torstai 26. helmikuuta 2015

Eiffel Tower, Vikings ja Mabuhay Germany

Tämä helmikuu on ollut mukavaa vaihtelua tavalliseen arkeen täällä Manilassa, kun pari kaveria on sattunut oleen samaan aikaan useamman viikon Suomesta täällä reissussa. Kirjoitinkin aikaisemmin viikonloppureissuista Mindorolle ja Palawanille, jotka tehtiin poikien kans. Tässä sekalaisia välähdyksiä Manilasta muutamalta viimeiseltä viikolta.

Tässä kämpän lähellä olevalla kävelykadulla High Streetilla Fort Bonifaciolla on ollut nyt helmikuussa jotain tavallisesta näkymästä poikkeavaa. Nimittäin Eiffel Tower.
Torni on ollut erittäin suosittu ja varsinkin iltaisin siellä on aina paljon porukkaa.

Tornin vierestä High Streetiltä löytyy myös suihkulähteet, jotka ovat olleet siellä jo vuosia. Iltaisin värivalojen säestyksellä ne pääsee kunnolla oikeuksiin.
Manila yhtenä Asian suurimmista miljoonakaupungeista tarjoaa runsaasti erilaista ruokaravintolatarjontaa. Erilaiset suuret ja laajat buffetravintolat näyttää olevat tällä hetkellä erittäin suosittuja. Fort Bonifaciossa SM Auran kauppakeskukseen avattiin loppuvuodesta suosittu Vikings-buffetravintola, joita on ollut Manilassa jo muutamia aikaisemmin. Aikaisemmin olen käynyt Mall of Asian (MOA) rantabulevardilla olevassa ravintolassa.

Konseptiin kuuluu, että kaikki ruoka kuuluu hintaan. Samoin alkoholeista hintaan kuuluu yleensä myös vähintäänkin hanaolut. MOA:n lähellä olevassa Vikingsissa hintaan kuului myös viinit. SM Aurassa oleva Vikings on astetta korkeatasoisempi ja siellä hintaan kuuluu myös kaikki drinkit ja  coktailit.

Tarjolla on erittäin hyvää ruokaa käytännössä laidasta laitaan. Tässä tiskillä parhaillaan lammasta, nautaa ja kanaa useilla eri kastilleilla.
Tiskit on pitkiä ja tarjontaa riittää. Tämä kuva otettu juuri ennen paikan sulkeutumista.
Jossain vaiheessa iltaa omalta lautaselta löytyi mm. lohi- ja tonnikalasashimia ja tietysti sakella höystettynä.
Taustamusiikista vastasivat kaverit flyygelin ja saksofonin säestyksellä.
Paikassa on siis tarjolla paljon erilaisia alkuruokia. Pääruuista löytyy mm. lihoja, kaloja, äyriäisiä, pitzoja, pastoja, intialaista, kiinalaista, japanilaista ja toki paikallista. Jälkiruokaa oli pitkät tiskit erilaisia kakkuja, jäätelöitä, hedelmiä, keksejä, shotteja, karkkia, jne jne. Juomana oli vastaavasti tarjolla käytännössä kaikkia mahdollista. Vettä, erilaisia mehuja, oluita, viinejä, drinkkejä, cocktaileja, yms.

Mitä tällainen reilumpi ruokailu sitten maksaa? Ihan ilmaista se ei toki voi olla. Meidän kahdeksan hengen seurue pääsi pöytään klo 18:00 ja lähdettiin paikan sulkeuduttua 22:00 pintaan pois. Päivänä oli lauantai ja kyseessä dinneri eli viikon kallein aika. Hintaa ruokailulle tuli 1388PHP + 5% eli käytännössä noin 1500PHP/30€.
Ei siis mikään ilmainen, mutta kun sen suhteuttaa tarjoiluun, niin ei sitä voi kalliinakaan pitää. Suosittelen paikkaa erittäin lämpimästi. Loistavaa ruokaa ja erinomainen tarjoilu! Täytyy ottaa ohjelmaan ja käydä aina välillä. Ja erittäin nälkäisenä.

Viikonloppuna High Streetillä oli myös vuosittainen Mabuhay Germany -tapahtuma.
Tahtuman idena on markkinoida ja tuoda esille erilaisia saksalaisia tuotteita. Paikalla on tietysti saksalaista ruokaa ja oluttaa, mutta myös jotain ihan muuta, kuten vaikkapa Mannin kuormureita.
Musiikista vastasi myös tällä kertaa Manilassa erittäin suosittu The Authority Band.
Bändin kosketinsoittaja ja solisti Juan Miguel Salvador on kunnon showmies ja meno on aina taattu. Olen kirjoittanut aikaisemminkin bändistä, kun se on ollut esiintymässä mm. Makatissa sijaitsevassa Strumm´sissa.
Sitten jotain ihan muuta. Meillä oli kaverin kans puhetta ennen hänen tuloaan Suomesta tänne, että meidän täytyy kokeilla, että miten onnistuu tehdä varsinkin Pohjois-Suomessa suosittua suolalihaa.

Kaverin tullessa tänne asia myös testattiin. Ensin ostattiin pala naudanlihaa ja sitten vain liha täysin suolan peittoon vuorokaudeksi. Sen jälkeen suolat harjaamalla pois ja sen jälkeen liha leivinpaperiin ja takaisin jääkaappiin 5vrk:ksi.

Mitä siitä sitten tuli? Siihen olisi pitänyt käyttää karkeaa merisuolaa, mutta sitä ei ollut juuri silloin tarjolla lähikaupassa. Käytettiin siis tavallista hienoa suolaa. Samoin meidän ostama liha oli aikasta pieni ja vastaavasti erittäin murea. Tämän johdosta liha suolaantui läpi turhan rankasti. Joka tapauksessa niin lihan ulkonäöstä ja myös sen mausta kävi selväksi, että karkealla suolalla ja vähän tiiviimmalla lihalla siitä tulee varmasti todella hyvää. Tässäkin ulkonäkö on jo sellainen kuin pitääkin...vaikka me alettiinkin maisteleen sitä jo muutamaa päivää aikaisemmin. Eihän sitä voi niin pitkään odottaa vai voiko...?
Helmikuu alkaa veteleen viimeisiään ja sunnuntaina käännytään jo maaliskuun puolelle. Filippiineillä se tarkoittaa, että aletaan lähestyyn vuoden kuumimpia kuukausia maalis-toukokuuta. Päivälämmöt on pyörineet miellyttävässä 30-31C asteen paikkeilla, mutta nyt lähdetään kapuamaan kohti 32-35C päivälämpöjä. Tuon muutaman asteen eron myös huomaa. Tarkoittaa myös lisää allaspäiviä allekirjoittaneelle kämpillä. Toisaalta en valita.
Värit auringonlaskuissa myös kertoo, että kyllä tarkenee. Tässä näkymää sunnuntailta Mall of Asialta Manila Bayn suuntaan.
Sinne painuu mollukka.
Sunnuntai oli molempien kavereiden Mikan ja Tommin viimeinen ilta Filippiineillä tältä erää. Käytiin syömässä porukalla ja sen jälkeen vähän istumassa iltaa Makatissa.
Hauskaa on ollut!
On ollut mukava nähdä, että myös kaverit ovat viihtyneet maisemissa.

Tervetuloa jannut myös uudelleen! Eiköhän sitä aina jotain keksitä. :)

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti