sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Räätälissä

Kohta pari viikkoa vierähtänyt viimeisestä blokipäivityksestä. Cebun jälkeen ei ole mitään kovin erikoista tapahtunutkaan. Aikasta perusarkea.

Tein ensimmäisen Aasian reissun 12/2002 Phukettiin Thaimaahan ja samalla reissulla kävin tehettämässä itselle puvun ja pari paitaa. Sen jälkeen on tullut käytettyä räätäleiden palveluita lähes joka reissulla. Käytännössä paitoja ja housuja. Mietin just, että en ole ilmeisesti ostanu yksiäkään housuja Suomesta tuon ensimmäisen reissun jälkeen. Paitojakin korkeintaan pari.

Täällä Filippiineillä ei valitettavasti ole vastaavaa tarjontaa räätäleissä kuin Thaimaassa. Kuulin kuitenkin kaverilta Makatissa Kayalaanilla olevasta räätälistä. Kävin siellä eilen lauantaina. Otin malliksi mukaan yhdet housut ja paidan, että jotain tämän tyylistä olisi hakusessa. Räätäli otti minusta mitat ja sovittiin, että tehetetään nyt kahdet housut ja yksi lyhythihainen paita. Kerroin, että kankaiden pitää olla käyttöä kestävää ja parasta mahdollista laatua, kun käytän niitä päivittäin töissä. Hintaa housuille tulee 2200PHP/40€ ja vastaavasti paidalle 1400PHP/26€. Ei siis mitään kovin edullisia. Tosin ne on sitten mittojen mukaan tehty ja istuvuus on yleensä sen mukainen. Valmistusajaksi kerrottiin viikko ja sovittiin, että menen käymään ensi lauantaina siellä uudestaan. Mielenkiintoista nähdä lopputulos. Jos laatu ja vaatteiden istuvuus miellyttää, niin tulen käyttämään varmasti palveluita myös jatkossa.

Räätälin jälkeen jatkettiin kävellen Rockwellissa olevalle Power Plan Mall:lle. Rockwellin seutu on viimeisen päälle hyvin hoidettua.Power Planissä mulla oli tarkoitus käydä kameraliikkeessä ja hommata järkkärin puhdistusta varten yksinkertainen "puhallin". Eka paikasta sellaista ei löytyny, mutta toisesta kylläkin hintaan 295PHP/5,45€.

Samalla käytiin vähän syömässä Banana Leafissä. Otin Malesiasta ja Indonesiasta tutuksi tullutta rotia currykastikkeella ja chicken satay kanavartaita pahkinäkastikkeella. Yksinkertaista ja hyvää. Paremman puoliskon piti saada jotain merenelävää. Tässäpä niitä chilikastikkeessa.Tässä kämpässä tuli juuri kolme kuukautta täyteen. Samalla on tullut myös kahden täyden kuukauden sähkö- ja vesilasku. Vesi täällä on lähes ilmaista. Esimerkiksi nyt viimeisessä laskussa vesimaksu oli kahdelta hengeltä yhteensä luokkaa 115PHP/2,10€. Sähkölasku olikin sitten vastaavasti hieman reilu 3000PHP eli lähemmäs 60€. Suurena syynä tuohon on ilmastointilaitteen kova käyttö. Tuli sitten eilen ostettua tuuletin, jota tarkoitus käyttää yöllä nukkuessa. Hintaa perustuulettimella oli 1039PHP/19,25€, jonka sen pitäisi säästää takaisin jo eka kuukautena, kun ilmastointi on pelkästään yöllä pois päältä.
Viime yö oli ensimmäinen yö tuulettimen varassa. Vaikka se oli pienimmällä, niin se riittää erittäin hyvin.

Eiliseksi illaksi tuli ostettua vähän juustoja ja viinejä ja herkuteltua niillä iltaa istuen. Juustoja ostin:

Brie De Meaux - Ranska
Provolone Dolce - Italia
Gruyere Wheel - Sveitsi

Viineissä luotin hyväksi havaittuihin perusviineihin:

Valkoviini: Two Ocean - South Africa
Punaviini : Gato Negro, Shiraz - Chile
Ei ollenkaan hassumpi yhdistelmä.

Tänään sunnuntaina tuli käytyä vaihteeksi parturissa. Hinta kulman takana olevassa parturissa on sopivat 50PHP/93c.

Tänä päivänä aurinko paistanu ja päivälämpö oli +34C. Sopiva keli käydä altaalla rentoutumassa.Kyllä oma allas on edelleen erittäin kiva keksintö!

Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti