keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Joulureissu, Osa 2 - Sukellusta kauniilla Modessa Islandilla

Roxaksessa ollessa tehtiin päiväreissu kaupungin edustalla olevalle kauniille Modessa Islandille. Olen käynyt saarella vain kerran aikaisemmin pari vuotta sitten.

Sovittiin etukäteen, että meitä tullaan hakemaan Roxaksen satamasta. Venematkan hinnaksi tuli 2500PHP/50 meidän koko porukalta, jossa oli lähemmäs 20 henkeä. Pääsymaksu saarelle oli 75PHP/1,50hlö.

Venematka saarelle kestää noin 45min. Välillä näkyi iso hiekkasärkkä.
Välillä näkyi myös tällainen saari, joka on kuulemma yksityinen.
Sitten ollaankin päästy jo maihin.
Viimeksi saarella käydessä ei tullut sukellettua ollenkaan, mutta nyt oli mielessä, että vois käydä pulahtamassa pullon kans. Menin heti jutteleen sukelluspuolta pyörittävän Richardin kans, että onnistuisko sukeltaminen. Paikalla ei ollu ketään muita asiakkaita, joten sovittiin, että lähdetään heti.

Olin valmistautunut saaripäivälle ottamalla sukellustietokoneen, maskin ja kameran koteloineen mukaan, joten tsekattiin vain muut vermeet ja sitten oltiinkin jo valmiita. Sen jälkeen käveltiin vain kamat päälle suoraan veteen, jossa räpylät jalkaan ja lähdettiin etenemään.

Näkyvyys sukelluksella ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta muuten sukellus oli ihan mielenkiintoinen. Parasta antia oli ehdottomasti suuri barracudaparvi, joka nähtiin useampaan otteeseen.
Richard kertoi ennen sukellusta, että näytä, kun minulla on 70baria jäljellä. Mennään silloin matalammalle alueelle katteleen, että löytyiskö merihevosia. Kateltiin useampi kaislapuska läpi noin 3-5m syvyydessä ja ei löydetty mitään. Sitten palattiin takaisin toiseen suuntaan ja löytyihan sieltä lopulta hieno keltainen raitanokka.
Modessan alue on matalaa ja maksimisyvyydeksi jäi 17.3m keskisyvyyden ollessa vain 9.1m. Tämä mahdollisti mukavan pitkän sukelluksen. Minuutteja kertyi maireat 87, joten siitä tuli samalla minun sukellusuran ylivoimaisesti pisin sukellus.

Sukelluksilta enemmän juttua ja kuvia minun Reef Divessa.

Sukelluksen jälkeen vain meidän katokselle vähän syömään ja sitten katteleen ja ihaileen saaren kauneutta.
Keli oli täydellinen rantakuvien ottamiseen taivaan olleessa täysin sininen.
Taukopaika.
Kävellessä rantaa eteenpäin päästään alueelle, jossa ei ole rantamökkejä ollenkaan.
Maisemaa saaren takaa.
Mökkien edestä löytyy riippumattoja. Kyllä kelpaa!
Vai miltä vaikuttaa?
Ei hassumpi terassi.
Modessan päiväreissu oli kaikin puolin onnistunut sään ollessa täydellinen. Sukelluksesta jäi myös hyvä fiilis, vaikka näkyvyys ei ollukkaan mikään kummoinen. Modessalla on ehdottomasti päästävä käymään uudesteen. Seuraavalla kerralla kenties myös yötä, koska nyt siellä tullut käytyä vain päiväreissuja.

Modessaa on helppo suositella varsinkin pariskunnille, jotka haluavat nauttia muutaman päivän ottamalla ihan rennosti.

Palawanin saariterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti