maanantai 23. heinäkuuta 2012

Lentolippuja, ruokaa ja livemusaa

Lentolippujen hinnoittelu on kyllä mielenkiintoista. Oli kyseessä sitten suomalaisittain Finnair tai joku muu yhtiö. Hyvän esimerkin hinnoittelusta antoi juuri singaporelainen lentoyhtiö Tiger Airways. Tiger avaa uuden reitin Filippiineillä Manilasta Cebuun ja heillä on sille välille erikoishinta. Ostin lipun reitille ja hinnaksi tuli 1014PHP sisältäen kaikki maksut eli hieman vajaa 20€. Hinnassa on mielenkiintoinen pointti. Menolipuksi hinta olisi erittäin halpa. Meno-paluulipuksi hinta olisi jo lähes epäuskottava. Tässä tapauksessa hinta on kuitenkin meno-paluulipusta ja siis sisältäen kaikki maksut.…mutta ei yhdelle, vaan kahdelle hengelle!! Yhden hengen yhden suunnan hinnaksi tulee siis vajaa 5€! Se on varmaa, että tuolla hinnalla ei ainakaan kateta mitään kuluja, vaan homma menee täysin markkinoinnin piikkiin.

Hinta oli niin halpa, että ostin kaksi vastaavaa meno-paluuta loppuvuodelle Cebuun. Samoin tuli ostettua meno-paluuliput kahdelle Manilasta Puerto Princesaan Palawanille. Sinne hintaa tuli yhteensä kaikkine maksuineen 2506PHP eli hieman vajaa 50€. Tuo on yleensä sellainen keskihinta yhdelle henkilölle yhteen suuntaan.

Tiger Airwaysin tarjousliput on myynnissä 19.7 - 25.7.2012 välisenä aikana ja matkustusaika on ostohetkestä aina ensi vuoden maaliskuun loppuun asti. Tarjouskohteita on muitakin kohteita niin Filippiineitä kuin myös kansainvälisiä lentoja edellä mainittujen lisäksi.

Kuulin perjantaina töissä, että Fort Bonifaciossa Taguig Cityssä järjestetään joka viikonloppu Mercato -niminen tapahtuma. Paikassa on useampi iso teltta, joissa on tarjolla paljon erilaisia ruokia kohtuu hintaan. Paikka on auki perjantaina noin klo 22:00 aina 03:00 asti. Paikka on auki myös lauantai- ja sunnuntaiaamuna 07:00 - 14:00. Lauantai-illan aukioloaika on ilmeisesti sama kuin perjantainakin.

Tuli käytyä katsahtamassa tapahtuma. Kuulin perjantai-illan olevan erityisen suosittu. Monet menevät kaveriporukalla aloittamaan perjantai-iltaa sinne ensin syömällä ja sitten jatkamalla ravintoloihin. Nyt ei ollut kuitenkaan niin paljon porukkaa kuin normaalisti. Alkuillan kova sade oli ilmeisesti karsinut tulijoita. Porukkaa oli silti sen verran, että pöydän löytäminen oli vaikeaa. Satuin näkemään sitten työkavereita yhdessä pöydässä, joten tilaa järjestyi heti. Ruokaa oli monenlaista laidasta laidaan ja sitä voi syödä paikan päällä tai sitten ostamalla kotiin. Paikasta tuli erityisesti Malesian Penang mieleen, jossa on vähän vastaavan tapaisia ulkoilmapaikkoja. Se on puhtaasti hyvä asia, sillä Penangin paikoista jäi tosi hyvät fiilikset.Mercaton teltoilla täytyy kyllä käydä toistekkin.

Sunnuntaina meillä oli ajatus lähteä käymään sukeltamassa päiväkeikka Anilaossa. Lauantaina koko Luzonin alueella oli kunnon matalapaine taifuuni Ferdiestä johtuen ja PAGASA oli antanu merelle cyclonivaroitukset. Sovittiin, että päätetään sukelluspäivän lopullinen kohtalo vasta sunnuntaina aamulla. Vaikka pahin matalapaine olikin jo mennyt pois Luzonin päältä, niin päätettiin jättää sukelluspäivä tällä kertaa väliin, kun keli oli kuitenkin vielä niin epävarma ja sääkarttojen mukaan Anilaoon oli merkitty niin suuria aaltoja.

Sunnuntai-iltana tuli käytyä syömässä ja kuuntelemassa livemusaa Ermitassa Cowboy Grillillä pitkästä aikaa.Mentiin paikan päälle jo ysin paikkeilla ja porukka ei ollut silloin vielä kovin paljon. Bändejä oli silti normimäärä.Musiikkia soitettiin laidasta laitaan bändistä ja yleisön toiveista riippuen. Tässä näyte miten paikalliselta bändiltä taittuu slovarit.
Ei suurempaa valittamista? Cowboy Grill on siitä hyvä paikka, että sen musatarjonta ei koskaan petä. Bändien tietty taso on aina taattu ja kun puitteet siellä on muutenkin kunnossa, niin siellä on mukava käydä aina välillä pistäytymässä.

Manilasta musaterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti