lauantai 10. lokakuuta 2015

Uusi Mercato ja Joulua pukkaa

Tällä kertaa juttua laidasta laitaan, mitä tullut viime viikkoina eteen tässä Fort Bonifacion alueella.

Mukavana yllätyksenä tuli huomattua, että viikonloppuisin pidettävä Hawker Stall -tyyppinen ruokatapahtuma Mercato on muuttanut lähemmäs kämppää vain muutaman korttelin päähän. Uusi paikka Fortissa on nyt 26th Streetin ja 7th Avenuen risteyksessä RCBC:n vieressä. Paikka jää myös 26th Streetillä sijaitsevan Fort Stripin iltaelämäkeskuksen viereen.
Paikalla on tuttuun tyyliin paljon erilaisia grillattavia vartaita.
Kuka tietää mitä tämä on? Kyseessä on kanan suolta vatsalaukusta eteenpäin, jota pujotettu tikkuun. Erittäin suosittua täällä. Maku ei ole minusta mikään erikoinen, mutta kyllä sitä syömään pystyy.
Uusi paikka jää alueelle, jossa on paljon suuria toimisto- ja condojarakennuksia ja lisää tulee molempia koko ajan. Porukkaa olikin eilen perjantaina oikein mukavasti paikalla.
Tuli testattua possuvartaiden lisäksi burgeria, joka paitsi näytti hyvältä, niin maistui vielä paremmalta.
Ollut taas hauska huomata, että vaikka jouluun on vielä matkaa vaikka kuinka, niin se alkaa jo näkymään katukuvassa. Nämä koristeet oli laitettu jo syyskuun puolella. 
Tässä eiliseltä illalta.
Se mikä minua viehättää Fortissa siisteyden, turvallisuuden ja yleisen viihtyvyyden lisäksi, niin täällä on milloin mitäkin tapahtumia laidasta laitaan kävelykadun High Streetin kulmilla. Bemarilla oli muutama viikko sitten suuri tapahtuma ja yksi katu oli suljettu sen vuoksi kokonaan.
Yhdellä iltakävelyllä satuin paikalle, kun Aston Martinin liikkeellä oli avajaiset.
Kämpän edessä ravintolakadulla oli menossa kuvaukset yksi päivä. En oikein tiedä, että kuvattiinko siinä mainosta, tv-sarjaa vai leffaa. Joka tapauksessa se näytti herättävän kovasti kiinnostusta.
High Streetin kävelykadulla oli viime viikonloppuna suuret Coca-Colan teltat. Tuli käytyä tsekkaamassa ja näytillä oli Coca-Colan historiaa koko 125v ajalta. Tietysti paikan päällä oli tarjolla myös itse juomaa.
Nyt on päästy jo reilusti lokakuun puolelle. Tämä on minulle nyt neljäs vuosi ja samalla neljäs sadekausi Manilassa. Täytyy sanoa, että tämä on ollut kyllä niistä toistaiseksi kaikkein paras. Esimerkiksi taifuuneja ei ole ollut tälle kaudella Manilan aluella ollenkaan. Suurin osa on jäänyt Tyynenmerelle. Pari on tullut Luzonin päälle, mutta ne ovat menneet kaukaa pohjoisesta ohi ja eivätkä ole vaikuttaneet Manilassa kuin korkeintaan sateina. Myrskyt ovat loistaneet siis toistaiseksi poissaolollaan. Toki niitä vielä ehtii tulla tälle käydelle, mutta lokakuussa sateet on jo vähentyneet verrattuna heinä-syyskuulle ja lähdetään pikku hiljaa taittumaan kohti kuivaa kautta.

Tähän loppuun vielä kämpän altaalta kännykällä otettu HDR-kuva, jota lisäksi muokattu jonku verran.
Nämä kelit sopii mulle.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti