keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pattaya - Puerto Princesa

Lauantaina Pattayalle tuli kolmas samaaa kaveriporukkaa oleva jannu kahden siellä jo olleen lisäksi. Päivä viettiin kavereiden kans porukassa kohtuu rauhallisissa merkeissä. Päivällä tuli käytyä myös yhden kaverin kans vähän mopoilemassa kaupungilla.

Sunnuntai oli lauantain kaltainen päivä. Käytiin koko porukalla syömässä yhdessä ja päivä meni rauhallisesti. Mulla ja yhdellä kavereista, Jakella, oli tosin siirtymäilta ja yö tiedossa. Meitä tultiin hakemaan hotellista 20:15 ja sen jälkeen suunnaksi otettiin Bangkokin Suvarnabhumin lentokenttä. Kentällä oltiin vähän ennen 22:00. Siellä heti checkkaamaan Cebu Pacificin Manilan lennolle. Kun kaikki kaikki viralliset kuviot oli saatu hoidettua, niin sitten vain odottelemaan 00:40 lähtevää lentoa.

Lento lähti hyvin aikataulussa ja kone oli kohtuu täysi. Lento meni torkkuessa ja jutellessa. Manilaan lopulta laskeuduttiin reilun kolmen tunnin lennon jälkeen noin 04:40 paikallista aikaa. Tuohon aikaan kenttä oli lähes tyhjä ja kaikki meni tosi nopeasti läpi. Kun oltiin saatu laukut hihnalta, niin sen jälkeen siirtyttiin takaisin lähtevien lentojen aulaan ja checkkaukset saman yhtiön Puerto Princesan lennolle. Lennon oli määrä lähteä 08:10 ja se lähti myös hyvin ajassa. Lento Manilasta Palawanille Puerto Princesaan kestää noin tunnin. Vähän ennen Puerto Princesaa näkyikin jo tuttuja Honda Bayn hienoja saaria.Puerto Princesaan laskeuduttiin siis maanantaina noin 09:20 paikkeilla. Hihnalta laukut mukaan, traikkitaksin kyytiin ja kohti Moana Hotellia. Siellä meillä oli jo huoneet valmiina odottamassa. Koko yö ja aamu oli mennyt matkustaessa ilman unia ja alkoi olla aikasta väsynyttä miestä. Syötiin vielä vähän hotellin ravintolassa ja sitten unta luumuun. Koko päivä menikin hyvin lungnisti.

Tiistaina mentiin käymään minun käyttämässä mopovuokraamossa ja otettiin sieltä Honda XRM125 mopot molemmille alle. Ajeltiin kaupunkialueella ja lähialueilla siellä täällä ja näytin Jakelle vähän paikkoja. Mopoilun päätteeksi vähän uiskentelua uima-altaalla. Siinäpä sitä ohjelmaa yhdelle päivälle. Samalla tuli myös 11 kuukautta reissussa täyteen. Nopeasti menee aika!

Puerto Princesasta Palawanilta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Jahas olet palannut takaisin Filipiiniin. No miten kuvailisit maiden (Thaimaa-Filippiinit) eroja? onko meininki sama? eikö mene valuutat sekaisin?nostatko paikallisesta automaatista rahaa kun saavut maahaan? vai voiko nostaa esim:Thaimaan tililta rahaa Filippiineillä? siis miten hoidat valuutta asiat kun vaihat maata?

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Onhan ne vähän erilaisia. Thaimaa ehkä vähän helpompi maa ensikertalaiselle Aasiaan. Ehkä pikkusen vähemmän häslinkiä, jos siihen ei ole tottunut. Muuten riippuu enemmänkin paikasta Thaimaassa ja Filsuilla.

    Rahaa nostan aina maassa Visa Elektronilla eli raha lähtee suoraan omalta tililtä. Mulla ei ole tilejä muualla kuin Suomessa. Jos maasta poistuessa meinaa jäähä paikallista rahaa taskuun, niin ne yritän vaihtaa lähtevän maan kentällä jo seuraavan maan valuutaksi. Jos ei onnistu, niin sitten USD:ksi. Kyllä eri valuuttojen kans on tullu ihan hyvin toimeen. Jos jossain täysin uudessa maassa, niin siinä tietty menee helposti pari päivää ennen kuin alkaa kunnolla hahmottaan, että paljonko tämä nyt olikaan. Kyllä se silti siitä.

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Kuinka paljon menee nostopalkkiota ym. kun nostat rahaa siellä? meneekö 2e+2,5% nostosummasta?
    Tiedätkö jos on debit/credit kortti voiko nostaa rahaa depit puolelta?

    VastaaPoista
  4. Juu, tuota luokkaa se nostopalkkio on. Nostopalkkiot on kyllä törkeän kalliita. Thaimaassa kun nosti 10000THB, niin meni muistaakseni 8,45€. Vastaavasti kun nosti 20000THB, niin menikin jo reilu 14€. Tuon perusteella pelkkiin rahannostopalkkioihin on menny tähän mennessä jo kolminumeroisia summia. :(

    En tiedä depitistä. Olen nostanu rahaa pääasiassa Visa Electronilla. Japanissa ei tunnettu Electronia ja siellä tuli nostettua tavallisella Visakortilla eli luotolla.

    - Mika -

    VastaaPoista