lauantai 6. huhtikuuta 2013

Manila International Auto Show 2013

Tänä viikonloppuna Manilassa on kansainväliset automessut. Kyseessä sama suuri autoalan tapahtuma, jossa tuli käytyä myös viime vuonna. Silloin se muutamaa viikkoa aikaisemmin maaliskuun puolella. Paikkana sama World Trade Center Pasayssa. Ulkona etuovella oli heti pitkä rivi erilaisia Piaggion Apeja.
Samoin Minit oli hyvin edustettuna jo heti ulkona.
Lippu tapahtumaan oli sopivat 100PHP/1,87€. Yhden lippuluukun yläpuolella luki, että jos on BPI-pankin joku kortti, niin sitä näyttämällä pääsee ilmaiseksi. Kuinka ollakkaan juuri sen pankin kortti löytyy, joten tällä kertaa ei tarvinnut maksaa mitään.

Lippuluukun vieressä Top Gearin osasto ja siellä messuemäntä jakoi firman lehdykkää Lexus LFA:n vieressä.
Lexuksen vieressä samalla osastolla oli myös tällainen Ferrari California.
Saman firman tuote, mutta mikä malli?
Kiinan pojille oli selvästi annettu Hummerin kuva ja sanottu, että tehkää tommonen. Tässä lopputulos. Merkki on Dongfeng.
Fordin osasto oli iso viime vuonna ja niin se oli myös tänä vuonna.
Subarun osastolla oli mukava huomata, että sinne oli tuotu vähän erikoisempia näyttelykamppeita. Vastaavia näkyi myös Tokyo Motor Showssa 2009. Kuvassa Subaru BRZ -mallista esittelyversio, jossa pellit on korvattu läpinäkyvällä pleksillä ja auton tekniikka näkyy hienosti. BRZ -mallihan on tehty yhteistyössä Toyotan kans ja Toyotan mallimerkintä käytännössä samalle autolle on GT86.
Tässä Subarulta toinen esittelyversio, josta näkyy nelivetotekniikkaa.
Subarun insinööri.
Motulin osastolla oli paljon hienoa ja legendaarista kalustoa. Tässä Mersun SLS AMG.
Samalla osastolla oli mm. tällainen harvinaisempi Lola. Tämä olis jääny tunnistamatta, jos ei olis nähnyt konepellillä olevaa logoa.
Lamborchinin vanha legenda Miura.
Mikki-Hiiri ei tullu messuilla vastaan, mutta tämän täytyy olla rusetista päätellen Minni-Hiiri.
Koko tapahtumassa oli yhteensä 4-5 eri hallia käytössä. Päähallissa oli lähinnä maahantuojien uusia malleja. Osassa halleissa oli erilaisia autoihin liittyviä tarvikkeita laidasta laitaan. Yhdessä hallissa oli sitten tuningkalustoa ja myös vanhoja laitettuja autoja. Tämä oli hieno.
Tarvikepuolen myyntitykkejä.
Tällä olis hauska päästä möyriin melkein mihin tahansa asvaltin ulkopuolelle. Toimisi varmaan offroadin lisäksi myös hienosti vaikkapa hiekkadyyneillä.
Tapahtumassa oli tarjolla myös erilaista ohjelmaa. Yhtä ohjelmanumeroa ei voinut ohittaa. Kyseessä oli Russ Swiftin Stunt Show. Kysessä sama kaveri, joka on tehnyt useiden Hollywood-leffojen ajokohtausten stuntteja. Esimerkiksi Italian Job. Olen nähnyt kaverin kerran aikaisemmin auton puikoissa Helsingissä Malmin kentällä aikasta monta vuotta sitten. Silloin kaveri teki hyvin pitkälle samat temput Minillä, kuin nyt Subarulla täällä Manilassa. Helsingin tapahtumasta jäi mieleen, että Minit oli täysin vakioita. Vain rengaspaineita oli nostettu ja ABS oli otettu pois käytöstä. Tässä Russin parit kikkailut Manilasta.
Näiden lisäksi Russ antoi monoa Subarun BRZ:lle. Kyseessähän on "vain" noin 200hv sportti, mutta siinä näytti olevan just sopivasti tehoa pyöriä ympyrää sladissa keilojen ympärillä ja muuhun pikku kikkailuun.
Lopuksi Russ pyöritteli vielä WRX:llä.
Se pyöri jo hienosti asvaltilla paikoillaan, vaikka onkin neliveto. Ilmassa oli aidon tuoksun tuntua.
Stunt Shown jälkeen Russ jakoi vielä nimmareita ja faneille pakolliset kuvaukset.
Sellaiset automessut tällä kertaa. Viime vuoteen verrattuna hyvin samanlainen tapahtuma. Autoista kiinnostuneille pakollinen vuosittainen tapahtuma Manilassa.

Autoiluterveisin,
Mika

3 kommenttia:

  1. Moi oon tässä sun blogia selaillut epäsäännöllisesti parin vuoden mittaan, ja nyt suunnittelen omaa Kaakkois-Aasian reppureissua tulevalle kesälle kun sitä aikaa vihdoin ois! Aion siis pienellä budjetilla kierrellä eri maita, mutta en oikein tiedä mikä maa olisi hyvä aloituspiste, vaikka eipä sillä kai kovasti väliä ookaan. Onko sulla joku mitä suosittelet ykköskohteeksi?

    VastaaPoista
  2. Moikka,

    Mukava kuulla, jos blokia on tullut seurattua.

    Kerrotko vähän, että mitä haluat reissullasi tehdä ja nähdä, niin helpottaa vinkkien antamista.

    Oletko käynyt aikaisemmin Kaakkois-Aasissa jossain paikkaa? Onko jotain pakollisia must-kohteita, joissa aiot joka tapauksessa käydä? Kuinka pitkään meinaat reissata? Pidätkö enemmän ranta- vai kaupunkikohteista? Etsitkö rauhallisia paikkoja vai täytyy välillä olla kunnolla iltaelämää ja menoa? Kiinnostaako vesiaktiviteetit kuten sukellus tai snorklaus?

    Laitatko vähän nuita taustatietoja, niin tiedät vähän kuutioida, että mistä voisit olla kiinnostunut. Perusajatuksena ilmeisesti kuitenkin, että Suomen kesän aikana ja pienellä budjetilla.

    Tärkeintä on, että olet jo päättänyt lähteä reissun. Silloin asenne on jo kunnossa ja sillä pärjää jo pitkälle. Avoimin mielin ilman mitään ennakkoluuloja, niin hyvä tulee. Maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja ja mukavia ihmisiä maasta riippumatta. :)

    T.Mika

    VastaaPoista
  3. Tuo kysymäsi Ferrarin malli on FF.

    T: Heikki H

    VastaaPoista