tiistai 2. huhtikuuta 2019

Joululomalla Filippiineillä, Osa 4 - Sukellusta, mopoilua ja musiikkia Puerto Princesassa

Roxaksen jälkeen meillä oli paluu Puerto Princesaan.

Vaikka Puerto Princesa on kehittynyt viimeisen 10 vuoden aikana paljon, niin pääkatu näyttää kuitenkin yllättävänkin samanlaiselta kuin se näytti jo silloin. Tässä kuvaa Mendoza Parkilta pääkadun varrelta.


Tässä Puerton liikennettä Empires Suiten parvekkeelta suoraan pääkadulle.


Me tykätään molemmat sushista ja sitä Puertossa löytyy mm. SM Puerto Princesan ravintoloista.


Sitten oli vuorossa sukelluspäivä. Tämä kuva on Dive Puerto Princesaa vastapäätä olevasta talosta, jossa talon isäntä on kyhännyt astetta reteemmän aidan talonsa eteen vai mitä sanot tästä? Moottorisahoja poikineen!



Kaupungissa oli samaan aikaan lomalla myös kaveri Suomesta, jonka kans oli puhetta jo ennen reissua, että sukeltamaan pitää päästä yhdessä joku päivä, kun ollaan kerran samalla paikkakunnalla. Viimeisestä yhteisestä sukelluspäivästä olikin jo vierähtänyt luokkaa 10 vuotta, jolloin oltiin samalla sukellusreissulla Phuketissa Thaimaassa.

Sukelluskohteina meillä oli Broken River ja Maris Rock. Kenneth oli laittanut Joulun tunnelmaan sopivan paidan päälle.


Sukeltaessa nähtiin mm. tämä mureena, jolla oli hampaidenpuhdistus parhaillaan menossa katkaravun toimesta.


Lisään myöhemmin sukelluksilta erikseen juttua kuvineen minun sukellusblokiin Reef Diveen.

Puerto Princesan Bay Walk on suosittu paikka iltaisin. Sieltä löytyy paljon erilaisia ruokakojuja, lapset voi vuokrata pyöriä ja ihmiset tulee sinne joko tapaan kavereita tai vaikkapa treffeille.


Joulun aikaan siellä on myös suuri valaistu joulukuusi. Todellisuudessa se ei tosin ole mikään kuusi tai muukaan puu, vaan lähinnä puun muotoinen "rakennelma". Pimeällä iltavalaistuksessa se näyttää kuitenkin hyvältä.


Puerto Princesassa tuli tietysti myös mopoiltua. Varustuksena minulla oli pakollisen kypärän lisäksi myös GoPro -kamera valjaissa, samalla tavalla kuin myös Roxaksessakin, josta tein vastaavan ajovideon.



Kaupunkialueen lisäksi tuli käytyä mopoilemassa myös BM Beachillä.


BM Beach on erittäin suosittu paikka paikallisten keskuudesssa ja sinne tullaan varsinkin viikonloppuisin viettämään aikaa kavereiden ja perheiden kesken hyvän ruuan ja juoman kera. Sieltä löytyy vuokrattavia katoksia ja myös muutama grillauspaikka. Tällä kertaa ranta oli kuitenkin lähes tyhjä.


Tässä ajovideo Puertosta, josta näkee paremmin, että minkälainen härdelli paikallinen liikenne on. Jos vertaa tätä Roxaksen vastaavaan videoon, niin liikennemäärät Puertossa ovat aivan toista luokkaa. Moottoripyörällä/scootterilla siellä on kuitenkin helppo ajaa kunhan muistaa olla koko ajan tarkkana ja hereillä. Hyvänä vinkkinä vois sanoa, että ei saa luottaa kehenkään ja pään pitää pyöriä.

Video alkaa Puerton pääkadulla olevalta Best Western Hotellilta ja sen lopulla näkyy myös BM Beachiä, jossa törmäsin sattumalta myös Kennethiin ja hänen vaimoon.



Puertossa ollessa pitää käydä aina myös kuuntelemassa livemusaa. Yksi omia suosikkeja musiikin kuunteleen parin drinksun kera on Katabom, joka löytyy Puerton keskustasta pääkadulta Rizal Avenuelta. Siellä on livemusaa joka päivä. Alkuillasta siellä on yleensä mies ja kitara, mutta myöhemmin sitten jokin paikallinen bändi.


Toinen suosittu paikka bändien kuunteleen on aivan keskustassa pääkadulla oleva Tiki Restobar. Siellä bändit tulee useasti Manilasta ja sama bändi soittaa useasti useamman illan peräkkäin. Paikasta löytyy myös tanssilattia, jossa DJ tanssittaa porukkaa bändin ollessa tauolla.


Sekä Katabomista, että Tiki Restobarista saa myös ruokaa. Katabomin menu on huomattavasti suppeampi kuin Tikissä.

Tässä pieni videopätkä illan bändistä  ja biisinä Sweet Child 'O Mine. Videon laatu Youtubessa ei  valitettavasti jostain syystä vastaa alkuperäistä.



Hotelliyöpymiset Puerto Princesassa

Ensimmäiset kolme yötä me oltiin Puerto Princesassa vaimon siskon tykönä ja hotelliöitä meillä kertyi sieltä kuusi kappaletta.

Empires Suites Hotel

Neljä yötä tuli vietettyä Empires Suites Hotellissa, joka on meille ennestään tuttu hotelli loistavalla sijainnilla Puerton pääkadulla Rizal Avenuella.




Hotelli on aivan kaupungin ytimessä erinomaisella sijainnilla. Lähes vastapäätä sijaitsee mm. Tiki Restobar ja parin minuutin kävelymatkan päästä kauppakeskus SM City Puerto Princesa ja erinomainen ulkoilmaravintola Kinabuchs. Hintatasoltaan hotelli on edullinen varsinkin ajatellen sijaintia. Hintataso on luokkaa 40€/yö.

Huoneiden varustukseen kuuluu mm. ilmastointi, televisio taivaskanavilla, safety box ja vedenkeitin. Hotellia on helppo suositella, kun haluaa mukavan huoneen kaupungin ytimestä hyvältä paikalta järkihintaan.

Best Western Plus The Ivywall Hotel

Viimeiset kaksi yötä oltiin Best Westernissä, joka sijaitsee myös pääkadulla aivan Kinabuchs -ravintolan vieressä. Meidän edellisestä visiitistä Puerto Princesaan oli vierähtänyt kolme vuotta ja silloin tämä hotelli ei ollut vielä valmis.


Hotelli on selkeästi korkeatasoisempi kuin Empires Suites Hotel ja se näkyy myös hinnassa. Hotellista löytyy buffee aamiaisen lisäksi mm. uima-allas, pari ruokaravintolaa, matkamuistomyymälä, kokous- ja toimistotyöskentelytilat, jne. Huoneissa on isot televisiot taivaskanavilla, minibar, vedenkeitin, wifi, hyvä pöytä työskentelyyn, jne. Tämä kaikki näkyy tietysti myös hinnassa. Meillä hotelliyön hinnaksi tuli 125€/yö.

Jos haluat tasokkaamman huoneen kaupungin ytimestä, niin silloin Best Western on hyvä valinta.

***

Tällaista tällä kertaa. Palawanilla oli mukava pyörähtää varsinkin, kun tällä kertaa aikaa oli vierähtänyt pidempi aika edellisestä kerrasta. Toivottavasti seuraavaan kertaan ei mene yhtä pitkä aika.

Reissuterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti