maanantai 23. helmikuuta 2015

Philippine Boat Show & Nautical Lifestyle Expo 2015

Tuli käytyä pyörähtämässä sunnuntaina paikallisilla venemessuilla SMX Convention Centerissä Mall of Asian naapurissa.
Sisälle mennessä oli näytillä nopeita RIB-veneitä. Yleensä tälläisiä veneitä käyttävät erilaiset viranomaiset ja armeijat.
Paikallisella Commodore Maritime Solutionsilla oli näytillä erikoisen mallisia veneitä.
Tyttö ja värikäs venho.
Tässä sukeltajien kuskaamiseen tarkoitetussa veneessä oli ideaa. Tilaa oli hyvin niin pulloille kuin tavaroillekkin sukeltajia unohtamatta. Tämä oli myös paikallista suunnittelua.
Mitään kovin suuria veneita paikalla ei käytännössä ollut. Myyntiedustusta kuitenkin löytyi mm. italialaisille Azimutin ja ranskalaisille Lagoonin jahdeille.
Samoin joillekkin katamaraaneille. Tässä Leopard 58.
Tapahtumaa mainostettiin myös ns. Life Style -tapahtumana. Näytteillä oli myös juttuja, mitkä ei liittyny veneilyyn mitenkään. Esimerkkinä vaikkapa tämä Robinson R44 -kopteri. Toki tuollaisen voi parkkeerata vähän isomman paatin kannelle tai vaikkapa lentää saarelle, josta jatkaa veneellä.
Sama firma tarjosi myös erilaisia chartereita niin helikoptereilla kuin lentokoneillakin. Kuvan Robinsonilla lentotunti maksaa 37,500PHP + 12% VATia eli käytännössä 840€. Mukaan mahtuu kolme matkustajaa.

Joko mennään?
Samoin näytillä oli Can-Amin mönkkäreitä. Tällaista nelipaikkaista Maverick MAX X:ää en ole aikaisemmin nähnytkään. Kaksipaikkaisia kylläkin. Tuollaisella pitäis päästä joskus jonnekkin hiekkadyyneille leikkimään.
Messuilla ollessa kuulutettiin, että jonkun ajan kuluttua alkaisi vedenalaiseen valokuvaukseen liittyvä pieni esitelmä. Mukana ollut kaveri myös harrastaa sukellusta ja kuvausta, joten käytiin kuuntelemassa tunnin pituinen esitelmä. Ensin oli juttua Anilaossa pidetystä vedenalaisvalokuvauskilpailusta ja kilpailun kuvasatoa. Samalla mainittiin, että seuraava kilpailu järjestetään 25-29. marraskuuta 2015.
Tapahtuman ehkäpä mielenkiintoisinta antia oli kuitenkin Scott "Gutsy" Tuasonin tarinointi ja vedenalaiskuvat ympäri maailmaa.
Gutsy on kirjaittanut useamman kirjan vedenalaiseen valokuvaukseen liittyen ja hänen kuviaan on julkaistu myös monissa sukellusalan lehdissä. Erityisesti jäi mieleen kaverin jutut ja kuvat Antarktikselta leopardihylkeistä. Gutsy kertoikin, että hän ei ole koskaan pelännyt ja ollut niin hermostunut vedessä ollessaan kuin silloin leopardihylkeen ollessa vieressä. Leopardihylkeet ovat suuria ja niillä on kunnon purukalusto. Niiden tiedetään myös surmanneen ihmisiä, joten pelko niiden ollessa lähellä on ihan aiheellista.
Lopuksi vielä Evinruden tytöt.
Venemessut oli huomattavasti pienempi tapahtuma kuin mitä etukäteen ajattelin. Helsingin vastaava tapahtuma on huomattavasti suurempi. Aina löytyy kuitenkin jotain mielenkiintoista nähtävää ja kuunneltavaa. Niin myös tällä kertaa.

Manilan venemessuilta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti