perjantai 10. syyskuuta 2010

Välähdyksiä Pattayalta

Päivät Pattayalla ovat menneet nopeasti kavereiden kans touhuillessa niitä näitä ja nauttien huippu ilmoista. Nyt syyskuussa on sadekausi parhaimmillaan, mutta sadetta on ollut toistaiseksi todella vähän ja aurinko on paistanut aivan kuin olisi talven kuivakausi menossa. En valita.

Maanantaina tuli käytyä katsomassa viereisessä Central Festival -kauppakeskuksen elokuvateatterissa leffa nimeltään Machete. Leffaan on kasattu tosi eroikoinen näyttelijäkaarti. Samassa pätkässä on mukana mm. Robert De Niro, Jessica Alba, "Mister Miami Vice" Don Jonhson ja Steven Seagal. Jos ennen leffaa ajatukset oli odottavat, niin leffan jälkeen ne oli aikasta hämmentyneet. Ei tiennyt oikein, että itkiäkkö vai nauraa? Leffa oli tehty niin kieli poskessa, kuin vain voi.

Seuraavana päivänä tiistaina oli vuorossa sitten täysin erilainen elokuvakokemus. Monista uusista leffoista on tullut 3D-versiot, joita katsotaan teattereissa erikoislasit päässä. Nuita on tullut itsekkin katsottua tämän reissun aikana Filippiineillä Avatar ja uusin Shrek. Nyt oli vuorossa 4D-leffa. Samassa Central Festivalin leffateatterissa on pieni kahdeksan penkin huone, jossa siis näytetään 4D-leffoja. Niitä katsotaan samalla tavalla erikoislasit päässä, mutta sitten tulee jotain extraa. Jokainen menee istumaan leffaa omalle erikoisistuimelle. Sen jälkeen laitetaan turvavyö kiinni ja otetaan ote penkin reunoilla olevista kahvoista. Penkki liikkuu valkokankaan tapahtumista riippuen jopa 100 kertaa sekunnissa. Lisäksi huoneessa on tuuligeneraattori, jolla saadaan lisää vauhdintuntua eri tilanteisiin. Näytettävien elokuvien pituudet ovat lyhyitä 7min pätkiä. Käytiin katsomassa kaverin kans kaksi eri pätkää. Ensin oli Haunted Mine. Siinä oltiin kiskoilla kulkevan kaivosvaunun kyydissä ja erilaisia yllättäviä tilanteita riitti. Toisena katsottiin heti perään Ravine Racer. Siinä ideana on, että kisattiin suihkumoottorilla varustetulla, 600mph kulkevalla, lentohärvelillä muita vastaavia kulkineita vastaan. Vauhdin tuntua oli saatu aikasta mukavasti tähänkin pätkään. Ihan hauska kokemus. Hintaa näillä 7min pätkillä oli 200THB/5€/kpl.Central Festivalin viidennen ja kuudennen kerroksen terasseilta on hienot näkymät merelle päin erityisesti klo 18:30 paikkeilla, kun taivaanranta värjäytyy auringon laskiessa oranssin eri sävyihin.Pattayalla myydään monissa paikoin kanakebabbeja tällaisista liikuteltavista vaunuista. Näitä löytyy joka päivä esim. Pattaya Beach Road Soi 8:lta kaksi kappaletta ja Pattaya Beach Road Soi 7:lta kolme zipaletta. Hintaa yhdellä kebabpläjäyksellä on nykyisellä surkealla eurokurssilla 60THB/1,5€. Erittäin hyvä setti!Keskiviikkona tuli käytyä mopoilemassa mm. Pattaya Beachin venesataman alueella. Siellä huomasi hyvin, että täällä on parhaillaan low season menossa. Pikaveneitä oli useita kymmeniä isolla parkkipaikkalla ja monia niistä parhaillaan huollettiin tulevaa high seasonia varten. Tällaisissa vanerista tehdyissä pikaveneissä kaikkein yleisin voimanlähde näyttäysi olevan 2kpl Yahahan 200hv V6 -perämoottoreita. Muutaman kerran tullu oltua tällaisten veneiden kyydissä ja kyllähän se tuollaisella moottoriyhdistelmällä kulkee jo ihan mukavasti.Samaisena iltana oltiin kaverin kans vähän avun tarpeessa ja saavuttiin sopivasti ensiapuasemalle. Meitä oltiin ovella vastassa ja saatiin heti ensiapua meidän suureen hätään. Meillä oli nimittäin jano ja saatiin välittömästi nestetankkausta.Yhtiömme kiittää hoitohenkilökuntaa! Paikkana siis Dreams Bar, Pattaya Beach Road Soi 8.

Torstaina oli vuorossa pieni mopoajelu toisen Tornion kaverin kans. Ensin hurautettiin ranta-alueelta valtatien eli Sukhumvit Roadin toiselle puolen ja siellä otettiin suunnaksi Pattaya Country Clubin golfrata. Ei me mihinkään golffaamaan oltu menossa, mutta käytiin ajelemassa ja katselemassa samalla suunnalla mm. trooppista puutarhaa ja Biran moottorirataa. Tässä esimerkkiä kotipuutarhureille, miten pensaita voidaan leikata ja muotoilla.Illalla vuorossa oli Maikan Majatalon legendaarinen viikon tietovisa. Tällä kertaa kisaamassa oli viisi pöytäryhmää härmäläisiä. Meidän pöytä sijoittui tällä kertaa loppupisteissä toiseksi. Ilta meni kaikin puolin rennoissa merkeissä. Tarjolla oli taas tietovisan puolivälissä hyvää paikallista ja suomalaista ruokaa. Illaan päätteeksi pelattiin vielä mm. biliskilleriä.

Tämä perjantai mennytkin hyvin rauhallisissa merkeissä.
Hauskaa viikonloppua kaikille!

Pattayalta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti