lauantai 13. marraskuuta 2010

Botanic Garden

Muutama päivä taas hurahtanut. Kävelin viereisellä kadulla olevan hotellin edestä ja siellä näytti olevan jotkut juhlat. Autoista päätellen kaikilla paikalla olijoista ei ollut pikku nappulasta puutetta. Paikalla oli mm. Audin S5 ja R8 ja joku oli tullut paikalle uudemman mallin Tatsunilla. Mallimerkintä oli GT-R. Kaikki oli ihan tuliteriä. Kävelin pienen kierroksen ja kun menin paikan edestä hetken päästä uudestaan, niin R8:n viereen oli ilmestynyt myös uusi Lamborchini Callardo.Juhlien syy muuten selvisi ja siellä juhlittiin uuden hotellin "grand opening" eli virallisia avajaisia. Hotelli on Dickson Streetillä.

Singaporea mainostetaan shoppailijan paratiisiksi. Sille löytyy myös katetta. Kaupungin kuuluisin kauppakatu on Orchard Road. Siellä löytyy vieri vierestä vaikka kuinka paljon kauppakeskuksia ja ne ei ole mitään ihan pieniä. Yksi hienoimmista on ION ja sen myös näkee kauas. Sen verran on ruuvattu erilaista lamppua, lediä ja screeniä rakennukseen. Kauppakeskuksen alakerrassa on Orchardin metroasema, joten sinne helppo mennä myös julkisilla.Ollut jo pidempään mielessä, että pitäis käydä Botanic Gardenissa. Paikka on siis iso puutarha-alue ja se yllätti kyllä minut täysin. Ja erittäin positiivisesti. Paikkaan on vapaa pääsy. Tässäpä jotain sieltä.

Swan Lake, jossa nimensä mukaisesti asustelee ainakin pari joutsenpariskuntaa.Erilaisia vesiputouksia ja suihkulähteitä on siellä täällä.Alueelta löytyy ainakin pari järveä/lampea ja molemmista löytyy tosi paljon pieniä punakorvakilpikonnia ja kaloja. Ihmiset näyttävät heittelevän sämpylää veteen ja kilpparit ja kalat sitten kilpaa yrittävät saada suupaloja.Puutarha-alueelta löytyy myös konserttipaikka. Siellä olis alkanut tänäänkin ilmainen Chopinin pianokonsertti 18:30. Olin kuitenkin kierrelly siellä jo viitisen tuntia syömättä lähtiessä yhtään mitään, joten alkoi olla pikkasen hiuko ja jaloissakin jo tuntua päivän tallustelu. Samoin taivaalla oli loppuvaiheessa aikasta tummia pilviä, joten se auttoi päätöksen teossa. Lava ympäristöineen on kuitenkin ylivoimaisesti hienoin mitä olen missään nähnyt. Kyllä tuolla kelpaa heittää keikkaa!! Ei huono?Puutarha-alueen sisällä on erikseen orkideapuutarha. Piti nyt näin hortonomina käydä katsomassa samalla sekin. Sinne piti ostaa erikseen 5SGD/2,80€ lippu. Heti alueelle sisään mennessä oli suihkulähde.Kukista en ymmärrä yhtään mitään, mutta se ei silti estä arvostelemasta niiden ulkonäköä. Tämä oli minusta päivän hienoin!Kuvista näkee vain pienen pintaraapuisun siitä, mitä alueelta löytyy. Jos on kiinnostunut valokuvauksesta ja varsinkin luonto- ja kukkakuvauksesta, niin paikassa tulee runsaudentulva. Siellä ei päivä riitä mihinkään. Erittäin hieno paikka! Suosittelen käymistä jokaiselle.

Puutarhan lumoissa,
Mika

6 kommenttia:

  1. Juu, oon käyny tuolla Botanic Gardenissa. Kukkia ja erilaisia kasveja on riittävästi.

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Kyllä. Muutenkin minusta erittäin hieno paikka. Nyt oli lauantai, joten näytti olevan porukkaa aikasta paljon picnicillä siellä täällä.

    Niin kuin blokiin kirjoitinkin, niin valokuvaajalle tuo on erittäin hyvä kohde. Juttelin siellä yhden paikallisen kans, niin kertoi, että jossain Alexander Roadilla olis kans jokin toinen iso ja hieno poisto valokuvausmielessä. Kertoi, että se tosin ei ole yhtä "viidakkomainen", kuin Botanic. Enemmän avoin ja tasainen. Ei jää Ikean/Nokian päätyyn, vaan kuulemma enemmän kadun toiseen päähän. Muistuuko mieleen, ku pitäis olla sinun aluetta? :)

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Ja lämpöä riittää, täällä pohjoisessa vähän kylmemmät kelit. Aamulla Pakkasta -18c ja levillä tiukat kisat. Yritä pärjätä siellä.

    VastaaPoista
  4. Singaporessa on ympäri vuoden päivisin se +30...+31, joten ei täällä kylmä tule. :)

    VastaaPoista
  5. Joo. Muistuu mieleen. Toimiston ikkunoista tuo puisto näkyikin osittain jos tähyili oikeaan suuntaan. Itte lenkkeilin joka viikko tuossa Kent Ridge puistossa, missä on myös hienoja "treetop" reittejä hienoine näköaloineen. Ei niin hieno kuin tuo Botanic Garden. Mut nyt jotenkin tähän vuodenaikaan kaipailee taas noita Kent Ridgen juoksumaastoja ja Singaporen kelejä.

    VastaaPoista
  6. Tuli vielä mieleen, että jos pidät puistoista, niin käy joskus tuolla: Chinese garden. http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Garden,_Singapore
    On ihan näkemisen arvoinen paikka. Vieressä on myös Japanese garden, jossa en ole itse käynyt. Tää japsi puisto oli remontissa mun ollessa siellä.

    Heikki H.

    VastaaPoista