lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kolme sukelluspäivää

Tämä viikko on ollu melkoisen sukelluspainotteinen ja keskiviikosta perjantaihin on mennyt merellä pulikoidessa laitteiden kans. Tässä jotain kuvasatoa viikolta.

Keskiviikkona toisen sukelluksen lopulla otettiin porukasta ryhmäkuva. Tässä minä, Patrick Ranskasta ja meidän sukellusoppaamme Dani.Torstaina tällainen vähän erikoisempi katkarapu (mantis shrimp) oli pesäkolonsa suulla passissa.Torstaina mereltä tullessa nousuvesi oli rannassa niin korkealla, että en ole nähnyt ikinä täällä Puerto Princessa. Useasti aamulla sukelluksille lähdettäessä on laskuvesi ja auto ajaa meidät sukelluskamoineen kauas rantahiekalle. Nyt oli sen toisen ääripää vuoro ja auto odotti meitä noin 200m päässä rannalta.Perjantain sukellus Pete's Reefillä oli selkeästi tämän viikon paras. Siellä nähtiin mm. muutamia riuttahaita kahdessa eri pienessä luolassa makoilemassa. Tästä kuvasta näkee myös vähän kaverin purukalustoa.Samalla sukelluksella nähtiin kunnon barracudaparvi. Isot barracudaparvet on aina tosi hienon näköisiä, kun niitä pääsee läheltä katsomaan.Torstain sukelluksella tuli kokeiltua sukeltaa ekaa kertaa koskaan ilman märkäpukua pelkästään shortseissa ja t-paidassa. Sukeltaminen tuntui sen verran kevyeltä ja mukavalta, että päätin sukeltaa myös perjantaina samalla varustuksella.Enemmän kuvia ja erikseen juttua joka sukellukselta minun Reef Dive:sta.

Tänään lauantaina tuli käytyä syömässä Leslie's nimisessä ravintolassa noin 10km Puerto Princesan keskustan ulkopuolella. Ravintola on loivassa rinteessä ja sinne on tehty pieniä katoksia, jossa asiakkaat voivat olla keskenään omissa porukoissa muiden häiritsemättä. Tullu käytyä muutama kerta ko. paikassa. Hieno paikka ja ruoka on tosi hyvää. Hinta on keskitasoa kalliimpi, mutta niin paikkakin keskitasoa parempi.Herkistellään näin pääsiäisen kunniaksi ja laitetaan kukkakuva Leslie'sin pihalta.Tänään iltapäivällä viiden paikkeilla sattui sellainen hauska homma, että pikapankki nappasi minun Visa Elektronin sisään. Nyt kun on lauantai, niin toki pankki on kiinni. Soitin sitten heti pikapankin vieressä olevaan numeroon ja siellä ottivat minun ja kortin tiedot ylös. Sanoin samalla, että älkää lähettäkö sitä yhtään mihinkään, että saan sen samalta konttorilta takaisin.

Kone ei antanu korttia kunnolla ulos, vaan jäi silleen hintsusti huulille. Kun yritin räpeltää korttia pois, niin se otti normisti toistamiseen sisään. Laitoin uudestaan oikean tunnusluvun. Sen jälkeen rykäs uudestaan ulos ja taas vain hieman näköisällä. Yritin sitä sitten ottaa avaimen ja toisen kortin avittamana pois ja Slurpsis. Sisään ja sinne jäi!

Myönnettäköön, että tällä kertaa olisi voinut uskoa sitä epäkunnossa tekstiä automaatilla. Saan siis katsella peiliinkin...Pitää mennä käymään maanantaina pankin konttorilla, jos sais kortin takaisin. On mulla onneksi pari muutakin korttia mitä käyttää, jos jostain kumman syystä sitä korttia ei saiskaan takaisin. Sellainen tapaus.

Hauskaa Pääsiäistä Täältä Puerto Princesasta Kaikille Blokin lukijoille!!
Mika

2 kommenttia:

  1. Tere,
    Olet ollut pitkiä jaksoja Filippiineillä, oletko yrittänyt avata paikallista pankkitiliä transaktiokulujen minimoimiseksi? Thaimaassa tuo ainakin käy helposti ja virallisesta kurssista voi miinustaa yhden prosentin tilisiirroista. Filippiineillä taas Mastercardia käyttäessä kokonaiskulut ovat olleet luokkaa 7.5% nostosummasta (per 10.000php) ja se kyllä syö pihiä miestä.

    VastaaPoista
  2. Tere,

    En ole kokeillu avata, enkä tiedä, että onnistuuko samalla tavalla kuin Thaimaassa. Thaimaassakin kuulemma jossain pankeissa onnistuu helpommin kuin toisissa. Yleensä siellä vaaditaan paikallista osoitetta.

    Nostan käytännössä aina Visa Elektronilla ja siinä nostokulut on kans aika kovat. Esim. muutama päivä sitten nostettu 10000PHP näkyy verkkopankissa 161,38€ nostona. Kurssihan on näemmä aikasta hyvä 61,97. Tuon summan päälle on tullut käteisnostopalkkio 6,03€. Tuosta suoraan laskettuna noston kokonaiskulut on 3,74%. Sitten kun nuita nostoja tulee muutaman päivän välein, niin kyllähän nuihin on mennyt tämän reissun aikana joka tapauksessa useita satoja euroja.

    Heheh, tiedän tunteen. Kyllähän ne kyrsii, mutta tämän reissun kokonaiskonkurssissa ne on kuitenkin onneksi aika pieni osa. Toki niilläkin rahoilla olis voinu maksaa vaikka monta hotelliyötä.

    - Mika -

    VastaaPoista