sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesälomalla Suomessa, Osa 1

Tuli käytyä pyörähtämässä 3vk kesälomareissu Suomessa ja jäänyt blokeilut vähän vähemmälle. En ole ollut Suomessa kesällä neljään vuoteen, joten senkin vuoksi siellä oli erittäin mukava käydä. Nyt ollaan kuitenkin jo takaisin kämpillä Manilassa.

Ostin meille lennot Suomeen suoraan Finnairin sivuilta. Lentojen oston yhteydessä tuli esille aikasta mielenkiintoinen hinnoittelu. Katsoin ensin, että mitä maksaa lennot välille Manila - Helsinki - Manila. Hinnaksi tuli 940€/hlö. Finnairin sivujen kautta pystyy myös ostamaan lennot niin, että lennät yhteen paikkaan ja paluulento on toiselta paikkakunnalta. Kokeilin, että mitä maksaa, jos lentää Manilasta Ouluun, mutta takaisin tullessa lentää Helsingistä Manilaan. Hinnaksi tuolloin tuli 941€/hlö. Oulu-Helsinki välin hinnaksi jäi siis ainoastaan 1€/hlö. Ei tarvinnut sitten miettiä, että niputtaako Oulun lennon samaan pakettiin vai ostaako sen erikseen.

Tässä jotain kuvasatoa meidän reissulta.

Meidän lentoreitti Manilasta Helsinkiin oli Singaporen kautta. Ensin Singaporeen Philippine Airlinesin A321-200:lla ja sieltä edelleen Helsinkiin Finnairilla. Tässä ollaan päästy Singaporeen.
Singaporessa meillä oli vähän reilun 4h odotus ja sieltä sitten Finskin A340-300:llä kohti Helsinkiä. En osaa edelleenkään nukkua koneissa, joten pitkät lennot on sen vuoksi kohtuu raskaita. Viimein Helsingissä.
Helsingissä meillä oli vain tunti aikaa Oulun lentoon, joten siellä vain passintarkastuksen jälkeen seuraavalle lennolle. Kaikki toimi hienosti ja tultiin Ouluun jo vähän etuajassa. Oulussa meillä oli kyyti odottamassa ja sen jälkeen vain Tornioon ja nukkumaan muutamaksi tunniksi.

Suomen kesä on ollu tänä vuonna mitä on ollut, mutta onneksi ainakin meidän 3vk reissulla satoi erittäin vähän. Fillaroimassa tulikin käytyä useampana päivänä.
Näkymää Tornion vanhasta vesitornista.
Kukkolankoskella katsomassa lippoamista. Taustalla olevat talot on Ruotsin puolella.
Auringonlasku Torandassa.
Näkymää Aavasaksan tornista kohti etelää. Kuvassa etualalla Torniojoen ylittävä silta Ruotsin puolelle.
Jos Aavasaksan Tornista on hyvät näkymät kohti etelää, niin tanssilavan takana olevilta kallioita on vastaavasti hyvät näkymät kohti Tengeliöjokea ja pohjoista.
Ruotsin puolelta Luppiovaarasta (Luppiåberget), josta avautuu näkymät etelään kohti Torniojokea.
Kukkolankoskea Ruotsin puolelta katseltuna.
Yksi päivä tuli käytyä ajelemassa Ruosin puolella Seskarön alueella.
Paikallinen asukas.
Mukavia maisemia Seskaröstä.
Torniossa on järjestetty jo useampana vuotena suuri moottoritapahtuma, jossa on esillä kaikenlaisia vanhoja puksuttimia, säksättimiä ja patpattimia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että härveleistä on erilaisia näytöksiä miten ne toimii.
Paikalla oli myös muutamia hienoja vanhoja autoja.
Tätä lajia en ole aikaisemmin nähnyt livenä, mutta varmasti hauskaa, kunhan vain on tarpeeksi lämmintä.
Suomen kesään kuuluu tietysti myös grillaus ja tulikin grillattua monena iltana.
Viime kesinä pihapiireissä on pyörinyt paljon siiliä. Niin myös tänä kesänä.
Manilassa tulee kurvailtua omalla pikku Jammulla, mutta isommilla mopoilla ei ole tullut ajeltua metriäkään sitten kesän 2011, jolloin myin 600cc Hondan. Nyt pääsi kuitenkin tyyppään kaverin Kawasaki ER-6N:ää ja oli oikein hauska peli. Sama mopo on hinnoiteltu Filippiineillä erittäin huokuttelevasti ollen useamman tonnin halvempi kuin Suomessa. Ei olis huono vaihtoehto ollenkaan.
Tähän loppuun vielä parit iltakuvat auringonlaskusta Torniojoelta.
Tällä kertaa auringonlasku oli 23:18.
Seuraavassa blokijutussa kuvasatoa Helsingistä ja Tallinnasta.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti