keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Penyengat Island

Eilen tiistaina lähdettiin käymään hotellilta reilun 10min päässä Tanjung Pinangin keskustassa. Kaupungissa itsessä ei ole kovin paljon nähtävää. Olin lukenut, että rannikolta näkyvällä ihan vieressä olevalla Penyengatin saarella olisi jotain. Päätettiin sitten Mikon kans käydä katsomassa saarta paikan päällä. Mentiin laiturille, josta pienet veneet ajavat saarien väliä vähän väliä. Ostettiin laiturilta 5000R/42c tiketti ja veneen kyytiin. Vene ajaa saarten väliä noin 10min, jonka jälkeen oltiin perillä. Tässä juuri hypätty laiturille ja vene pakittamassa pois.Saaren näkymää Bintanilta ja mereltä päin hallitsee tämä keltainen moskeija.Moskeijan vieressä meille tultiin tarjoamaan sivuvaunumoottoripyörällä tehtävää pientä saarikierrosta. Saaren koko muutenkin on vain 2km2, joten isoa kierrosta siellä ei voi tehdä, vaikka haluais. Kysyttiin hintaa ja se oli yhteensä meiltä kahdelta hengeltä 25000R/2,08€. Kuullosti ihan sopivalta, joten siitä oli turha tingata ja otettiin se. Lähdettiin sitten mopolla liikenteeseen. Tässä saarella asuvien kämppiä.Toisaalla saarella yhden laiturin päässä oli tällainen portti saarelle, jonka alla piti käydä ottamassa foto. Selamat Datang eli malesiankielellä tervetuloa, jota myös Indonesiassa puhutaan.Pienellä saarella on muutamia historiallisia rakennuksia. Yksi on tämä 1840-luvulta oleva palatsin toimisto.Pieni kierros oli hyvin pian tehty ja saari nähty. Sen jälkeen mentiinkin vastaavalla pikku paatilla takaisin Bintanin puolelle.

Tänään keskiviikkona mentiin käymään kylillä syömässä. Hyvin lähellä Tanjung Pinangin lauttasatamaa on myös tälläinen hallintorakenus.Kun syönnit oli syöty, niin päätettiin mennä käymään keilaamassa, kun keilahalli oli vieressä "kauppakeskuksessa". Mentiin yläkertaan, niin kaikki ovet lukossa. Kysyttiin sitten yhdeltä hemmolta, niin kertoi, että se ollut varmaan jo vuoden suljettuna. Se siitä sitten. Sitten hotellin ilmaisella kyydillä takaisin hotellille ja rentoutuun altaalle. Meneehän se iltapäivä näinkin.Kelpaisi varmaan aikasta monelle siellä Suomessakin...?

Kuukausi vaihtui tänään joulukuuksi. Samalla blokin tilastoista näin, että marraskuussa blokilla oli enemmän lukijoita kuin tähän mennessä kertaakaan aikasemmin. Yhteensä 3680 hittiä. Se on vähän reilu 300 enemmän kuin edellinen ennätys lokakuulta. Tilastot blokissa on ollut käytössä vasta heinäkuun alusta lähtien, joten blokin alkutilanteesta minulla ei ole mitään tietoa. Kiitoksia kaikille lukijoille!!

Tanjung Pinangista Bintanilta,
Mika

2 kommenttia:

  1. Kiitos ittelles. On ollut todella mukava lukea seikkailuistasi ja kattella mahtavia kuvia.

    Heikki H

    VastaaPoista
  2. NO moro, oli pakko tulla minunkin kommentoimaan että lueskelen sun juttujasi, myös sitä "Direction Asia" blogia töissä outlookilla jonne olen tilannut sinut syötteeksi. Niin ja kännykkään tulee kans syötteenä. Ne ei varmaan edes näy tilastoissa sulla. Jatkahan vaan mukavaa tarinointia - monet pi*un tylsät palaverit olet pelastanut! ;D

    VastaaPoista