sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kännykkäostoksilla ja häät

Suomen joulureissun jälkeen on palattu normaaliin arkeen ja tässä ehtinyt olla jo pari viikkoa taas töissäkin.

Ollut jo jonkun aikaa mielessä, että pitäis päivittää kännykkä paremmaksi. Kaikkein suurin syy on ollut vanhan kännykän kameran laatu. Se on aikasta surkea. Siihen kun lisätään, että kännyssä ei ole salamaa ollenkaan, niin se riittänee siitä. Valokuvauksen ystävänä haluaisi, että kuvien laatu olisi edes jonkulaisella tasolla myös kännykässä. Nokian 1020:ssä olisi ollut markkinoiden paras kamera, mutta en halunnut siirtyä Windowsiin. Sen jälkeen vaihtoehtona onkin ollut lähinnä Samsungin Galaxy S4 ja LG:n lippulaiva G2. Työkaveri osti G2:n joitakin viikkoja sitten ja se vaikutti hypistellessä asialliselta laitteelta. Samoin kuvien tarkkuus oli aikasta vakuuttava. S4 ja G2 ovat kaikin puolin hyvin samanlaisia ja kokoisia laitteita. G2:n puolella oli kaksi minulle tärkeää ominaisuutta eli parempi kamera ja suurempi akku. Ostin siis LG:n.
Kännykkää on tullut käytettyä nyt noin viikko ja toistaiseksi vaikuttaa asialliselta kapistukselta. Käteishinta 32GB mallilla oli 26000PHP/426€, joten se on Filippiineillä jonku verran Suomen hintaa halvempi. Suomessa vastaava malli näyttää maksavan hieman vajaa 500€.

Viikko sitten sunnuntaina oli ohjelmana jotain, mihin ei ole tullut Filippiineillä aikaisemmin osallistuttua. Nimittäin kaverin häät. Paikkana oli resortti Bulacanissa, joka sijaitsee Taguig Citystä ja Makatista noin 50km pohjoiseen päin. Käytännössä Manilan ja Angeles Cityn välillä. Paikalle oli tullut useita sulhasen kavereita niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Parasta tässä on, että monet heistä ovat myös minun kavereita. Olikin mukava nähdä kavereita pitkästä aikaa.

Tässä on jo tosi kyseessä.
Virallisessa osuudessa oli joitakin paikallisia erikoisuuksia suomalaisiin häihin verrattuna, mutta peruskuvio oli aikasta samanlainen. Sama toistui hääseremonian jälkeen ruokailussa ja siihen liittyvässä ohjelmassa. Pääohjelman ohjelman ollessa ohi siirryttiinkin pienemmällä porukalla resortin allasalueelle ja vaihdettiin niin sanotusti vapaalle. Samalla vaihtui kaikilla rennommat vaatteet päälle.

Tässä sulhanen pääsee jannujen avustamana uimaan.
Kavereiden ilmeet kertoo loput!

Tällä viikolla tuli mopossa 3000km täyteen ja tuli käytyä samalla pesettämässä menopeli pitkästä aikaa. Kiiltää taas hetken kuin uusi.
Minun työpaikan lähelle on tullut erilaisia uusia ravintoloita viime aikoina useita. Yksi niistä on Mexican Kitchen. Käytiin testaamassa paikka eilen lauantaina.
Tacosalaattia nauhanlihalla. Lynillä oli vastaava setti, mutta kanalla.
Pääruuaksi otettiin reiluhko combosetti, jossa oli tortilloja, kanaa, lihaa, salaattia, riisiä ja toki salsa- ja valkosipulikastiketta. Ruokaa oli sen verran paljon, että siitä tuli vielä kotiinkin viemeistä.
Oli kyllä erittäin hyvät pöperöt. Alue on kohtuu kallista asuinaluetta, mutta ruuan hinta oli kuitenkin järkevällä tasolla. Ruuan lisäksi meillä oli juomana vain vesi ja Pepsi. Hinta koko setiltä oli yhteensä 780PHP/12,80€.

Kävin illan päälle vielä mopolla naapurustossa kaverin tykönä kylässä. Ajovarustuksena oli normivarustus eli shortit ja hiaton. Ilma tuntui tosi viileältä. Tänään mainittiin uutisissa, että Manilassa oli ollut lauantaiaamuna varhain vain +17,5C! Se on todella kylmä tänne. Tammikuu onkin kuulemma vuoden kylmin kuukausi Manilassa, vaikka sadekausi on jo ohi.

Tänään sunnuntaina on tullut otettua ihan rauhallisesti. Keskipäivällä käytiin kämpän altaalla uipottelemassa ja rentoutumassa. Altaan vesi tuntui tosi kylmältä ja se näkyi myös porukkamäärässä altaassa, vaikka päivä oli muuten hieno ja lämpötila jotain +27C paikkeilla. Altaassa oli meidän lisäksi vain nuori poika.

Kävin uinnin jälkeen kämpän kahvilassa yläkerrassa ja ajatuksena oli lähinnä testata, että minkälaista jälkeä uuden kännykän kamera tekee päivänvalossa. Tässä maisemaa Fort Bonifacion suuntaan.
Sitten pientä suupalaa.
Tämän otin järkkärillä lentokentän suuntaan ja käytin jälkikäsittelyssä “hieman” värikynää.
Kännyn kuvanlaatu vaikuttaa oikein asialliselta ja vanhaan kännykkään sitä ei voi edes verrata. Hyvä niin!

Tässä vielä pieni vinkki vahvan salmiakin ystäville. Joulupukki toi tällaisen 200g:n purnukan Poppamiehen valmistamaa Synkkä Salmiakkia. Erityisesti kannen teksti “Varoitus! Erittäin tulinen!” antoi odottaa jotain normaalista poikkeavaa.
Makuelämys oli kieltämättä normisalmiakista poikkeava. Kysyinen salmiakki on nimittäin terästetty chilijauheella ja sen huomaa. Salmiakissa on sen verran potkua, että kieli meinasi alkaa hieman kelluun suussa. Jos salmiakki ja chili on sinun juttu, niin kannattee ehdottomasti kokeilla. Kysyinen valmistaja tekee monenlaista muutakin chiliin liittyvää, kuten voimakkaita kastikkeita, jne.

Alkavalle viikolle olen ottanut perjantain ja seuraavan maanantain vapaaksi, joten tiedossa on pitkä viikonloppu. Kenties myös jotain pientä reissun poikasta.

Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti