sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Manilan arkea

Pari viikkoa vierähtänyt viimeisestä blokikirjoituksesta ja nyt päästy jo syyskuun puolelle. Syyskuussa Suomessa kesä on käytännössä ohi ja alkaa pukkaan syksyä päälle. Täällä Manilan suunnalla tähän aikaan vuodesta vastaavasti sadekausi alkaa lähennellä puolta väliä. Tilastojen mukaan elokuu on sateisin ja syyskuu tulee hyvänä kakkosena. Nyt on tosin ollut elokuun tulvien jälkeen yllättävän hyvät kelit ajankohtaan nähden. Paljon aurinkoisia ja hienoja päiviä. Tosin tilanne voi olla jo huomenna toinen. Aika näyttää.

Tässä jotain välähdyksiä sieltä täältä viimeiseltä parilta viikolta.

Yks päivä mopoilin lähialueen pikkuteitä ja kujia kohti Laguna Lakea ja oma kompassi hetken päästä täysin sekaisin, että missä tarkalleen ottaen olin. Meikäläisen sisäinen GPS ei tunnetusti ole mikään maailman paras, joten sikäli ei mitään uutta. Hetken päästä tulin kuitenkin järvelle tutun sillan kupeeseen. Aikaisemmin en ole huomannutkaan, että siellä on jollakin kunnon ankkafarmi järven reunalla.
Tämän näköisiä tirpusia. Näyttää suomalaisittain sorsilta vai mitä sanoo metsämiehet?
Viikko sitten lauantaina tuli käytyä muutaman työkaverin porukalla vähän ulkoilemassa Manilan yössä. Tällä kertaa otettiin suunnaksi Makati ja siellä Padre Burgosin baarialue.
Alueella paljon baareja laidasta laitaan.
Jossain vaiheessa illan ohjelmaan kuului myös bilistä.
Iltaelämästä tuttu peli varsinkin Thaimaan matkailijoille. Täällä tullut harvemmin vastaan.
Ryhmäkuva toimistolta ja fiilikset korkealla. Sitä se perjantai teettää.
Meillä töissä tapana, että päivän synttärisankarille ostetaan pikku kolehdilla aina suu makeaksi. Täällä viikolla oli sitten minun vuoro.
 Thanks guys! Salamat !

Kotona töistä tullessa oli sitten vähän isompi kakku odottamassa.
Aikaisemminkin ollut juttua, että Filippiineiltä löytyy paljon maailman mittakaavassakin suuria kauppakeskuksia. Minun lähiostari on Taguigin Fort Bonifaciossa oleva Market Market. Kokonsa puolesta se ei kuulu ollenkaan suurimpiin, vaan on lähinnä keskikokoinen. Valikoimaa sieltäkin löytyy ihan mukavasti.
Ostarin leffateattereiden läheltä löytyy mm. kiipeilyseinä.
Shoppailijoita tauolla ostarin keskellä olevalla sisäaukiolla. Palmujen vieressä on myös suuri lava, jossa lähes joka viikonloppu jotain ohjelmaa.
Työkaveri kehui Fortissa olevaa Persian Grilliä ja tuli tänään sunnuntai-iltana käytyä syömässä siellä illallinen. Otettiin listalta kebab platter, jossa oli monenlaisia vartaita. Siihen saman tyylin riisiä, pitaleipää ja asiaan kuuluvaa dippikastiketta.
Ei kehunut kaveri turhaan. Oli kyllä tosi hyvää settiä. Jos vikaa oikein hakemalla haetaan, niin tuli syötyä hiukkasen liikaa...Helppo suositella arabialaisen ruuan ystäville.

Manilan humusta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti