lauantai 15. lokakuuta 2016

Bloki 7 vuotta - Näin kaikki alkoi

Tänään 15. lokakuuta 2016 on tasan 7 vuotta siitä, kun lento Helsingistä Nagoyaan laskeutui ja minun 1v 7kk kestänyt Aasian reissu alkoi. Samalla alkoi tämän blokin kirjoittaminen.

Alunperin minulla ei ollut tarkoitus kirjoittaa blokia ollenkaan. Blokipyyntöjä alkoi kuitenkin tulla sen verran paljon ja samalla ajattelin, että helpompi itsellekin, kun alan pitämään blokia. Silloin kaikki kaverit ja tuttavat pystyy lukemaan aina viimeisimmät reissukuulumiset suoraan blokista, eikä tarvitse kirjoittaa samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Samalla blokia pystyy lukemaan myös muut matkailusta kiinnostuneet.

Nagoyaan laskeutuessa minulla ei ollut mitään suunnitelmia matkan kestosta tai edes, että kuinka kauon tulisin olemaan Japanissa. Olin varannut vain ensimmäiset viisi hotelliyötä Nagoyasta. Se oli myös mielessä, että Tokiossa haluan käydä.

Tässä Nagoyan Central Parkia ja siellä oleva tv-torni, jossa tuli myös käytyä.

Suuntana Aasia | Nagoya | Bloki 7 vuotta | Hukkapiilo | Matkabloki | Reissubloki

Tuollaisella 19kk reissulla ehtii nähdä ja kokea kaikenlaista. Reissulla tuli käytyä 10 maassa ja monessa niistä useaan kertaan. Lentokentillä tuli pyörittyä 49 lennon verran ja pullo tuli laitettua selkään 100 sukellukselle. Reissun yhteenvedosta näkee paremmin, että miten ja mitä reittiä reissu eteni.

Reissun jälkeen Manilassa on vierähtäny nelisen vuotta ja sinä aikana on tullut reissattua Filippiinejä ristiin rastiin. Yhteensä blokiin on tullut tarinaa 5 ja puolelta Aasiassa vietetyltä vuodelta.

Näin jälkeenpäin voi sanoa, että hyvä, kun aloitin blokin kirjoittamisen. Olen saanut blokin kautta paljon yhteydenottoja ja sitä kautta on tullut useampia uusia kavereita. Bloki on toiminut myös itselle reissupäiväkirjana, josta on ollut helppo ja nopea tarkastaa jälkeenpäin tietoja ja asioita.

Toivottavasti blokista on ollut iloa myös Sinulle ja on sitä myös jatkossa.

Terveisin,
Mika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti