lauantai 31. tammikuuta 2015

Makati, Club Valkyrie ja golfia

Kirjoitin viimeksi jutun Hongkongin reissusta ja tämä on käytännössä ensimmäinen kirjoitus Manilasta tälle vuodelle. Tässä jotain viimeisiltä viikoilta.

Kaverilla on uima-allasosasto kämpän katolla Makatissa 29-kerroksessa, josta näkee hyvin aluetta eri suuntiin ja se on samalla hyvä paikka vähän fotoilla.
Makati City.
Kauppakeskus Jazzin rakennuksia.
The Gramercy Residences, joka Filippiinien toiseksi korkein (250m) rakennus heti PBCom Towerin (259m) jälkeen. Gramercy on samalla maan korkein asuinrakennus maassa.
Manilassa on tunnetusti vilkas yöelämä ja menoa löytyy moneen makuun. Gramercyn ylimmästä 71:stä kerroksesta löytyy myös yökerho nimeltä Gramercy 71, jonka avoimelta terassilta avautuu näkymät koko Manilaan. Siellä vielä itselläkin käymättä, mutta asia tarkoitus korjata lähi aikoina.

Manilaan Fort Bonifacioon niin sanotun Uptownin alueelle avattiin marraskuussa uusi ja suosittu yökerho nimeltään Valkyrie. Yökerho on Manilan suurin ja sinne mahtuu yli 2000 henkeä. Tuli käytyä tsekkaamassa, että minkälainen meno siellä on.

Meidän mennessä paikka oli vielä aikasta hiljainen.
Henken päästä paikka oli kuitenkin jo tupaten täynnä ja meno sen mukainen.
Valkyrie on kuitenkin vasta alkua koko The Palace -kompleksille. Samaan rakennelmaan tulee vielä useita clubeja lisää. Nyt helmikuussa sinne avataan The Pool Club, joka on päiväclubi ja siihen tulee mm. pari uima-allasta. Lisäksi rakennelmaan tulee clubien lisäksi mm. pubia ja japanilaista ruokapaikkaa. Paikan ollessa valmis koko kompleksiin mahtuu 10,000 juhlijaa!

Olen kirjoittanut aikasemminkin Fort Bonifaciossa kämpän naapurikahviloihin sunnuntaisin kokoontuvista urheiluautoista. Ei voi olla hämmästelemättä kavereiden kalustoa. Viikosta toiseen paikalle tulee aina uutta ja erikoista kalustoa ja muutenkaan ei puhuta mistään karvalakkimalleista. Tässä viime sunnuntailta Ford GT ja Ferrari 430 Scuderia.
Mersun superauto SLR McLaren.
Samana päivänä oli myös toinen Ford GT monien muiden hienojen pelien lisäksi.
Paikalla on joka sunnuntai useita uudenkarheita 911 Turboja, GT2:ia ja GT3:ia. Tässä myös vähän vanhempia 911-malleja.
Yks päivä kävellessä kämpän lähialueella huomasin ravintolan, jonka nimi laittoi hieman hymyilyttään. Nimi on lyhyesti Kuppa.
Mitä eroa on suomalaisella ja filippiiniläisellä hyvällä ruokakaupalla. Ei kovinkaan paljon. Jotain kuitenkin. Suomessa K-kaupassa tai Cittarissa ei ole tullu vastaan vielä alkoholimaistiaisia. Tässä neiti kysäisi, että “Haluaisiko herra maistaa vähän whiskyä”? - "Noh, jos tämän kerran, kun neiti kerran niin nätisti pyytää...".
Suomessa eri paikoissa on jo pitkään ollut tarjolla tavallisten perhepitzojen lisäksi myös vähän isompiä lättyjä. Näytetään sitä silti osaavaan tehdä isompiä lättyjä täälläkin. Tällä kokoa 36 tuumaa. En tiedä, että miten se tuotiin meille, mutta ei varmasti ainakaan millään scootterilla. Sen verran julman kokoinen.
Kaverin tykönä meidän pelipöytään eksyi tällainen pelaaja.
Tammikuu on Manilassa vuoden viilein kuukausi, vaikka se suomalaisittain toki onkin mukavan lämmin. Päivälämmöt pyörii yleensä haarukassa 25-30C ja yölämmöt vastaavasti noin 21C:ssa. Sikäli mielenkiintoista, koska tammikuu on jo tosi kuiva ja vettä ei juurikaan sada.

Nyt on kuitenkin jo merkkejä, että lämmöt on lähtenyt nousemaan. Tänään lauantaina oli jo todella hieno ja lämmin päivä ja kämpän altaalla oli mukava polskia lämpimässä auringonpaisteessa.
Tänään tuli käytyä Filippiineillä ensimmäistä kertaa golfkentällä. Kämpän vierestä löytyy kaksi golfkentää, joista käytiin armeijan kentällä.
Olen suorittanut Suomessa Green Cardin joskus vuonna miekka ja Paavo. En ole kuitenkaan koskenut mailoihin vuosiin, enkä edes muista, että koska olen käynyt viimeksi  kentällä tai rangella. Nyt tuli käytyä vähän kokeilemassa, että miltä rangella lyöminen tuntuu.

Aluksi oli vähän totuttelua, mutta lopulta meni yllättävänkin hyvin...Ainakin välillä.
1,5h lyöntiharjoittelu tuli maksamaan noin 200PHP/4€. Meillä oli mukana pari täysin ensikertalaista ja heiltä kouluttaja otti samalta ajalta 500PHP/10€/hlö. Mailasetin vuokra olis maksanut 700PHP/14€. Kavereilta löytyi kuitenkin pari settiä, joten ei tarvittu vuokrata mailoja ollenkaan. Erittäin kohtuu hintaista siis!

Helmikuulle onkin tiedossa jo kaikenlaista hauskaa, joten tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti