sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vesitestit ja mopoilua Manilassa

Kirjoitin viime kerralla juttua kameran ja sukelluskotelon hankinnasta. Silloin en ollu ehtiny testata vielä sukelluskoteloa ja kamerallakin oli tullu räpsittyä vasta muutamia kuvia. Sukeltamassa en ole käynyt vielä, mutta tuli testattua viikolla koteloa kämpän altaalla.

Kotelo puoliksi pinnan alla. Pysyykö vesi ulkopuolella…?
Allekirjoittanut saimaannorppana.
Merenneito altaassa.
Kotelon käyttö vaatii selkeästi totuttelua Canonin omiin koteloihin verrattuna. Vesi pysyi kuitenkin ulkopuolella ja testikuvia tuli räpsittyä jonku verran, joten tästä on hyvä jatkaa.

Mopoon on tullut kilometrejä hitaasti, mutta varmasti. Käytin sitä nyt lauantaina 500km ensihuollossa. Olen käynyt Pasigin Yamahalla mopolla kerran aikasemmin ja silloin käännyin päätieltä liian myöhään. Piti seikkailla vähän aikaa ja kysyä pariin kertaan neuvoa, että paikka löytyi. Tällä kertaa käännyin päätieltä aikaisemmin. Ei sekään tosin onnistanu.  Olin taas täysin hukassa ja nyt Pasigin ydinkeskustaassa suurimmilla kadulla kymmenien jeeppien ja traikkitaksien kans. Muutaman kerran taas neuvoa kysymällä paikka lopulta löytyi.
Huoltoon ei tarvi varata aikoja etukäteen, vaan mopot pääsee huoltoon jonotusperiaatteella. Minua ennen oli kolme mopoa, joten siinä piti odotella noin tuntinen ennen kuin oma härpätin pääsi syyniin.
Ensihuollossa käytännössä vain vaihdettiin öljyt ja suodatin ja vähän kiristeltiin ruuveja ja muttereita. Itse huolto oli ilmainen mopon mukana tulleiden kuponkien johdosta, mutta tarvikkeet piti maksaa itse. Hintaa tuli noin 350PHP/6,40€. Se on huololle oikein sopiva hinta.

Mopon mustassa värissä näkyy pöly tosi helposti ja tuli käytyä pesettämässä se kämpän vieressä olevassa pesupaikassa. Etulokariin oli ilmestynyt jostain pitkähkö naarmu ja pesujannu fiksasi sen vahaamalla. Kun kysyin hintaa, niin se oli sama 60PHP/1,10€, kun normaalistikkin. Joutu antaa vähän tippiä taas. Niin hyvää ja huolellista jälkeä kaveri tekee.
Manilan liikenne on tunnetusti erittäin ruuhkainen. Ensimmäistä kertaa kaupungissa käyvää varmasti hirvittää jo pelkkä ajatus, jos pitäisi lähteä kikkaileen liikenteen sekaan millä kulkuneuvolla tahansa. Asun Manilassa Taguig Cityssä ja tässä on tullut nyt lähi viikkoina käytyä mopoilemassa itselle uusilla alueilla. Jo mainitun Pasigin lisäksi Quezon Cityssä, San Josessa, Mandaluyongissa ja Makatissa. Pään pitää pyöriä ajaessa koko ajan ja keskittyminen ei saa herpaantua. Muuten kolahtaa varmasti. Toki se voi silti kolahtaa syystä tai toisesta.

Quezon Cityssä käydessä ajelin kunnon ruuhka-aikaan mopolla yhtä Filippiinien vilkkainta tai kenties jopa kaikkein vilkkainta valtaväylää eli EDSAa pitkin. Siellä tuntee itsensä mopon kans kohtuu pieneksi kymmenien bussien, jeeppien ja muun liikenteen seassa. Tässä Youtubesta löydetty ja linkitetty videopätkä, josta näkyy hyvin minkälaisista liikennemääristä puhutaan.
Kävin viikko sitten lauantaina Makatin puolella räätälissä Cornell´sissa tilaamassa kolme paitaa. Sovittiin, että haen ne viikon päästä. Kävin hakemassa ne tänään.
Siellä sattu aikasta hauska juttu. Räätäli toi mulle takahuoneesta kaksi tilaamaani paitaa. Sitten räätälin rouva toi kolmannen paidan, mutta se ei ollu ollenkaan sen värinen mitä olin tilannut. Kuitissa olevasta kangaspalasta se oli myös helppo kaikkien todeta. Väri ei ollu sinne päinkään. Paidassa oli silti minun nimilappu.

Kolmas ja oikea paita löytyi hyvin pian. Kysyin sitten räätäliltä neljännestä paidasta, että sekin on varmaan tehty minun mitoilla, kun siinä oli kerran minun nimikin. Olihan se. Väri vaikutti siinäkin oikein hyvältä, joten sanoin, että jos myyt sen sopivasti, niin voin ostaa senkin. Paidan hinnaksi sovittiin sitten 700PHP/12,90€, kun tilaamani paidat maksoi 1000PHP/18,40€ kappaleelta. Nyt ei tarvi miettiä uusien paitojen ostoa ainakaan lähi viikkoina.

Parit kuvat ruokajutuista.

Intialainen ruoka maistuu meikäläiselle erittäin hyvin ja varsinkin Chicken tikka masala on yksi suosikeista. Minulla ollut kaapissa jo muutaman viikon tikka masala maustesekoitepussi. Ostin maustepussin sekoittamiseen tarvittavaa maustamatonta jugurttia ja kokeilin mitä tulee. Tulihan siitä oikein hyvä setti.
Minun kämpässä ei ole ollenkaan uunia. Ostin muutama kuukausi sitten mikroaaltouunin ja silloin oli ajatuksena, että täytyy ostaa sellainen mikro, jossa on myös grillitoiminto. Sen avulla pystyy sitten vähän korvaamaan joissain tapauksissa oikean uunin puutetta. Grillitoimintoa tullutkin käytettyä ahkerasti varsinkin lämpimiin voileipiin. Nyt kun Suomesta on saanu kavereiden tuomina ruisleipää, niin tullut tehtyä useasti kunnon lämpimäisiä. Toimii!
Etsittiin netistä, että löytyykö läheltä vietnamilaisia ravintoloita, josta sais kunnon nuudelikeittoja. Ajatus oli, että löytyiskö samanlaista, kuin Puerto Princesassa on tarjolla suositussa chaolong housessa. Yksi ravintola Pho Hoa Vietnamese Noodle House näkyi olevan McKinley Hillillä Venice Piatzalla eli käytännössä ihan minun toimiston naapurissa. Kurvattiin sinne tänään käymään syömässä.
Paikka oli lopulta sama, jossa olinkin käyny kerran aikaisemmin. En vain tiennyt, että samasta ravintolasta saa Thaimaalaisen ruuan lisäksi myös Vietnamilaista ruokaa. Tilasin nuudelisopan kanalla ja ruoka oli erittäin hyvää. Täytyy käydä siellä uudestaan.
Tornioon vielä terveisiä, että tuli kokeiltua lättyreseptiä. Hyvin toimi! Tässä todistuskappale mansikkahillon kera.
Mulla tuli tämän kuukauden 5. päivä 11kk Filippiineillä täyteen. Se mikä on yllättänyt erityisesti minut itseni, niin ei ole tullut käytyä koko aikana maan ulkopuolella missään reissussa. Toistaiseksi tullut pyörittyä vain maan sisällä. Ollu mielessä, että täytyy alkaa seuraileen hyviä tarjouksia naapurimaihin. Niitä kuitenkin tulee sähköpostiin lähes viikottain eri lentoyhtiöiltä.

Ihmiset aina joskus kyselee minulta, että mitä minä ja muut meillä töissä oikein tekee Manilassa? Vastauksena voin sanoa, että hyvin monenlaisia juttuja. Kuten vaikkapa videoita. Tämä videopätkä siis meidän osaston tekemä. Itse asiassa oikein tarkkasilmäinen saattaa nähdä myös minut vilaukselta lopussa. Global HRSS ylpeänä esittää:
Päättyneenä tammikuuna 2013 blokissa oli kuukausitasolla enemmän kävijöitä kuin koskaan aikaisemmin. Kaikkiaan 4908 visiittiä. Edellistä ennätystä piti hallussa viime vuoden maaliskuu, jolloin tulin Suomesta 10kk jälkeen takaisin tänne Filippiineille. Silloin oli 4595 visiittiä. Mukava huomata näin kirjoittajan näkökulmasta, että kiinnostusta löytyy. Kiitoksia kaikille lukijoille!!

Täällä Manilassa on ollut nyt tänä viikonloppuna vuoden suurin vuosittainen moottoripyörä- ja scootteritapahtuma Bike Festival and Trade Show. Kävin siellä eilen lauantaina. Kirjoitan siitä erillisen jutun kuvineen myöhemmin. Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Tuon edellisen perusteella mieki voisin tulla teille töihin =D
    -Minna-

    VastaaPoista
  2. Juu, tuli ihan hauska video. Meän yksikön vetäjä jäi eläkkeelle ja video tehtiin hänelle.

    - Mika -

    VastaaPoista