perjantai 26. lokakuuta 2012

Suomi-ilta ja Halloweenit toimistolla

Muutama viikko sitten sain kutsun tulla Philamlife Towerin 33-kerroksessa olevalle yksityiselle Tower Clubille Makati Cityyn. Kutsussa mainittiin, että tarkoituksena on järjestää Suomi-ilta Filippiineillä asuville suomalaisille. Täältä löytyy jo mm. Philippine Finland Society ja Scandinavian Society, mutta ne kummatkaan eivät ole kuulemma kovin suosittuja suomalaisten keskuudessa. Illan tarkoituksena oli avata keskustelua ja vaihtaa ajatuksia siitä, että minkälaista yhteistoimintaa täällä asuvat suomalaiset haluaisivat ja voisivat tehdä. Päivämääränä kutsussa oli ti 23.10.2012 klo 19:00 ja paikkana siis Tower Club.

Ilta oli tällä viikolla ja tuli käytyä siellä. Paikkana Tower Club on erittäin asiallinen, jossa on tiloja eri kokoisille ryhmille järjestää miittejä tai vaikkapa edustustilaisuuksia. Paikalle tuli noin 40 suomalaista. Näistä käytännössä kaikki työskentelevät täällä jossakin yrityksissä tai ovat itsenäisiä yrittäjiä. Paikalla oli useampia henkilöitä, jotka olivat asuneet maassa jo 12-15 vuotta.

Illan puuhamiehet pitivät pienet puheet illan alussa. Paikalla oli myös Suomen suurlähettiläs Heikki Hannikainen, joka kertoi vähän menneistä ja tulevista. Heikki kuvassa harmaassa puvussa.
Suomen suurlähetystö Manilassa suljetaan tämän vuoden lopussa toistaiseksi ja asiakkailta ovet ovat jo sulkeutuneet. Tällä hetkellä suomalaisten asioita hoidetaan Norjan lähetystössä Makatissa, jonne jää myös yksi suomalainen töihin.

Ilta meni kaikin puolin rennoissa ja leppoisissa merkeissä. Iltaa oli saatu sponsoroimaan eräs suuri suomalainen yritys, joten pientä purtavaa oli myös tarjolla. Samoin baari oli käytettävissä koko illan ajan ilmaiseksi. Paikalla olijoista tunsin entuudestään vain kolme henkilöä. Sikälikin oli mielenkiintoista käydä paikan päällä.

Illan päätteeksi sovittiin, että tällaisille tapaamisille selkeästikkin on tarvetta ja seuraava tapaaminen on marraskuussa jonakin lauantaina. Päivämäärä ja paikka on vielä auki.

Meillä oli nyt torstaina hieman erillainen päivä töissä. Halloweenin kunniaksi työntekijöiden lapsille järjestettiin speciaali päivä toimistolla. Toimisto koristeltiin erilaisilla teemoilla ja lapsia varten tietysti sekä yritys, että työntekijät hommasivat namua ja muuta pientä syötävää. Torstaina töihin tullessa toimiston koristelua oli täydessä vauhdissa ja se alkoi näyttää meidän osastolla tältä.
Osa työntekijöistä oli myös pukeutunut rooliasuihin. Wendy, Kapteeni Koukku ja Peter Pan.
Kun paikalla oli Kapteeni Koukku, niin tietysti piti olla myös laiva.
Keijukaisia.
Siipiteema oli suosittu.
Toisaalla toimistolla oli vähän erilaista teemaa.
Sitten oli lasten vuoro. Toimistolle tuli lopulta 170 lasta. Se tarkoitti käytännössä, että meillä oli työt muutaman tunnin täysin seis. Tässä tyylinäytettä nuoremmasta lady lookista.
Sitten huomasttavasti nuorempi enkeli.
Lapsille oli järkätty myös kasvomaalausta. Kasvojen maalajalla oli kansio, josta jokainen sai valita haluamansa kasvomaalauksen. Hetken päästä maalaus oli valmis ja seuraava lapsi jonosta tuolille. Taitava jannu!
Oma taiteenlaji tuokin.

Sellaista vaihtelua oli tämän viikon arkipäiville.

Manilasta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Nice fairies. :) Must have been very different day. Did you wear any costume in Halloween parties?

    VastaaPoista
  2. Yep, it was not not so ordinary day at the office. :) No, I didn´t have any costume.

    VastaaPoista