sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Yamaha International Motorshow - Mall of Asia

Eilen lauantaina oli kotona tarjolla tällaisia vähän erilaisia kananmunia, joita kutsutaan nimellä "balot" tai "balut". Kyseessä on normaali kananmuna tai ankanmuna, mutta sisällä on jo osittain kehittynyt poikanen.Pari kertaa tullut maistettua balottia aikasemmin, mutta tällä kertaa jätin väliin. Molemmilla kerroilla syöminen loppui siihen, ku karvainen osuus alkoi…

Tänään sunnuntaina tuli käytyä SM Mall of Asiassa (MOA). Paikka on yksi maailman suurimpia kauppakeskuksia. Siellä tuli käytyä aluksi syömässä indonesialaisessa ravintolassa. Perussetti kana- ja lihavartaita pähkinäkastikkeessa.Syy mennä käymään MOA:ssa oli kuitenkin ihan muu kuin pelkästään syömään. Kuulin työkaverilta, että siellä olisi sunnuntana suuri paikallisen Yamaha Clubin tapaaminen. Jotain tapahtuman suuruudesta kertonee se, että ensimmäiselle 2000:lle clubilaiselle oli luvassa jonkin sortin yllätyspaketti. Paikkana oli MOA:n Imax parkkipaikka. Porukkaa ja mopoja olikin paikalla ihan pirusti. Tässä pieni otos parkkipaikalta.Parkkipaikalle oli kyhätty myös jonkinlainen rata keiloilla ja nauhoilla, jossa pystyi kokeileen Yamahan maahantuojan paikalle tuomia mopoja. Kävin itekkin kokeileen Yamahan 135cc Sniper MX -mallia. Siinä mielessä kohtuu harvinainen laite täällä piikkiluokkaan, että siinä oli jopa käsikytkin ja vaihteet kuten isommissakin prätkissä eli ykkönen alas ja loput neljä ylös. Suurin osahan täällä myytävistä malleista on joko automaatteja tai ilman käsikytkintä olevia nelivaihteisia malleja, joissa kaikki vaihteet alaspäin. Sniper MX vaikutti ihan asialliselta laitteelta. Hintaa tommosella olis 94,000PHP/1,764€. Koeajosta sen verran, että kaikkien kuskien piti laittaa kypärän ja hanskojen lisäksi sekä kyynär-, että polvisuojat. Toki hyvähän se vain on, että maahantuoja välittää asiakkaiden turvallisuudesta.Kaikille koeajajille annettiin samalla Yamahan jonkinlainen kangaslompakko, jonka saa vyöhön tai housun lenksuun kiinni.Vasta ostarin sisällä minulle selvisi, että kyseessä olikin Yamahan suurempi tapahtuma, eikä pelkästään Yamaha Clubin miitti. Ostarille oli roudattu näytille Japanista monenlaista isompaakin kalustoa. Tuntuu hullulta, että virallinen maahantuoja ei tuo koko maahan muuta kuin piikkiluokan laitteita. Suurin maahantuotava mopo Yamahalla on FZ16 ja siinä on 153cc. Sama koskee muuten myös Hondaa. Niillä 200cc katuenska on suurin mopo. Suzuki sen sijaan tuo mm. Hayabusaa ja Kawa vastaavasti tonnista.

Täällä scoottereiden ja perusmopojen luvatussa maassa tämä TMax XP500A sai paljon ihailua aikaiseksi.Näytillä oli myös mm. 1200cc Tenere.Sitten oli tietysti tuunattuja scoottereita.Tämä oli luonnossa aikasta hieno.Mopoista kun on kyse, niin tietysti paikalla oli myös paikallista teknistä osaamista. Yamahan insinöörejä siis.Eihän sitä muuten tietäis laitteiden kaikkia hienouksia.Paikalla oli myös mm. veneitä ja perämoottoreita, kuten myös Yamahan kisakalustoa. Oli ihan mukavaa vaihtelua tavalliseen ostarikuljailuun verrattuna.

Manilasta kaasukäsi syyhyten,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti