perjantai 26. marraskuuta 2010

Batam, Indonesia

Singaporessa tullu oltua nyt 6,5vk ja alkoi tuntumaan, että haluttais nähdä välissä jotain muutakin. Tänään perjantaina hypättiin suomalaisen kaverin kans Harbour Frontin Ferry Terminaalissa pika-aluksen kyytiin ja otettiin suunnaksi Batamin saari Indonesian puolella. Lippu oli 29SGD/16,20€. Batam on tosi lähellä. Singaporesta etelään katsoessa näkyy jonku matkan päässä maata ja se on jo Batamia. Lauttamatka Singaporesta Batam Centeriin kesti tasan tunnin. Indonesian puolella ensin maksamaan viisumi 25USD/43SGD ja sitten varsinaiselle viisumitiskille, jossa se liimattiin passiin. Homma oli jonotuksineen reilussa 10min ohi, josta laukkujen skannauksen jälkeen syömään ja taksilla hotellille.

Jos Singapore on nykyaikainen ja moderni pilvenpiirtäjäkaupunki, niin Batam Central on jotain muuta. Täällä ei korkeita rakennuksia näe ja rakennukset on enemmän mallia perus. Se näkyy myös heti hinnoissa. Hotelliksi varattiin pari päivää aikasemmin Swiss-Belinn Batam. Huoneella oli hintaa vähän vajaa 25€/yö. Agoda on luokitellu hotellille neljä tähteä ja ihan asialliselta se vaikuttaakin. Singaporen koirankopille ei vois antaa "ihan" niin montaa tähteä. Hinta Singaporessa oli noin 5€ enemmän.

Kaupunkien välillä menee pika-aluksia useasti samalla tavoin kuin Helsingin ja Tallinnan välillä. Kun kerroin, että Singaporesta näkyy Batamia, niin se toimii myös toisin päin. Tämä kuva on otettu hotellin viidennen kerroksen parvekkeelta. Taustalla näkyy Singaporen tornitaloja.Ilma oli tosi lämmin ja aurinkokin näyttäytyi mukavasti "koivujen" lomitse.Se tarkoitti, että piti lähteä käymään rentoutumassa hotellin altaalla. Olishan se lumenluonti ja auton ikkunoiden skrapaaminen tietysti vaihtelua, mutta kyllä tämä menettelee. Terveisiä täältä altaalta!Toistaiseksi tässä ei ole vielä ehtinytkään tutustuun paikkaan sen kummemmin. Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa, että montako päivää täällä tulee oltua. Aluksi on varattu huone vain pariksi eka yöksi.

Batamista,
Mika

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, kuulostaa upealta.Kyllä siellä kelpaa, täällä aamulla -22 ja kylmä tuuli. Iän myötä alkanut kaipaamaan lämpöä. Sinänsä "kunnon" talvi parempi kuin räntä/vesi keli.

    VastaaPoista
  2. Nuo Roin lukemat kuullostaa kohtuu jäätäviltä. Täällä ne lämpötilat on käytännössä ympäri vuoden samat. Jos pilvistä, niin se vaikuttaa hieman, mutta ei kovinkaan paljoa. Mikäs täällä. :)

    - Mika -

    VastaaPoista