minun huone maksoi 1100PHP/19€, josta löytyy ilmastointi, kaapeli-tv ja oma wc/suihku. Hotellista löytyy myös halvempia ja kalliimpia huoneita.

Robinssonista löytyy paljon erilaisia ruokapaikkoja ja siellä tulikin käytyä syömässä joka päivä keskiviikosta perjantaihin.Torstai-iltana tuli käytyä viettämässä iltaa Cowboy Grillillä, joka on samalla kadulla hotellin kans. Paikassa on useampi bändi soittamassa joka ilta.Kun kolme eri bändiä olivat käyneet heittämässä eka setit, lavalle nousi suosittu paikallinen koomikko Andrew E.Mulle nimi ei sanonut sattuneesta syystä yhtään mitään, mutta kaverin suosiosta paikallisten keskuudessa kertoo jotain tämä kuva. Kuvia ja videopätkiä otettiin kovasti.Perjataina oli vuorossa siirtymäpäivä. Tällä kertaa se ei tosin ollut mikä tahansa siirtymäpäivä, vaan tämän pitkän reissun paluulento takaisin Suomeen. Ostin lipun jo noin 6vk aikaisemmin Finnairin sivulta välille Manila - Kemi/Tornio, joka sisälsi kolme erillistä lentoa. Ensimmäinen oli Thai Airwaysin lento Manilasta Bangkokkiin, toinen Finnairilla Bangkokista Helsinkiin ja kolmas FinnCommilla Helsingistä Kemi/Tornioon. Lippujen mukaan lentojen kokonaisaika Manilasta Kemiin oli noin 19h.

Manilassa minun iso laukku chekattiin suoraan lopulliseen määränpäähän eli Kemi/Tornion kentälle. Kone lähti noin 30min myöhässä, joten lipussa ollut 1,5h vaihtoaika Bangkokissa lyheni välittömästi vajaaseen tuntiin. Bangkokissa transfer tiskille hakeen boarding passia Finnairin lennolle. Siellä sanottiin, että tiski on jo kiinni ja mennä suoraan portille. Sinne siis ja siellä mulle printattiin boarding passi sekä Helsingin, että Kemin lennolle. Kello oli samalla jo niin paljon, että käytännössä suoraan koneeseen.

Bangkokin lento Helsinkiin kestää noin 10h. En osaa nukkua koneessa kunnolla ja sen vuoksi tällaiset pitkät lennot on mulle aina kohtuu raskaita. Koneen viimein laskeuduttua Helsinkiin ajallaan mulla jäi noin kolme tuntia aikaa Kemi/Tornion koneen lähtöön. Helsingin kentällä toimii onneksi ilmainen wifi portin 21 ja Irkkubaarin lähimaastossa, joten siellä sai oman läppärin verkkoon ja pääsi kuluttaan aikaa surffaamalla netissa. Kone pohjoiseen lähti ajallaan noin 9:40.Koneen alkaessa lähestyä Kemi/Tornion kenttää näkyi, että eilisestä illasta on lennetty jo noin 10000km ja suuntana on ollut pohjoinen. Meressä näkyi isoja jäälauttoja vaikka kuinka paljon. Kun kone oli laskeutunut, niin odotin mielenkiinnolla, että oliko myös minun Manilassa jättämä laukku löytänyt perille. Hihnan lähdettyä pyörimään minun laukku tuli ensimmäisten joukossa, joten sikälikin kaikki hyvin. Kun kyytikin oli kentällä vastassa, niin vielä viimeinen rykäisy autolla Tornioon. Matkustusaika hotellilta Manilasta Tornioon kotiovelle oli lopulta lähes 23h.

Pikkusisko oli leiponut reissaajalle aiheeseen liittyvän tervetuliaiskakun, joten kotia tultua sai heti suut makiaksi.Tämä reissu oli siis tässä. Reissun kesto oli päivälleen vuosi ja 7kk. Samalla tapahtuu paluu arkeen. Käytännössä se tarkoittaa töidenhakua omalta alalta (IT ja/tai SAP) tai jotain muita mielenkiintoisia hommia. Jatkon suhteen kaikki on täysin auki, joten hyviä työtarjouksia otetaan vastaan suurella skaalalla Torniosta, pääkaupunkiseudulta kuin myös ulkomailta.

Kirjoitan reissusta vielä jonkunlaisen yhteenvedon lähipäivinä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin!Grillausterveisin Torniosta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa suomeen ja kotiin. Niin ne linnutkin tulee tänne kesän viettoon.

    Pidä sivut "auki" saa jatkuvasti käyttökelpoista tietoa ja vinkkejä.

    On sulla ollut mahtava reissu, siinä on tavoitetta ihan riittämiin.

    Kyllähän IT hommia löytyy, pitää kirjoitella jos täältä vähän pohjoisemmasta löytyy.

    VastaaPoista
  2. Moro ja kiitoksia!

    Sivut tulevat oleen auki koko ajan ja kommentteja ja kysymyksiä saa lähettää myös jatkossa mihin tahansa blokin juttuun. Pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin parhaani mukaan.

    IT hommia vaikuttais olevan tarjolla ainakin etelässä. Suomesta tarkoitus katella töitä vain kotikaupungista Torniosta tai sitten pääkaupunkisedulta, jossa työskentelin noin 12 vuotta ennen reissuun lähtöä. Muualta Suomesta en ole näillä näkymin töitä hakemassa. Ulkomaat kiinnostaa toki myös. Varsinkin kaukoitä, mutta myös UAE ja Qatar. Mahdollisesti myös muut maat. Kaikki riippuu.

    - Mika -

    VastaaPoista