tiistai 28. helmikuuta 2017

Borneon uskomaton luonto ja eläimet - Sepilok, Labuk Bay ja Kinabatangan River

Suuntana Aasia | Borneon uskomaton luonto ja eläimet - Sepilok, Labuk Bay ja Kinabatangan River | Hukkapiilo

Borneo kuuluu tunnetusti maailman parhaimpiin luonto- ja eläinkohteisiin maailmassa. Borneon sademetsät kätkee sisäänsä todella monipuolisen luonnon ja eläimistön, josta löydetään edelleen uusia lajeja.

Borneosta Sandakanin alueelta löytyy kolme erittäin mielenkiintoista luontokohdetta, joita on helppo suositella kaikille iästä riippumatta:

  • Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre
    • Sepilok on orankien suuri kuntoutuspaikka keskellä sademetsää. Siellä olevat eläimet ovat joko orpoja, ovat olleet loukkantuneita, lemmikkeinä (nykyään kielletty) tai muuten avuntarpeessa. Sepilokissa on noin 200 eri ikäistä ja kuntoista orankia. Kun niiden kunto on tarpeeksi hyvä, niin ne päästetään takaisin luontoon. Alueella näkee myös makakiapinoita.

  • Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary
    • Labuk Bay on vähän vastaavanlainen suuri alue nenäapinoille, kuin mitä Sepilok on orankeille. Labuk Bayssa näkee myös mm. töyhtölangureita, makakiapinoita ja erikoisen näköisia sarvinokkalintuja.

  • Kinabatangan River Tour
    • Kinabatanganin venereissulla pääsee keskelle Borneon sademetsää ja viidakkoa. Venereissuilla pääsee näkeen erilaisia apionoita, liskoja, lintuja. Hyvällä tuurilla jopa lauman villejä elefantteja. Venereissu on tyypillisesti joko yksi- tai kaksipäiväinen ja niitä tehdään yleensä joko aamuisin ja iltapäivällä ennen auringonlaskua, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan.

Kaikkein helpoin tapa käydä kyseisissä paikoissa on kysyä retkistä paikallisista hotellista ja matkatoimistoista Sandakanissa. Itse kävin Sandakanista Sepilokissa ja Labuk Bayssä yhtenä päivänä ja sitten erikseen Kinabatanganin jokiveneilyllä toisena päivänä.

Tässä pieni yhteenveto kaikista kolmesta paikasta omalta reissulta.


Hienoja hetkiä Borneosta, joita ei unohda.

Eläinterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti