sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesälomalla Suomessa, Osa 2

Torniossa tuli lomailtua pari viikkoa, jonka jälkeen otettiin kavereiden kans autolla suunnaksi Helsinki. Torniosta Helsinkiin on matkaa 750km, joten siinä aina päivä hurahtaa taipaleella. Yö tuli vietettyä kaverin tykönä Espoossa, jonka jälkeen otettiin aamulla suunnaksi Länsisatama. Suuntana siis Tallinna kuuden hengen porukalla.
Keli oli kohtuullinen, mutta tuuli oli kannella aikasta viileä.
Tallinnaan tullessa otettiin kyyti Viru-hotelliin, josta oltiin varattu yö koko porukalle. Tultiin hotellille sen verran aikasten, että huonetta ei saanut suoraan alle, joten oli hyvää aikaa kävästä vähän syömässä hotellin ravintolassa.
Näkymää hotellilta kohti vanhaa kaupunkia.
Samaan suuntaan.
Pienen breikin jälkeen pyörähtämään vanhassa kaupungissa.
Poikia musisoimassa.
Kuhinaa riittää.
Olde Hansa.
Hepat ja Lyn linssiluteena.
Kapeita kujia ja terasseja.
Ja niitä riittää.
Tyypillisiä näkymiä vanhassa kaupungissa.
Näkymää vanhan kaupungin porteilta kohti Viru Hotellia iltasella.
Ilta meni kohtuu rauhallisissa merkeissä hyvän ruuan ja parin lasillisen merkeissä. Seuraavana päivänä olikin paluumatka Helsinkiin.
Pakolliset poset vielä laivan kannella.
Kannelta sai myös hyviä yleiskuvia kaupungista.
Vähän lähempää.
Helsinkiin päästyä suoraan Scandic Hotel Marskiin Stockaa vastapäätä, jossa oltiin reissun viimeiset kolme yötä.

Dinneri Santa Fe'ssä.
Pyörähdys Hotelli Tornin yläkerrassa Ateljee Barissa, josta avautuu hyvät näkymät ympäri Helsinkiä.
Kiasmaa, musiikkitaloa, Finlandiaa, jne. Manskia pohjoisen suuntaan.
Näkymää Kauppatorin suuntaan.
Mitäpä olisi Helsingin keikka kesällä ilman Suomenlinnassa käyntiä. Siispä Kauppatorille ja sieltä tiketti Suomenlinnan lauttaan. Kauppatorin kupeessa oli parkissa myös tällainen hieno purjelaiva.
Suomenlinnaan päästyä käveleen ympäriinsä.
Suomenlinnan muureja.
Entisöity sukellusvene Vesikko.
Faktapläjäys Vesikosta.
Ei ole ollu kavereilla liikaa tilaa Vesikossa.
Mittareita.
Päivä oli hieno ja paikalla oli aikasta paljon porukkaa.
"Tänne on turha yrittää!"
Helsingin ja samalla koko reissun viimeisenä päivä tuli käytyä kiertelemässä vielä vähän kauppoja. Luonastauko Forumin Manhattan Steak Housessa ja lehtipihvi valkosipuliperunoilla, kiitos!
Illasta käytiin vielä vähän kyläilemässä, jonka jälkeen olikin paluulento Helsingista Singaporen kautta Manilaan. Ensimmäinen pätkä taas Finskin A340-300:lla. Tässä on päästy jo Singaporeen asti.
Philippine Airlinesin lento Singaporesta Manilaan lähti noin 30min myöhässä. Kun oltiin jo laskettu korkeutta aika paljon Manilan päässä, niin kapu ilmoitti, että joudutaan odottelemaan sään paranemista 15-20min ennen kuin päästään laskeutumaan. Manilassa oli samaan aikaan kova ukkonen ja vesisade ja näkyvyys oli kuulemma erittäin huono. Aikamme pyörittyämme laskeuduttiin Manilaan normaalisti vähän reilu tunnin myöhässä.

Kentällä joutu odotteleen vielä matkatavaroita jonku aikaa, mutta sen jälkeen suureksi hämmästykseksi suoraan ilman jonoa taksiin ja kotiin. Samalla kolmen viikon reissu oli saatu onnistuneesti pakettiin.

Aika näyttää, että koska seuraavan kerran taas Suomeen. Sitä ennen mutustellaan kuitenkin kaikessa rauhassa kämpillä Suomituliaisia.
Tuskin niillä pitkälle pötkitään, jos vanhat merkit pitää paikkaansa, mutta ainakin aluksi.

Oli taas mukava nähdä pitkästä aikaa kavereita, sukulaisia ja kotijoukkoa. Muistutus kaikille, että koneet lentää myös tähän suuntaan. Tervetuloa!! :)

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti