lauantai 10. marraskuuta 2012

Musaa ja Movemberia

Kuukausi pyörähtänyt jo marraskuun puolelle. Suomessa kelit menee kohti talvea ja täällä Filippiinien suunnalla sadekausi alkaa olla ohi. Kelit on ollu viimeisen kuukauden aikana käytännössä täydelliset. Päivälämmöt liikkuu haarukassa +31C…+33C.

Viikko sitten keskiviikkona yksi kaveri oli Suomesta täällä Manilassa ja pyörähdettiin illalla kuuntelemassa bändiä Craft Barissa Fort Bonifaciossa. Samana päivänä oli Halloweenit ja porukkaa oli liikenteessä tosi paljon.
Marraskuun myötä myös Movember on pyörähtänyt käyntiin. Meillä on töissä useampi kaveri Movemberissa mukana ja tyylejä löytyy. Tässä kuva parin päivän takaa. Joey, Juho ja minä.
Tässä meikäläinen tältä päivältä. Kahvat kasvaa kohtuu rivakkaa tahtia ja tässä on vielä kolme viikkoa aikaa. Silloin on jo melkoiset mursut!
Viikon päästä pitäis lähteä käymään kaverin tykönä Cebussa kylässä. Meikäläiselle se tietää käyntiä nuuskaostoksilla Howzatissa Makatissa. Nyt olis taas lasti ostettu, joten Cebun suunnalla pysyy huulet tötteröllä myös jatkossa. Kolmenlaista Generalia olis tulossa.
Nuuskaostoksilla törmäsin vahingossa erittäin miellyttävään yllätykseen. Sieltä löytyi ihan rehellistä lakritsia. Valmistusmaa Australia, mutta maku on ehtaa aitoa lakua. Hintaa 200g pussilla oli sopivat 110PHP/2,10€.
Ostoksien jälkeen tuli käytyä syömässä vähän sushia japanilaisessa raflassa Rockwellin Power Plan Mallissa. Minun sushisuosikit, lohta ja tonnikalaa.
Käytiin myös katsahtamassa uusin James Bond - Skyfall Rockwellin ostarilla. Osa viimeisimmistä Bondeista mulla on jäänyt katsomatta, mutta tämä uusin oli kyllä minusta tosi hyvä. Ehkäpä paras Bondi ikinä. Erittäin hienosti tehty ja kuvattu kaikin puolin.

Nyt on vasta marraskuun 10. päivä, mutta täällä on joka paikassa joulukoristeet jo täysin näkyvillä. Joululauluja on soitettu jo syyskuun alusta lähtien. Oikeasti! Kun lähdettiin tänään Power Plan Mallista Rockwellista, niin useamman kadun palmut oli koristeltu valoja täyteen. Oli aikasta hienon näköinen. Tässä huonolaatuinen kuva, mutta idea tulee selville.
Töihin liittyvä erikoisuus Filippiineiltä. Täällä nimittäin on ainakin toimistohommissa normikäytäntö, että ihmisille maksetaan ns. 13kk:n palkka. Se ei ole siis mikään bonus, vaan se maksetaan automaattisesti kaikille työntekijöille samalla tavalla kuin tavallinenkin palkka. Siihen ei siis vaikuta mitenkään, että onko suoriutunut tehtävästään hyvin tai huonosti, vaan se maksetaan kaikille. Joissakin yrityksissä maksetaan myös ns. 14kk:n palkka. Siinä on ihan samat maksuperusteet. 14kk:n palkka maksetetaan joissakin yrityksissä kaikille, kun taas joissakin firmoissa vain managereille. 13kk:n palkkaan kuuluu ainakin meidän firmassa sellainen mukava asia, että siitä menee pienempi veroprosentti kuin normaalista palkasta. Hyvä niin.

Tänään sattui aikasta erikoinen löytö lompakosta. Sieltä löytyi nimittäin minun ajokortti. Tuo tuskin on mikään erikoinen uutinen. Se mikä siitä tekee erikoisen, niin luulin hukanneeni kyseisen ajokortin maaliskuussa vuosi sitten eli 2011. Oltiin silloin kaverin kans ensin Floresissa Indonesiassa ja meillä oli mopot siellä vuokralla. Silloin tarvitsin varmuudella ajokorttia mopoa vuokratessa. Floresin jälkeen mentiin pariksi päiväksi Jakartaan. Sitten lennettiin Jakartasta Manilaan ja koneenvaihdolla suoraan Palawanille. Siellä ollessa en enää löytänytkään ajokorttia ollenkaan, vaikka etsin kuinka. Se oli siis tippunut Indoissa ollessa ihan viimisinä päivinä. Näin ajattelin ja olin asiasta täysin varma.

Menin takaisin Suomeen viime vuonna 2011 toukokuussa ja heti käymään poliisilaitoksella. Katoamisilmoitus ajokortista sisään ja uusi ajokortti vetämään. Uusi ajokortti tuli muutaman viikon päästä ja olen käyttänyt uutta korttia siitä lähtien. Tänään siis minun vanha kortti pullahti esiin lompakosta. Lompakon yhden korttitaskun pohja on repeytynyt ja siellä oleva kortti painuu liian syvälle. Tänään laitoin pari korttia takaisin lompakkoon ja satuin näkeen vilahduksen, että yhdessä korttitaskussa näkyi jokin kortti. Ajattelin, että se minun luottokortti. Otetaanpas se pois ja laitetaan ehjään korttitaskuun. Kun otin kortin pois, niin tuli heti ajatus, että ei voi olla totta!! Tämähän on se puolitoista vuotta sitten Indoissa "kadonnut" kortti!! En siis ollukkaan hukannut sitä mihinkään, vaan lompakko oli syönyt sen.

Laitetaan tähän vielä Hondan myynti-ilmoitus uusiksi. Se on siis edelleen kaupan. Joku sais täysin uutta vastaavan Honda CBF600S ´08 erittäin edullisesti. Ajettu vain 11,800km ja huollettu merkkiliikkeessä. Honda on myynnissä vain sen vuoksi, kun asun nyt täällä Filippiineillä. Muuten kurvailisin sillä itse Suomessa.
Hondassa vakiovarusteena korkeussäädettävä satula ja pleksi ja Hondan ajonestolaite. Lisävarusteina Hondan mallikohtainen peräteline isolla pyörän värisellä laukulla, sekä keskiseisontatuki. Valmiiksi tingittyyn hintaan 5700€. Honda löytyy Torniosta.

Jos sinä tai kaverisi on kiinnostunut Hondasta, niin laita mailia suoraan minulle: mikazz (@) gmail (piste) com. Voin lähettää tarvittaessa sähköpostilla myös lisää kuvia.

Blokissa ollut mukavasti taas lukijoita. Lokakuun tilastot kertoo, että nyt sivuttiin lähes kuukausiennätystä. 4569 hittiä. Kaikkien aikonen ennätys on tämän vuoden maaliskuulta, jolloin sivuilla oli 4596 hittiä. Palasin tuolloin maaliskuussa Suomesta takaisin tänne Filippiineille ja se näkyi heti myös blokin kävijämäärässä. Allekirjoittanut kiittää mielenkiinnosta!

Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Taalla nuuskamuikkunen on hyvin hyvin iloinen. :) Aika persiista, kun hait turhaan uutta ajokorttia ja varmaan siita oli stressiakin. Olen huomannu, etta lompakot pitais uusia nykyisin 6kk valein, kun ovat niin huono laatuisia. Kumma, etta toi sun mopo ei mee kaupaksi tuolla hinnalla. Ostaisin, jos asuisin Suomessa. Ps. kivat mursut sulla

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Juuh, viikon päästä saa täydennyksen snyysseihin.

    Tuo kortin esiin putkahtaminen tuli niiiin puun takaa kuin vain voi. Tosiaan 1,5v sitten nähny viimeksi kortin, ku sinun kans päristeltiin Floresissa. Jos jotain positiivista hakeen, niin en unohtanukkaan sitä yhtään mihinkään. :D

    Ihmetelly kans, ku ei edes kyselyjä. Hinta on enemmän kuin kohallaan ja mopon kunto on kuin uusi. Hinta on alle puolet, mitä uusi on maksanu.

    Mursut kasvaa. Viikon päästä ne on taas muutaman millin lisää. Täytyny jo nyt saksia suun reunoilta, ku alkaa tuntuun/pisteleen huulia. :D

    - Mika -

    VastaaPoista