tiistai 4. syyskuuta 2012

Puoli vuotta Filippiineillä täynnä

Tulin Filippiineille maaliskuun 5. päivä, joten nyt keskiviikkona 5.9.2012 tulee puoli vuotta maassa täyteen. Edellisillä reissuilla olen ollut Filippiineillä yhteensä noin 10kk eli sellaiset vuosi ja 4kk on tullut nyt pyörittyä täällä tähän mennessä. Tulevana maanantaina tulee 5kk Manilassa töissä täyteen.

Tässä jotain menneeltä viikolta.

Yks päivä tuli huomattua toimiston vieressä 7-11:ssa Pepsin logoilla oleva pullo, mutta väri ei näyttänyt colalta ollenkaan. Pepsi Pogi. Uteliaisuus oli liian kova ja oli pakko testata. Maku oli aikasta mielenkiintoinen. Lähinnä mausta tuli mieleen suomalaisille tuttu Pommack.Mainittin pari juttua aikaisemmin, että ollu vähän mopokuumetta ilmassa. Työkaverilla on uuden karhea Yamaha Mio 125 MX ja tuli käytyä kokeileen sitä mielenkiinnon vuoksi. Ihan ok tuntoinen perusscootteri.Lauantaina tuli käytyä Market Marketin lähiostarilla ja siellä oli tuttuun tyyliin hulabalot käynnissä. Tällä kertaa aiheena oli Dance Supremacy - 1st National Collegiate HipHop Dance Competition. Isot tanssikilpailut siis. Tanssiryhmiä oli paljon kisaamassa ja katsojia sen mukaisesti. Tuli kateltua muutama esitys. Hyvä meininki ja hyvää musiikkia.Tapahtumaa sponsoroi Shell erittäin näkyvästi ja näytille oli tuotu myös Ferrarin F1.Minun 2,5v vanha Nokian luuri alkoi temppuilla oikein kunnolla muutama päivä sitten. Se saattoi yhtäkkiä pimentyä ihan täysin. Välillä sen sai käynnistettyä kikkailemalla, mutta siihen ei voinut luottaa enää ollenkaan. Nyt siihen ei meinaa saada virtoja päälle enää ollenkaan.

Otin perjantaina käyttöön varaluurina laukussa olleen noin 5v vanhan Nokian N73:en. Se toimii jotenkin, mutta ei täysin kunnolla enää sekään. Tässä ollu jo useamman kuukauden mielessä, että pitäis päivittää luuri tähän päivään. Laitoin hintarajaksi noin 10,000PHP eli sellaiset 200€. Parhaat mallit maksaa noin triplat, joten ne jäi heti pois laskuista. Muutamia luureja kokeiltuani päädyin lopulta Samsungin Galaxy Ace Duos'iin. Kyseessä siis Sampan perus Android. Jos siitä haluaa jotain speciaalia hakea, niin siinä on paikka kahdelle SIM-kortille. Ykköspaikkaan paikallinen ja kakkoseen Suomen SIM. Puhelimella pystyy nyt vastaanottamaan ja soittamaan puheluita molemmista numeroista yhdellä laitteella.

Hintaa tuollaisella oli 9,990PHP/189€. Toistaiseksi tullut käytettyä vain vanhoja Sympparipohjaisia luureja, joten joutuu aluksi vähän opiskeleen käyttöä. Tosin eipä tuossa silti mitään kovin ihmeellistä ole käytön kannalta. Vaikuttaa oikein näppärältä.Puhelinta ostaessa palvelu oli hyvää. Siinä ei ollut mitään valittamista.Kun kapula oli saatu päivitettyä, niin tuli mieleen, että löytyisköhän mistään liikkestä järkevän hintaisia kuulokkeita. Tähän asti tullut käytettyä reissuilla Kossin Porta Pro'ta, joihin olenkin ollu erittäin tyytyväinen. Pienet läppäkuulokkeet hämmästyttävän hyvällä bassotoistolla. Niitä tullut käytettyä nyttenkin, mutta kuulokkeiden pehmusteet ovat rispaantuneet täysin säpäleiksi ja niitä ei ole enää. Kuulokkeet kyllä muuten toimivat edellenkin, vaikka niitä on tullut käytettyä jo useampi vuosi myös reissukäytössä. Etsin niihin muutama viikko sitten uusia pehmikkeitä, mutta en löytänyt niitä mistään, vaikka jossain olenkin nähnyt niitä myytävän.

Kävin ensin kahdessä viihde-elektroniikkaa ja tietokonetarvikkeita myyvässä liikkeessä. Kerroin niille, että haen kuulokkeita, joissa pitää olla kunnon äänenlaatu ja niiden pitää toistaa hyvin myös matalia ääniä. Kuuntelin Pioneerin, Philipsin ja Logitechin kuulokkeet ja ei niistä ollu yhdetkään sellaiset, mitä olin hakemassa. Varsinkin Logitechin "basso" oli, kuin olis hakattu pienellä kepillä jotain onttoa pahvilaatikkoa. Samoin istuvuus ei ollut yksissäkään kuulokkeissa ollenkaan mitä halusin.

Seuraavaksi vieressä oli soitinliike ja päätin kysäistä sieltäkin löytyykö minun spekseillä luureja. Myyjä sanoi heti, että löytyy. Tarjolla oli kahta eri mallia ja ne heti myös näyttivät oikeilta kuulokkeilta. Merkki tosin oli täysin outo ja nimestä tuli mieleen lähinnä jokin halpa ja huono vitsi. Superlux. Siinäpäs vasta laadukkaalta kuullostava merkki! Super ja vielä Lux. Just. Päätin kuitenki kuunnella ja laitettiin ensimmäiset luurit kiinni myyjän puhelimeen. Ääni yllätti täysin ja oli juuri sitä, mitä olin hakemassa. Tuli heti mieleen minun vanhat Suomeen jääneet Sennheiser HD570. Kokeilin myös toista mallia. Äänimaailma oli käytännössä sama, mutta istuvuus vielä parempi kuin ensimmäisissä. Jälkimmäisissä korva jäi kunnolla täysin kupin sisään ja istuvuus oli muutenkin tosi miellyttävä. Kaveri kertoi, että ko. luureja käytetään mm. äänitarkkailussa ja studiotyöskentelyssä. Halvempi tarjolla ollut malli oli hinnaltaan 2000PHP/38€ ja kalliimpi 2300PHP/43,50€. Ei ollut kummatkaan siis hinnalla pilattuja. Ostin lopulta nuo kalliimmat luurit mallimerkinnältään Superlux HD661. Nyt muutaman päivän nuita käyttäneenä täytyy sanoa, että hinta-laatusuhde nuissa on kyllä erinomainen. Minun vanhat Sennheiserit oli joskus vuosia sitten ostaessa reilu 100€ kalliimmat, mutta ääneessä ei ole juurikaan eroa.Maanantai-iltana töistä kotiintullessa mulla oli täytekakkua odottamassa. Tyttökaveri oli käyny päivällä ostoksilla minun tiistain synttäreitä varten. Kun oli kerran kakkua, niin pitihän sitä vähän myöskin maistaa. Vaikka hieman etuajassa.Tänään tiistaina töissä työkaverit järjestivät hauskan yllärin. Menin käymään jossain vaiheessa päivää tauolla. Kun tulin takaisin omalle paikalle, niin siellä odotti kaksi erilaista kakkua laatikoissa ja näytölle oli laitettu paperi "Onnea Mika!!!".Hyvää oli. Kiitoksia paljon kaikille! Maraming Salamat!

Laitetaan tähän loppuun vielä myynti-ilmoitus minun Hondasta. Se olis nyt tarjolla valmiiksi tingittyyn syyshintaan 5950€. Kyseessä siis kuvan Honda CBF600S ´08 ja kilometrejä siihen on kertynyt luokkaa 11,800km. Honda kaikin puolin huippukunnossa. Lisätietoja Nettimoton ilmoituksesta tai sitten ottamalla yhteyttä suoraan minuun: mikazz (at) gmail (piste) com.Siitä sais nyt joku uudenkarhean ja luotettavan mopon erittäin sopivasti. Jos olisin edelleen Suomessa, niin Honda ei olis kaupan ollenkaan. Mukava yleismopo monenlaiseen ajoon.

Manilasta,
Mika

8 kommenttia:

  1. Moikka Suomesta. Ensimmäisen lento varattu Manila- Puerto Prinsess, nyt oli halvin AirPhil Express.(n.40e 2aik) Olet matkustanut aikaisemmin.Lähtee Manilasta terminal 3 luki lipussa. Onko lentoyhtiössä mitään erikoista tai huomioitavaa?
    Oliko se terminaali 3 se kiireinen vaiko 1.
    Hinnat muuttuu viikottain, nyt siis ensimm. varattu ja näin ollen loma lähenee.
    Seuraavat lennot tarkoitus ottaa Puertosta-Clark-Kuala lumpur- Lombok. Air asialla halvimmat.

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    AirPhilissä ei ole mitään erikoista. Muutaman kerran lentäny niillä. T3 on ns. Cebu Pacificin terminaali, mutta sitä käyttää myös muutama muu yhtiö. Kyllä kolmosterminaaliinkin kannattee varata aikaa, vaikka se ei niin paha olekkaan kuin kansainvälinen ykkönen. Kolmosessa on aina myös paljon matkustajia. Vanha kotimaan terminaali eli nelonen on tosi rauhallinen ja siellä on helppo/nopea operoida. Nelosta käyttää Tiger/SEAIR ja Zest Air.

    Jes, hinnat elää täysin jatkuvasti. Tuo oli kyllä hyvä lisä, kun Tiger tuli markkinoille. Se on selvästi vaikuttanu myös Cebun markkinointiin. Cebulla on ollu aikasemminkin hyviä tarjouksia, mutta tuntuu, että ne joutunu nyt skarppaan Tigerin myötä lisää.

    Kuullostaa asialliselta reissulta, kun myös KL ja Lombok. Lombok on maisemallisesti tosi hienoa seutua. Meinaattako käydä Gileillä? Nehän on ihan Lobokin vieressä ja siellä voi käydä vaikka päiväreissun. Kokeile blokissa hakusanoja Lombok ja Gili. Jotain juttua tullu kirjoitettua myös niistä.

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Mennessä lombokkiin niin yhden yön pysäkki kuala Lumpurissa ainoastaan. Lombokilta käydään varmasti gili-saarilla ja sieltä Balille. jotenkin mukavampi ettei tarvi mennä edes takas (bali-gili-bali) Balilta sitten jossain vaiheessa Singapore ja sieltä Malesian saaret: Tioman,Redang ja Perhetian saaret kecil/besar.

    Kota Bahrusta lento Kuala Lumpuriin jossa useampi yö. Singaporen kautta Toukokuussa sitten Suomeen.
    Tämmöinen ajatus reissusta, reissun pituus 3kk:tta. Muuta varmaa ei ole kun Manilassa 4.2.13 ja pois maasta 2.3.13 onhan tuossa aika paljon kierrettävää lyhyessä ajassa, pitää karsia jokin pois mahdollisesti.

    Olen lukenut sinun sivuja aktiivisesti ja jostain sieltä alkanut hahmottumaan suunnitelmat.

    VastaaPoista
  4. Mulla on jääny nuo kaikki Malesian itärannikon hienot saaret käymättä. Se jäänyt vähän häiritseen. Kun olin Singaporessa pidempään loppuvuodesta 2010, niin silloin mietin Tiomanin reissua. Se jäi kuitenki silloin tekemättä, kun kelit ei ole siellä ihan parhaimmillaan. Samoin kuvat Redangilta ja Perhetianilta ovat kyllä niin hienoja, että varmasti hienoja paikkoja.

    Hyvän pituinen reissu tulossa. Muutenkin tuohon aikaan vuodesta, kun Suomessa kaikkein kylmintä. Ei huono!

    Aikataulusta, että kun oletta reissussa kuitenkin noinkin pitkään. Ei kannatte tehdä liian tarkkaa/tiukkaa aikataulua. Laittaa paperille paikat, jossa haluaa ehdottomasti käydä ja aikatauluttaa karkeasti, mutta sitten kaikki loput fiiliksen mukaan. Sitten voi tarvittaessa joustaa suuntaan taikka toiseen. Näin ilmeisesti teillä tarkoituskin.

    Koska on lähtöpäivä Suomesta ja mihin tarkoitus lentää Helsingistä aluksi? Bangkok, Hongkong vai mitä kautta?

    Mukava kuulla, jos on saanut blokista jotain vinkkiä ja kipinää reissuihin ja reissaamiseen. Tuntuu aina hyvältä näin kirjoittajan näkökulmasta. :)

    - Mika -

    VastaaPoista
  5. Tarkoitus lähteä rvn-hki-hkg-manila niin että kone lähtee hki 3.2.13 lentoyhtiö finnair. Finnair siksi että voi valita saapumis/lähtö kaupungit eri paikoista. Esim meillä manila/singapore. Hintakin halpa täältä asti n.1150e aik. Ei muualta saa samaan hintaan. Finnair lähtee hki illalla joten hotelli yötä ei tarvi ottaa.toisaalta siellä vasta illalla. Tosiaan tarkkoja suunnitelmia ei ole kuinka kauan jossain maassa yms. Mutta esim Filippiineillä ollaan alle 30 vrk kun ei viisumeita. Nyt pitäisi olla voimassa siellä 30 vrk;tta ilman viisumia,jostain kylläkin luin että 21 vrk leimaa antavat.eikhän päästävät maahaan/koneeseen,pitää ottaa kopio ko. Asiasta suurlähetöstön sivuilta.

    VastaaPoista
  6. Juu ja jos teillä on lippu maasta pois (vaikka ylittäiskin 3vk), niin pitäis päästä. Tosin silloin pitää hommata viisumi, jos 3vk sääntö onkin käytössä. Kannattee ehottomasti printata tuollainen kommentti ja mielellään englanniksi!

    En tiennytkään tuota, että Finskillä onnistuu järkevään hintaan ottaa paluu eri kaupungista. Tuohan on reissaajalle tosi hyvä juttu.

    - M -

    VastaaPoista
  7. Finnair: varaa lennot---Useampi kohde jne..

    VastaaPoista
  8. Jep. Ei ole tarvetta nyt itellä, mutta hyvä tietää.

    - M -

    VastaaPoista