keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Puerto Princesa - Manila

Filippiineillä on tunnetusti kolmipyöräisiä moottoripyörätakseja eli traikkeja lähes kaikissa kaupungeissa kaikkein suurimpia lukuunottamatta. Puerto Princessakin niitä on tosi paljon. Yks ilta olin kaupungin suosituimmassa ulkoilmaravintolassa Kinabuchsissa, kun pihaan kurvasi kaksi tulevaisuuden sähkötraikkiä. Himpun verran oli laitettu molempiin traikkeihin ledivaloja joka paikkaan.Kuulin sunnuntaina yhdeltä Puertossa asuvalta norjalaiselta, että seuraavana päivänä satamassa olisi austraalialainen noin 55m pitkä sota-alus. Kertoi, että aluksella on yksi hänen aussi kaveri töissä ja sinne pääsisi tutustumaan kaikki halukkaat 09:00 - 21:00. Ajattelin, että voishan siellä käydä pyörähtämässä, jos ei mitään kummempaa ole.

Seuraavana päivänä maanantaina kävin ajelemassa mopolla satama-alueen läheltä ja näin, että siellähän alus oli.Menin jututtamaan sataman portille vartijoita ja kerroin, että aussialuksella olisi kuulemma avoimet ovet ja siellä pääsisi käymään tutustumassa. Vartijalla ei ollut mitään tietoa asiasta ja sitten asiaa kysyttiin toiseltakin vartijalta. Vartija kysyivät sitten minusta, että olenko austraalialainen ja kerroin, että en vaan suomesta, mutta kuulin, että siellä pääsisi käymään. Vartijat edelleen huutelivat radiopuhelimiinsa ja lopulta minut päästettiin mopolla satama-alueelle ja toki sinne piti ajoneuvosta maksaa muodollinen 12PHP/21c lippu. Ajoin lähemmäs alusta ja siellä pari vartijaa oli konepistoolien kans. Kun ajoin lähemmäs, niin avasivat mulle portit suoraan kysymättä mitään. Ajoin mopon sota-aluksen viereen parkkiin ja siitä meni suoraan ramppi alukselle. Takakannella oli kolme sotilasta ja vinkkasin, että voinko tulla sinne. Vinkkasivat takaisin, että voi tulla. Kerroin niille, että täällä olisi avoimien ovien päivä. _Kaikki soltut ihmeissään, että jaa mikä. Kerroin mitä olin kuullu. Siellä yks vartiossa ollut solttu hihkasi radiopuhelimella laivan sisälle ja sieltä tuli sitten komentaja paikalle. Siinä tuli sitten hyvin nopeasti selväksi, että ei siellä mitään avoimia päiviä ollu. Hipsin takaisin mopolle ja liikenteeseen. Tulipas kuitenki aluksella käytyä, vaikka varsinainen vierailu jäi kyllä hiukkasen lyhyeksi. Pitäiskö tähän sanoa, että taas apinaa koijattiin!

Tiistaina oli vuorossa siirtyminen Puerto Princesasta Cebu Pacifin siivin Manilaan. Lennon lähtöaika oli kymmenen pintaan aamulla ja kone lähti aikataulussa liikenteeseen. Manilaan laskeuduttiin vähän jälkeen yhdentoista. Siellä taksi alle ja suoraan kysymään Ermitasta Stone Housesta vapaata huonetta. Sellainen löytyi ja sinne yöksi.

Tänään keskiviikkona tuli käytyä Manilassa aamupäivästä Manila Ocean Parkissa. Paikka on viimeisen päälle ja iso akvaario, josta löytyy sukeltajille tuttuja erilaisia riuttakaloja ja isommista erilaisia rauskuja ja haita. Paikan parasta antia on lasitunneli, jossa joka puolella uiskentelee monen kokoista fisua ja rauskua.Vierailun aikana sukeltaja kävi ruokkimassa fisuja tunnelin molemmin puolin.Ei ollu sukeltajajannulla kavereista pulaa!

Manilasta,
Mika

4 kommenttia:

  1. Kiitos. Sain hyvät naurut tuosta "avoimien ovien päivästä" :)

    Heikki H.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Tiedän tuon norskityypin entuudestaan ja se on myös eläkkeellä oleva sotilas itse. En sitten tiedä, että olisko ollut väärinkäsitys siellä työskentelevän aussin ja tuon norskin välillä...tai sitten vain norski päätti järjestää mulle tekemistä. :)

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Matka jatkuu..... minne. No kohta luetaan.

    VastaaPoista