keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Päiväkeikka Johor Bahruun

Tänään keskiviikkona päätin käydä katsahtamassa Johor Bahrua Malesian puolella, että miltä siellä näyttää. Kaveri kyllä varoitteli, että siellä ei ole mitään erikoista Singaporeen nähden. Halusin kuitenki käydä katsomassa.

Johor Bahru on heti ensimmäinen paikka ylitettäessä Singaporen ja Malesian välinen siltä ja sinne on erittäin helppo mennä. Otin hotellin vierestä Causeway Linkin bussin, jolla pääsee suoraan pysähtymättä Singaporen raja-asemalle. Siellä lyötiin passiin maastapoistumisleima, jonka jälkeen toiseen bussiin samalla lipulla. Busilla sillan yli Malesian puolelle Johor Bahrun passintarkastukseen ja siellä passiin maahantuloleima. Passintarkastus onkin jo kaupungin keskustassa, joten sieltä vain käytäviä pitkin suoraan samassa rakennuskompleksissa olevaan kauppakeskukseen. Kätevää!! Matka kesti lähtöasemalta Malesian puolelle molempine passinleimauksineen ehkä noin tunti, jos sitäkään. Hinta tälle suoralle bussikyydille on 2,40SGD/1,35€ ja senkin pystyi maksamaan Singaporen matkakortilla, joka mullakin on. Matkakortti on siis Singaporen sisäisessä liikenteessä käytettävä ladattava kortti, joka käy metroon ja paikallisbusseihin.

Ensin "aamiainen" KFC:ssä ja jonka jälkeen ulos katteleen kaupunkia. Huomasin jo tullessa bussista isohkon ja arvokkaan näköisen rakennuksen ja päätin käydä katsomassa lähempää, että mikä se on. Se oli kohtuu lähellä ja kysyin vartiokopin jannulta, että saako sitä käydä katsomassa lähempää ja saihan sitä. Kyseessä joku hallintorakennus.Täällä on moottoripyöräpoliiseilla ajokalusto kohillaan ja alla Honda VFR800:n poliisiversiot. Samanlaiset oli myös Tokion poliiseilla.Paikallinen kongressikeskus.Suurimmat rakennukset on tässäkin kylässä pankkirakennuksia. Kuvassa Public Bankin rakennus.Tästä näkyy kuinka lähellä Johor Bahru ja Singapore ovat. Etualalla oleva Merlin Tower on Johorin puolella ja tastalla olevat kerrostalot Singaporen puolella. Tosin Singaporen varsinainen keskus on saaren etelärannikolla. Kuvassa näkyvät kerrostalot siis pohjoisrannikolla. Ajo Singaporen saaren halki kestää noin 30min.Takaisin tullessa bussikyyti samalla tavalla kuin tullessakin. Minun tapauksessa kävi varmaan jonkinlainen moka. Ensin Malesian ulosmenoleima passiin ja sitten bussiin. Näytin kuskille minun vanhaa tulolippua ja kysyin, että meneekö tämä bussi samaan paikkaan lähelle Little Indiaa, josta se lähtikin. Vaikutti, että kuskille ei menny täysin jakeluun mitä tarkoitin ja näytti vain, että sisälle siitä. Sitten Singaporen leimat passiin ja sen jälkeen toiseen bussiin. Siellä näytin taas vanhaa lippua toiselle tarkastajalle ja se kans, että sisälle siitä. Mulla tuli siis maksaan koko Malesian keikan kyydit vähän reilu euron.

Jaa, että kannattiko reissu? Ainahan se kannattaa, kun näkee uusia paikkoja tähän hintaan! :)

Sellainen päivä tänään.
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti