keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kaksi länsirannikon rauhallista rantaa

Kerroin viimeksi, että onnistuin sössimään Visa Elektronin lauantaina automaatin syövereihin pysyvästi. Kävin maanantaina kyselemässä korttia takaisin ja se onnistui harvinaisen nopeasti. Näytin vain passi ja sen jälkeen oli heti oma kortti kädessä. Siltä osin siis kaikki taas hyvin.

Puerto Princesan "taksitolppa" Public Marketin vierestä.Tiistaina tuli lähdettyä käymään mopoilemassa Palawanin länsirannikolla etsimässä paria biitsiä. Ensin 20km Puerto Princesasta National Highway'tä kohti pohjoista, jonka jälkeen käännyttiin vasemmalle. Tie muuttuu asvaltista lähes välittömästi karkeaksi soratieksi. Tie oli välillä niin huonokuntoinen, että jos ei olis ollu paikallistuntemusta kyydissä, niin ei olis varmasti ikinä tullut ajettua rannalle asti. Mopo protestoi muutenkin tien kuntoa sen verran, että ketjut hyppäsi kolme kertaa rytkytyksessä pois paikoiltaan.Kun viimein päästiin ensimmäisenä kohteena olleeseen Nagtabon Beachille, niin kyseleen, että löytyykö keltään työkaluja mopon ketjujen kiristystä varten. Paikalla oli yks mies mopolla perheineen ja siltä löytyi jonku verran avaimia. Jannu alkoi kysymättä suoraan fiksaan minun mopoa ja pianhan se saatiinkin kuntoon, kun löytyi sopivia kaluja.

Sitten katseleen varsinaista rantaa. Paikka oli todella rauhallinen, eikä siellä ollu käytännössä ketään.Hieno ranta kuiten.Kun Nagtabonia oli aikansa ihmetelty, niin jatkettiin matkaa muutaman kilometrin päässä olevalle seuraavalle rannalle. Mopokin pelasi taas kuin uusi, kun saatiin ketjujen kiristyksen lisäksi lorautettua vähän öljyä ketjuihin. Tien kunto vaan oli edelleen monin paikoin niin huono ja mäkinen, että monissa paikoissa ykkönen oli ainoa vaihde, jota pystyi käyttämään.

Toisen rannan nimi oli Talaudyong Beach. Tässä paikassa oli itse asiassa oikein pieni kylä, jossa oli muutamia taloja. Ranta oli tosi hieno ja sielläkään ei ollut yhtään ketään. Joku oli rakentanut rantapuuhun pienen katoksen, jossa näkyi pari paikallista ottavan päikkäreitä.Mikäpä täällä oli pysähtyä hetkeksi snorklaamaan ja nauttimaan biitsillä tuoretta eväsmangoa.Paikassa oli hiekkapohja ja erittäin kirkas vesi. Muuta siellä ei sitten ollukkaan. Muutama fisu näkyi ja siinä kaikki. Rannalla oli tällainen hieno katoshässäkkä. En tiedä oikein, että oliko jollakin siellä pieni bisnes vai oliko joku vain rakentanut oman rantatönön pihapiirin noin hienoksi. Ei sielläkään kuitenkään ollut yhtään ketään.Takaisin tullessa tuli pysähdyttyä vuoren rinnettä pitkin menneellä tiellä hetkeksi ihmetteleen merimaisemaa.Molemmat oli kyllä tosi hienoja rantoja. Ilmeisesti paikat on kuitenkin sen verran kaukana, että siellä ei sen vuoksi ollut yhtään ketään. Matkaa Puertosta rannoille ja takaisin tuli 67km, josta matkasta 27km on todella huonokuntoista tietä. Teiden kunto rajoittaa porukkaa varmasti vähintään yhtä paljon, jos ei jopa enemmän kuin varsinainen matka rannalle.

Eilen keskiviikkona oli vuorossa sukelluspäivä. Tuli tehtyä pari sukellusta, joista ensimmäinen oli Light House ja toinen Finger Rock. Ensimmäisessä paikassa nähtiin mm. tällainen sinitäplärausku.Sukelluksista lisää juttua ja kuvia minun Reef Dive:ssä.

Puerto Princesan kesäkeleistä,
Mika

2 kommenttia:

  1. Taitaa Puerto Princesin seutu olla mieluisa ,olet ollut pitkää siellä!

    Kyllä siellä ollutkin hienoja maisemia kuvista päätellen.

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Kyllähän täällä viihtyy. Mukavaa seutua ja ihanteellinen ilmasto. Samoin turisteja on toistaiseksi aika vähän, vaikka selvästi lisääntyykin joka vuosi. Vois täällä olla pidempäänkin, kun sais vain jostain jotain tuloja.

    - Mika -

    VastaaPoista