keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

San Vicenten lentokenttä Palawanilla avataan käyttöön joulukuussa 2016

San Vicenten lentokentän avaamisesta Palawanilla on ollut puhetta jo useita vuosia. Palawanin suosituin rantakohde on ollut jo pitkään El Nido saaren pohjoisosissa. Sinne on pitäny kuitenkin käytännössä lentää Puerto Princesan kautta, josta on vielä noin kuuden tunnin ajo El Nidoon. Nyt näyttäis, että kenttää oltais viimein avaamassa joulukuussa.
Lentokentän avaaminen on El Nidolle erittiän tärkeä, mutta vähintään yhtä tärkeä se on San Vicentelle ja sen hotelleille. Sieltä nimittäin löytyy noin 14km pituinen ranta, joka on samalla koko Filippiinien pisin. San Vicentestä on jo pitkään puhuttu, että siitä tuli Filippiinien uusi Boracay.
Uuden kentän kautta pääsee nopeammin myös mm. Port Bartoniin ja vaikka Roxaksen kaupunkiin. Sama koskee myöskin Roxaksen edustalla olevaa kuvankaunista Modessa Islandia.
San Vicenten kentästä tulee suoraan kansainvälinen kenttä, joten sen avaaminen tulee varmasti vaikuttamaan koko Palawaniin saareen merkittävästi.

Lähde: PhilStar Global

Terveisin,
Mika




2 kommenttia:

  1. Hei, hieno kuva ja maisema. Toivottavasti pääsen itsekin joskus sinne. Juttu on muuten tosi hyvä ja hyödyllinen. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,

      Kiitoksia palautteesta.

      Olin 2010 Palawanilla yhteensä noin puoli vuotta ja lentokentästä puhuttiin jo kovasti silloin. Siellä on ollut itse kiitotie jo jonkin aikaa, mutta ei laskeutumisjärjestelmiä, eikä terminaalirakennusta. Kentän valmistuminen tulee vilkastuttamaan Palawania kovasti.

      Samoin leppoisia reissuja Palawanille! :)

      - Mika -

      Poista