keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Caticlan/Boracay - Manila

Päivät Boracaylla menneet rennoissa merkeissä. Ilmat tosin ei ole oikein suosineet. Sunnuntai ja maanantai oli kohtuu sateisia ja tosi tuulisia päiviä. Välillä vettä tuli poikittain ja kohtuu lujaa. Manila on Boracaylta 300km päässä ja siellä oli ollut kunnon tulvia vesisateiden johdosta.

Yksi päivä kävellessä sattui silmään tällainen hauskan näköinen kookospähkinä. Pähkinä oli baarin edustalla, jonka nimi oli osuvasti - Keep Smiling.Ennen Boracaylle tuloa oli ajatuksena, että voisi kävästä sukeltamassa yhtenä päivänä, että näkis vähän minkälainen vedenalainen maailma siellä on. Boracaylle tullessa mulla oli flunssa kovimmillaan. Maanantaina olisi jo olon puolesta pystynyt sukeltamaan, mutta silloin ilma oli aikasta kehno ja kovan tuulen vuoksi aallokko oli melkoinen. Vedessä ei näkynytkään yhtään ainoaa venettä. Sitten alkoi jo aika loppuun sukelluksilta, joten sukellukset jäi Boracaylla tällä erää tekemättä. Sukelluskohteita saaren ympärillä vaikuttaisi olevan paljon.Tiistaina ilmat alkoi taas kirkastumaan ja rannallakin oli heti kovasti porukkaa ja veneitä.Samana päivänä tuli myös käytyä kurvailemassa vesiscootterilla ekaa kertaa reiluun 10 vuoteen. Kun diili 30min ajelusta oli tehty, niin kuljetettiin autolla ensin Boracayn toiselle puolen. Siellä mentiin pikaveneellä ensin isolle aukkuroituun lautalle, josta varsinaiset ajelut aloitettiin.Kulkupelinä oli Yamahan XL700 Waverunner ja hyvin tuntui kulkevan. Keli oli kohtuu aallokkoista ja 30min ajon jälkeen käsivarret oli täysin puhki hyppyyttämisestä. Hauskaa puuhaa! Hauskuudella on myös hintansa. Tämä lysti kustansi 2000PHP/34€/30min.

Boracay ja siellä varsinkin White Sand Beach on viimeisen päälle hieno ranta. Saari on samalla Filippiinien ylivoimaisesti suosituin turistikohde ja porukkaa on sen mukaisesti. Jos Filippiinejä vertaa Thaimaahan, niin tulee väistämättä mieleen, että Boracay on Filippiinien Phuket.

Boracaylla tuli vietettyä tasan viikko ja tänään keskiviikkona oli vuorossa siirtyminen Manilaan. Lento oli aamulla 9:10 Caticlanista ja hotellilta tuli lähdettyä 7:20. Sieltä ensin tricycletaksilla lauttasatamaan. Siellä oli samanlainen lippu-lappu-show kuin Boracaylle tullessakin. Terminal fee 50PHP/83c, lauttalippu 25PHP/42c ja traikkikyyti toisella puolen veneeltä satamasta kentälle 50PHP/83c. Nuo kaikki piti siis maksaa Boracayn puolella. Muuta maksuja ei sitten mennytkään kuin vasta lentokentällä terminal fee 20PHP/34c. Boracaylle tullessa kannattee huomioida, että ruumaan saa laittaa ilmaiseksi vain max. 10kg painavan laukun. Itellä laukun paino on 25kg, joten sitä rokotetaan 150PHP/2,5€/kg.

Sitten vain AirPhil Expressin Q300 koneeseen ja menoksi.Maisemat vaihtuivat kerta heitolla hieman toisenlaisiksi, kun alettiin oleen Manilassa.Manilan sykkeestä,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti