sunnuntai 7. lokakuuta 2012

The Heritage Park

Viimeinen vajaa pari viikkoa Cebun reissun jälkeen mennyt hyvin rauhallisissa merkeissä.

Reilun "kivenheiton" päässä minun kämpiltä on The Heritage Park. Kyseessä on suuri puistomainen alue, jossa on hienoja rakennuksia, muistomerkkejä, hautapaikkoja, jne. Siellä ollut ajatus käydä jo pidemmän aikaa. Eilen lauantaina päätin viimein lähteä käymään siellä. Traikki alle ja sillä paikan päälle yhdestä alueen portista sisälle.
Portilla vartija kyselemään, että millä asialla olen. Kertoi, että alueelle voi tulla vain ja ainostaan, jos suvulla on siellä hautapaikka tai muistomerkki. Muuten ei mitään asiaa. Yksityisaluetta. Ei saanut edes heittää pientä kierrosta pikaisesti alueella. Se siitä ideasta sitten. Aidan takaa räpsästy kuva alueen rakennuksista.
Tässä jotain muuta sekalaista sälää menneiltä päiviltä.

Taksiremppa menossa.
Vähän suurempi remppa moottoripyörään. "Pikku vikoja. Heleppo korjata…".
Paikaillinen pieni kioski eli "Sari-Sari". Näitä on Filippiinien joka ikinen kaupunki ja kylä täynnä.

 Kaljaa kansalle ja vähän muutakin juomaa.
Grafittien teko käynnissä…
…ja muutama kaveri ihmettelemässä niiden tekoa.

Välillä pitää käydä rentoutumassa uimassa altaalla. Edelleen uima-allas kämpillä on kyllä aivan loistava keksintö. Tykkään!
 Fort Bonifacion keskustaa korkeine condoineen Burgos Circlen alueella.
Fortiin nousee koko ajan uusia korkeita asuinkerrostaloja mallia condonium ja myös erilaisia liikerakennuksia kuin sieniä sateella. Nostureita riittää. Alueesta on hyvää kyytiä tulossa uusi Makati. Fort Bonifacion alue on kuulemma aikaisemmin kuulunutkin Makatiin, mutta nykyään se on siis Taguig Cityä.
 Näitä riittää. Tyypillisesti alueen uusissa rakennuksissa on kerroksia välillä 25-50.
Säntis-Delicatessen on avannut uuden myymälän ja tällä kertaa Fort Bonifacio High Streetin tuntumaan. Se sopii mulle erittäin hyvin, ku se on niin lähellä. Ei tarvi lähteä enää käymään Rockwellissa ostoksilla, kun haluaa jotain pohjoismaalaista syötävää.
 Säntisissä käydessä tuli kysyttyä, että onko niillä salmiakkia. Tiesin kyllä edellisten käyntien perusteella Rockwellin liikkeessä, että ei ole. Myymäläpäällikkö sanoi, että olen jo toinen asiakas pienen ajan sisällä, joka kysyy. Kerroin hänelle, että alueella asuu aika paljon ruotsalaisia, norjalaisia ja suomalaisia, joten varmasti menisi kaupaksi. Kerroin sitten vinkkinä, että varsinkin Fazerin valmistamille Turkinpippureille olis menekkkiä, jos sellaisia olisi kaupan. Nainen kirjoitti kaikki ylös minun avustuksella ja aikoi selvittää asiaa. Samalla otti minun tiedot ylös ja aikoi ilmoittaa, että onnistuuko. Mielenkiintoista nähdä, että onko joku päivä tulevaisuudessa Turkkareita tarjolla.

Sellaista tänne tällä kertaa.

Manilasta,
Mika

5 kommenttia:

  1. Moi. muistatko kuinka paljon on lentokenttä vero ? kotimaan lennolla/ja kun lentää maasta pois?

    Onko se lentokenttä veron nimellä?

    VastaaPoista
  2. Viimeksi ku lensin Manilasta Cebuun, niin taisi olla 200PHP. Lennettaessa Manilasta ulos se on muistaakseni 750PHP. Netin mukaan sen hinta on ilmeisesti tippunut ja on nyt 550PHP.

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Taitaa olla Terminal Fee:n nimella.

    - Mika -

    VastaaPoista
  4. Kiitos. En minäkään muista vaikka Helmikuussa lennettiin Cebusta-kotiin.

    Varasin yhden yön:The Mabuhay Manor Manilasta. Onko kokemusta? Oli halpa ja lähellä kenttää.

    VastaaPoista
  5. Ei ole mitään tietoa hotellista. Kartan mukaan näyttäis olevan kohtuu lähellä Mall of Asiaa. Samoin Roxas Bulevard menee about vierestä, josta pääsee taksilla nopeasti viettään iltaa Malaten ja Ermitan puolelle. Vaikkapa Ermitaan Mabini Streetille Cowboy Grillille kuunteleen bändejä ja samalla syömään jotain ja ottaa parit. Joka ikinen päivä kolme bändiä. Suosittelen, jos livemusa kiinnostaa.

    - Mika -

    VastaaPoista