lauantai 7. toukokuuta 2011

White Sand Beach, purjehdusta ja luolia

Torstaina tuli käytyä kävelemässä hotellin vieressä olevalla Boracayn tunnetuimmalla ja suurimmalla rannalla eli White Sand Beachillä. Hotellista on tosi sokkeloinen noin 100m pitkä kuja rannalle ja ranta avautuu heti edessä tällaisena.Ranta on useita kilometrejä pitkä ja sille mahtuu monenlaista hotellia, majataloa, ravintolaa, kauppaa, jne.Rannan edustalla on erilaisia veneitä vaikka kuinka paljon. Tyypillinen purjevene Boracaylla.Perjantaina vuokrattiin neljän hengen porukalla edellisen kuvan kaltainen purjevene puoleksi päivää. Hinnaksi sovittiin neljältä yhteensä 1800PHP/30€/3h. Lopulta oltiin reissussa noin neljä tuntia ja hinta pysyi samana. Vene on keskeltä tosi kapea ja me kaikki neljä oltiinkin rungon molemmin puolin olevilla verkoilla. Mikäpä siinä oli ihmetellä maisemia laineiden liplattaessa.Ensimmäiseksi kohteeksi haluttiin Boracayn vieressä oleva Crystal Cave Island. Saarelta löytyy kaksi luolaa, joista numero kaksi menee saaren halki. Tässä ollaan juuri tultu ensimmäisen luolan portaille.Kun portaat laskeutuu alas, niin siellä on kohtuullisen kokoinen luola. Luolassa on aukko portaiden kohdalta ylös, mutta myös isompi aukko merelle päin. Eilen ilma oli kohtuu pilvinen ja välillä tuli muutamia yksittäisiä pisaroitakin. Tuulta oli myös jonkin verran ja luolaan tuli kohtuu kokoista aaltoa. Sen vuoksi luolan suulle ei voinut mennä normaalisti snorklaamaan ollenkaan. Vähän veden pinnan yläpuolella oli jonkinlainen turvaköysi ja päätin käydä sitä hyväksi käyttäen katsomassa, että miltä luolassa näyttää pinnan alla.Näytti ihan hienolta. Tyynellä ja aurinkoisella kelillä olisi varmasti hieno paikka snorklailla kaikessa rauhassa. Nyt kun aaltoa tuli luolaan kohtuu voimalla, niin sain olla vedessä ihan yksin. Eipä ollu ainakaan ruuhkaa.

Ensimmäisen luolan jälkeen käytiin vielä kurkkaamassa toista luolaa. Kun se oli nähty, niin hypättiin takaisin veneeseen ja mentiin Crocodile Islandin kupeeseen snorklaamaan. Paikalla oli kohtuu kova virtaus juuri silloin, joten mitenkään rennosti siinä ei voinut kellua. Yksi merenneito tuli kuitenkin veden alla minua vastaan.Snorklailujen jälkeen purjeet uudelleen ylös ja takaisin kohti White Sand Beachiä. Siellä mentiin rannalla olevalle Station 3:lle eli samaan paikkaan, josta lähdettiin liikenteeseen. Tässä White Sand Beachia kohtuu läheltä hotellia.Keli oli pilvinen tai puoli pilvinen koko päivän. Sopivan tuulen ansiosta kevyt vene kulki hienosti ja koko päivä mentiin puhtaasti purjehtien. Veneessä ei edes ollut moottoria. Mukava ja rento päivä merellä, vaikka keli ei mitenkään aurinkoinen ollutkaan.

Illalla käytiin vielä porukalla kuuntelemassa aimo annos rokkia rannan keskivaiheilla Station 2:sen maastossa.Tänään lauantai tullut vietettyä rauhallisissa merkeissä. Käytyä syömässä hyvin ja levättyä. Aina ei jaksa. Eikä tarvikkaan.

Boracaylta chillaillen,
Mika

2 kommenttia:

  1. Moi taas. Hienot rannat siellä.

    Tässä siis suunnitellaan kolmen viikon matkaa Filippiineille Tammikuussa 2012

    Boracayssä ainakin majaa tarjolla ihan riittävästi(agoda)

    Sanoppa sie ku oot ollut siellä jo pitempään minne kannattaa mennä??

    Met ei jakseta olla ku max:viikko yhdessä paikkaa ja sitten pitää vaihtaa paikkaa/saarta. Eli lyhyillä siirroilla eteenpäin.
    Sukellusta emme harrasta,hienot maisemat/rannat ok. Majoitusta enmme ole tavallisesti varanneet etukäteen.

    Manilaan nyt liput 838e Helsinki-Amsterdam-Hongkong-Manila olis reitti. Helsinkiin vaikka norwegianilla.
    Boracayn ympärillä paljon saaria.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Jos tarkoitat Boracayta, niin majapaikka White Sand Beachiltä jostain Station 3:en läheltä. Station 2:en kohdalla on kaikkin suurin hulabaloo ja siellä on myös paljon ruokapaikkoja. Jos haluaa kuitenkin vähän rauhallisemman paikan, niin kolmoselta. Sillä kohtaa hieno ranta ja porukkaa ei niin paljon. Kakkoselle kävelee kuitenki noin 15-20min.

    Jos meinaat Filippiinejä yleisesti, niin se vähän riippuu mitä haluaa. Jos puhtaasti hienot rannat ja maisemat kiinnostaa ja haluaa jakaa 3vk viikon pätkiin, niin esim. viikko Boracay, toinen Palawanilla El Nidossa ja kolmas Panglaolla Alona Beachillä. Alona Beachiltä on helppo käydä sitten katsomassa Boholin puolella myös suklaakukkulat ja tarsierit.

    - Mika -

    VastaaPoista