sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Bayanihan - Paraati ja pukuloistoa Fort Bonifaciossa

Lähdettiin käymään kävelemässä tänään sunnuntaina muutaman korttelin päässä olevalla High Streetin kävelykadulla. Ei ehditty kävellä kuin parin korttelin matka, kun alkoi kuulumaan rumpujen pauketta ja pärinää. Samalla näkyikin jo edessä, että siellä oli jonkunlainen paraati käynnissä.

Paraatin aiheena oli Bayanihan, joka käytännössä esittelee filippiiniläistä kulttuuria ja perinteitä.
Erilaisia rumpuja oli paljon ja paraatissa olikin monin paikoin hyvät sambat käynnissä.
Paraatissa oli mukana myös muutamia hevosia kärryineen.
Samoja hevosvankkureita näkee päivittäin Manilan kaupungissa ja siellä niitä on erityisesti Roxas Bulevardin ja Rizal Parkin alueella. Fort Bonifacio on osa Taguig Cityä, joka kuuluu Metro-Manilaan, mutta Manilan kaupunki on siis vain yksi 16:sta itsenäisestä kaupungista Metro-Manilassa.

Lisää rumpuja ja sambaa.
Paraatissa oli mukana myös useampia sotilassoittokuntia.
Päivän paras ilme.
Vähän erilaisempia asuja.
Rumpuja, rumpuja. Niitä riitti.
Tällaiset eräänlaiset kannettavat ksylofonit ovat Filippiineillä todella yleisiä soittimia paraateissa ja niiden ääni kuuluu kauas.
Monet ryhmät esittivät erilaisia tansseja.
Laivaston soittajat.
High Streetin alueelle oli viritelty myös vähän reilumpi joulukuusi paikalliseen tyyliin.
Tarjolla oli myös monenlaista syötävää.
Oma valinta osui sawarmaan, joka on paikallinen versio kebabista.
Kävely- ja kauppareissulle tuli siis yllättäin paljon enemmän nähtävää kuin osasi odottaakkaan. Fortissa asuessa on se mukava puoli, että High Streetin alueella on tosi useasti erilaisia tapahtumia. Ne voi olla jotain ruokiin ja juomiin liittyviä, konsertteja, eläimiin tai harrastuksiin liittyviä, jne.

Tiistaina kalenteri kääntyy jo joulukuuksi ja on enää reilu 3vk jouluun. Täällä joulua on tosin hehkutettu jo viimeiset pari kuukautta. Jopa siinä määrin, että television pääuutisten lopussa on ollut jo päivittäin ainakin viimeisen kuukauden loppuhöpinät, että montako päivää on vielä jouluun. Sen ymmärtää kohtuu helposti, jos siinä mainittais, että "Enää kolme päivää jouluun". Täällä on kuitenkin jäänyt mieleen, kun on marraskuun alussa hehkutettiin tyyliin "Enää 50 päivää jouluun". Jep, jep.

Kaikesta huolimatta - Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille blokin lukijoille! :)

Paraatiterveisin Fortista,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti