sunnuntai 5. elokuuta 2012

Verkko-ongelmia ja läksiäiset

Pari viikkoa vierähtänyt viimeisestä blokikirjoituksesta. Viikot menneetkin rauhallisesti normaalin arjen merkeissä.

Minun kämpille asennettiin kesäkuussa kaapeli-tv ja myös samasta piuhasta tuleva kaapelinetti. Netti on toiminut periaatteessa ok, mutta yksi suuri ongelma on ollut. Suomalaiset .fi domainissa olevat webbisivut ovat toimineet miten sattuu. Välillä sivuille on päässy, mutta useasti ei. Hommassa ei ole ollut mitään logikkaa, että koska sivuille on päässy. Sama on koskenut myös mm. Ruotsin .se sivuja ja Euroopan Unionin .eu sivuja. Vastaavasti .com sivut ovat toimineet koko ajan täysin moitteettomasti. Ei mitään ongelmia koko aikana.

Olen valittanut aiheesta palveluntarjoajalle useamman kerran. Olen myös maininnut, että jos nettiyhteyttä ei saada pian toimimaan täysin moitteettomasti, niin vaihdan palveluntarjoajaa. Minulta löytyy vielä vanha mokkula ja kun olen välillä kokeillut nettiyhteyttä testimielessä sen kautta, niin kaikki sivut ovat toimineet moitteettomasti. Mainitsinkin heille, että Smart Bro:n mokkulan kautta yhteys toimii normaalisti joka paikkaan ilman ongelmia eli ongelman täytyy olla heidän päässä. Suomikaverit ovat myös pystyneet vahvistamaan chättäilleessä, että tietyt suomisivut ovat koko ajan toiminnassa, mutta täysin samaan aikaan sivut ei aukea minun koneella. Vika oli siis helppo paikantaa, että homma on operaattorista kiinni.

Operaattorin päästä soiteltiin useampaan kertaan. Laitoin heille sähköpostilla useita minun käyttämiä suomalaisia sivustoja, joita voivat käyttää testaamiseen suoraan serverilta. Heidän testeissään selvisi, että minun listan webbisivut toimii moitteettomasti heidän palvelimeltaan. Ehdottivat sitten testaamaan DNS (Domain Name System) asetuksiin kahta heidän antamaa IP:tä, joita käyttävät serverillään. Kuinkas kävikään. Homma lähti laakista toimimaan ja sen jälkeen ei ole ollu pienintäkään ongelmaa. Kannatti valittaa ja olla aktiivinen!

Kompuutterihommiin vielä sen verran, että tuli päivitettyä tähän joulukuussa ostamaani MacBook Pro'hon uusi käyttis. Vanha oli 10.7 eli ns. Lion. Nyt uusi on 10.8 eli kutsumanimeltään Mountain Lion. Äkkiseltään tuntuisi, että tämä päivitys oli onnistunut. Nyt päivän kokemusten jälkeen vaikuttaisi, että kone toimii jouhevammin.Eilen lauantaina tuli käytyä vähän ostoksilla. Ennen ostoksille lähtöä ei syöty kotona mitään ja mentiin aluksi käväseen Howzat baarissa. Paikka on ruotsalaisen omistuksessa, joten listalta löytyy myös Swedish meatball pottumuusilla. Pakkohan se oli tilata.Ei hassumpaa. Samalla tuli ostettua parit pussit Malacon namuja. Tietysti.

Seuraavaksi mentiin käymään parin rakennuksen päässä olevassa räätälissä. Kyseessä siis sama Cornell´s, jossa tuli käytyä muutava viikko aikaisemmin. Silloin tehetin parit housut ja yhden paidan. Se oli samalla ensimmäinen kerta räätälillä Filippiineillä, joten oli mielenkiintoista nähdä lopputulos. Nyt vaatteet on ollu jo käytössä ja hyväksi havaittu. Senpä vuoksi olikin helppo mennä käymään uudestaan. Tällä kertaa tilasin kolme paitaa lisää. Samalla hinta oli nyt vähän halvempi, ku oli jo vanha asiakas. Eka kerralla paidan hinnaksi sanottiin 1400PHP/27€. Nyt kolmen paidan hinnaksi tuli yhteensä 3000PHP/58€ eli 19,30€ paitaa kohti. Paidat pitäis olla valmiit viikon päästä viikonloppuna.

Räätälin jälkeen piti kävästä vielä ostamassa Säntis Delicatessenistä pari tuubia pakollista Kallen mätitahnaa ja purkki Abban silliä. Siinä samalla huomasin mukavan yllätyksen. Suomalaisia Vaasan hapankorppuja. Täällä ne on vain Finn Crispin tuotemerkin alla. Kyseessä kuitenkin täysin sama tuote. Vain eri paketti. Hapankorppuja on jo testattu ja hyviksi havaittu.Illaksi oli ohjelmassa meidän tiimin Portugalin vahvistuksen Janinen läksiäiset. Hänellä tulee vuosi täyteen täällä Manilassa ensi viikolla, jonka jälkeen hän palaa takaisin Lissabonin toimistolle. Hänelle ei ollut kerrottu mitään, että illalla on bileet. Paikaksi oli sovittu Taguig Cityn Fort Bonifaciossa sijaitseva Bugsy´s -niminen ravitsemusliike. Janine tuli sinne kaverin kans iltaa viettämään, kunnes meitä yhtäkkiä pölähti 20 henkeä kulman takaa esiin. Leveä hymy levisi heti tuttuun tyyliin.Paolo ja Jude messissä mukana.Lähi päivinä tullut seurattua vierestä paikallisen työnhakuprosessia. Suomalaisen hakiessa töitä Suomesta työhaastattelutilanteessa yleensä riittää, kun on näyttää ansioluettelo, korkein koulutodistus ja tyyliin pari viimeisintä työtodistusta. Yritys voi sitten tarvittaessa tehdä turvaselvityksen poliisilta, jos tehtävänkuva sitä edellyttää. Käytännössä hakijalla pitää olla siis vain pari-kolme eri lappua mukana.

Toisin on Filippiineillä. Täällä, kun on käynyt ensin työhaastettelussa, siellä todettu sopivaksi henkilöksi töihin, niin sitten saadaan vaatimuslista, mitä kaikkia papereita pitää hommata. Kyseisessä tapauksessa ei ollut pari-kolme eri paperia. Ei myöskään neljä-viisi, kuusi-seitsemän tai edes kahdeksan-yhdeksän eri paperia. Niitä oli 17!! Kyseessä ei ole mikään avaruussukkulan pilotin paikka tai vaikkapa valtion virkamiehen tehtävä, vaan ihan tavallinen ammatti. Hakijan pitää itse hommata etukäteen lääkärintodistusta, valokuvia, turvallisuusselvityksiä kahdesta eri paikasta, kaupungintalolta jotain, jne jne. Osa nuista on vielä sellaisia papereita, että ne pitää käydä yhtenä päivänä anomassa ja hakea muutaman päivän päästä. Tosi hidasta touhua ja melkoista pompotusta!

Viime viikonloppuna tuli kävästyä Makatin puolella syömässä Greenbelt 3:ssa sijaitsevassa intialaisessa Bollywoodissa.Intialaista sapuskaa kaipaa aina välillä ja hyvää se oli tälläkin kerralla. Kyseinen paikka on ostoskeskuksen kolmannessa kerroksessa.

Tulin nyt Filippiineille maaliskuun 5. päivä, joten tänään tuli 5kk maassa täyteen. Äkkiä se aika menee.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti