sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Reissu Hongkongiin

Tuli käytyä pyörähtämässä kolmen päivän työreissu Hongkongissa. Päivät meillä meni toimistolla, mutta samalla näki myös vähän Hongkongia ja pääsi fiilisteleen kaupungin ilmapiiriä. Honkkarissa tullut käytyä viimeksi 2009, joten oli sikälikin mukava käydä siellä pitkästä aikaa. Tässä jotain reissusta.

Meillä oli Cebu Pacificin lento Manilasta ja reissun lähdettin keskiviikkoaamuna.
Hongkongissa meitä oltiin kentällä vastassa nimikyltin kans, joten laukut vain autoon ja kohti keskustaa sumuisessa säässä.
Keskustaan tullessa ajettiin suoraan Hongkong Islandin puolella sijaitsevaan The Fleming hotelliin ja siellä checkkaus sisälle.
Kun huoneet oli saatu alle, niin sitten vain luonaalle ja päiväksi toimistolle.

Työpäivän ollessa ohi päivä oli jo tummentunut.
Samalla kaupungin valot pääsi hienosti esille.
Hotellilla oli mukava yllätys. Siellä oli nimittäin lobbyssa ilmainen viinitarjoilu alkuillasta joka päivä pienen snacksin kera.
Viiniasiantuntija itse. Ei ollu ollenkaan hassumpaa.
Viinien jälkeen pieni lepo ja sitten katsahtamaan hotellin lähialuetta Wan Chaita.
Kaikilla alkoi olla jo nälkä, joten syömään korealaiseen BBQ -paikkaan.
Ruuan päälle käveltiin lähialueella ja huomasin tutun paikan edelliseltä Hongkongin reissulta - Amazonia. Paikassa on aina livemusaa ja niin oli myös tällä kertaa.
Torstaiaamuna oli vuorossa taas toimistopäivä. Edellisen päivän sumusta ei ollut tietoakaan ja aurinko paistoi hienosti.
Näitä riittää Hongkongissa.
Paljon lasia, kiiltävää pintaa ja riittävästi kerroksia.
Toimistorakennuksen 46 kerroksesta avautui hyvät näkymät ympäri kaupunkia.
Hongkongista löytyy paljon hyviä ravintoloita joka puolelta. Tällä kertaa päädyttiin lounaalla japanilaiseen vaihtoehtoon. Sitten vain hihnalta mitä mieli tekee.
Saisko olla lisää sushia?
Iltanäkymää Hongkongin katuruuasta.
Pala Manilaa keskellä Hongkongia.
Tuttu olutmerkki, jota löytyy myös monista kiinalaisista ravintoloista Suomessa.
Perjantaina oli vielä toimistopäivä. Tässä näkymää Hongkong Islandilta.
Illalle järjestyi vielä mukava yllätys ennen lähtöä takaisin lentokentälle. Hongkongissa asuva austraalialainen sukelluskaveri oli nähnyt minun Facebook-päivityksen, että olen kaupungissa.

Chättäiltiin ja sovittiin, että tavataan meidän hotelin lobbyssa. Kaveri tuli hotellille ja kävästiin istahtahtamassa pari tuntia paikallisessa ja juttelemassa mukavia. Tavattiin aikanaan Filippiineillä Tubbatahan sukellussafarilla. Pieni maailma!

Sitten vain kävellen takaisin hotellille. Välillä näkyi mopoja samalla tavalla pressujen alla kuin Suomessakin. Tätä en ole nähnyt missään muualla Aasiassa.
Meillä oli 21:55 lento Hongkongista takaisin Manilaan. Oltiin kentällä ajoissa, että jää aikaa myös vähän haukata jotain ja tehdä ostoksia.

Kentällä huomattiin, että meidän lennolle ei ilmesty ollenkaan porttinumeroa. Sitten tulikin tietoa, että 1,5h viiveestä. Lopulta porttia vielä muutettiin vähän ennen boardingia toisaalle ja ilmaan päästiin vasta 2h alkuperäista aikataulua myöhässä.

Manilaan laskeuduttiin yöllä 02:00 ja kämpille pääsi 30min myöhemmin. Tällä kertaa siis vähän erilainen reissu.

Honkkariterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti