tiistai 9. marraskuuta 2010

Kokki Kolmosena Singaporessa

Tuli käytyä sunnuntaina elokuvissa katsomassa Ben Affleckin tähdittämä ja tällä kertaa myös ohjaama The Town. Oli minusta tosi hyvä pätkä, eikä sitä kaveritkaan pahasti moittinut. Singaporessa muutenkin aikasta mukava leffatarjonta, kun elokuvateattereita riittää. Elokuvalipun hinta täällä oli 10SGD/5.60€.

Kävelin tässä hotellin lähellä yks päivä ja ihmettelin, että mikä on yksi iso ja erikoisen mallinen rakennus. Viivoitin ollut sitä piirrettäessä milloin mihinki suuntaan ja suoriä pysty- tai vaakasuoria viivoja rakennuksesta juuri löydy.Selvisi, että kyseessä on taidekoulu.

Käytiin eilen maanantaina syömässä Jarin ja Cherryn kans vähän pidemmän kaavan mukaan. Kyseessä on ns. steamboat -paikka. Joka ikisessä pöydässä on kaasualusta. Sen päälle laitetaan sitten joko iso teräksinen kulho, joka on jaettu keskeltä kahtia ja siihen saa siis kahdenlaista keittolientä. Toinen vaihtoehto on, että valitaan barbuquealusta, jossa voidaan grillata helposti. Kolmas vaihtoehto on, että valitaan näiden yhdistelmä, jossa on sellainen pienempi normikoon kattila keskellä keittämiseen ja sen ympärillä on grillausta varten valarauta-alusta. Me valittiin tämä viimeinen vaihtoehto. Kun kaasut on väännetty päälle ja laitettu keittoliemi poriseen, niin sitten hakemaan valmistettavia ruokatarvikkeita ja juomia. Ruokaa on valittavissa todella paljon erilaista. Lihaa löytyy nautaa, possua, lammasta ja kanaa. Kolmea ensimmäista valittaessa lihamestari ottaa ison kimpaleen lihaa suoraan pakkasesta ja siivuttaa sitä isolle lautaselle hillittömän keon. Lisäksi löytyy vihanneksia, erilaisia isoja katkarapuja, taskurapuja, makkaroita, liha- ja kasvipullia ja vihanneksia. Erilaisia kastikkeita on vaikka kuinka paljon ja niistä voi tehdä kippoon mieleisensä seoksen joko marinadiksia tai sitten dippausta varten. Tai vaikka useamman sellaisen. Hintaan kuuluu myös limunaatit suoraan automaatista ja erilaisia jäätelöitä suoraan kylmäaltaasta. Samoin jotain kakkua tai pikkuleipiä.

Tässä on haettu ensimmäiseksi setiksi vähän nakkeja, nautaa, possua, kanaa ja vihanneksia. Sitten vain kokkaileen.Jos hintaa vertaa vaikkapa johonkin pikaruokapaikkaan, niin se on tietysti korkeampi. Jos sitä taas vertaa sitten johonkin oikeaan ravintolaan, jossa ottaa edes jotain nuista, mitä illan aikana tuli grillattua, niin hinta muuttuukin edulliseksi. Koko setti tuli maksamaan meillä kaikkine maksuineen 19SGD/10.65€ henkeä kohti. Ruokailuaikaa ja haettavan ruuan määrää ja laatua ei ole mitenkään rajoitettu. Meillä tuon ensimmäisen setin jälkeen haettiin erilaisia rapuja iso lautallinen ja toinen iso lautallinen vielä naudan- ja lampaanlihaa. Toki on toivottavaa, että syö kans mitä hakee. Meidän tapauksessa syöminen kesti kokkailuineen reilu viisi tuntia. Aivan loistava paikka. Olut tms. alkoholi ei kuulu hintaa, mutta käytännössä kaikki muu kylläkin. Täytyy käydä tuolla joku kerta uudestaan, kun se niin lähellä. Paikka on "yllättäin" tosi suosittu ja sinne tullaan viettämään iltaa. Sinne mennessä kannattee varata aikaa, niin silloin siitä nauttiikin eniten.Paikka sijaitsee Bugiksen alueella North Bridge Roadilla ihan Bugis Junctionia vastapäätä.

Kokkailuterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti