sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Viihdettä kotiin

Viimeinen viikko mennyt rauhallisissa merkeissä. Aika mennyt käytännössä töitä tehden ja vapaa-aika kämpillä. Välillä käyny salilla ja uimassa. Jotain kotona viihtyvyyteen liittyviä ostoksia on tullut viikon aikana tehtyä.

Tällä viikolla 5. kesäkuuta tuli 3kk täyteen, kun tulin tänne Filippiineille. Vastaavasti samana päivänä tuli 2kk täyteen, kun lopetin hotellimajoituksen ja muutin tähän condoon. Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin tämä kämppä oli täysin kalustamaton studio. Ei siis mitään huonekaluja tai mukavuuksia ilmastointia lukuunottamatta. Ei myöskään televisiota. Siihen tuli kuitenkin muutos ja ostin Samsungin 32" UA32EH4500R Smart TV:n viikko sitten sunnuntaina. Hintaa tuolla mallilla oli täällä 25,110PHP/460€. Samalla hinnalla olis saanu Samsungilta 40" perusmallin. Tässä kyseisessä mallissa on kuitenkin hyvien liitäntöjen lisäksi mm. internet eri sovelluksineen ja sen vuoksi päädyin tähän.

Nettiyhteys mulla on ollu Smart Pro -mokkulayhteyden kautta. Siinä ei ole ollu paljon kehumista. Yöllä se on parhaimmillaan toiminut ihan kohtuullisesti, mutta varsinkin iltaisin koko mokkula on ollut lähinnä vitsi. Niin takkuinen on ollut yhteys.

Kun olin ostanut TV:n, niin kävin condon toimistolla ja allekirjoitettiin paperit Cablelinkille kaapeli-tv:stä. Netin mukaan heillä oli myös tarjolla pakettia, jossa kaapeli-tv:n lisäksi heillä olisi tarjolla kaapelinettiyhteyttä. Ilmoitin haluavani myös sen.

Tiistaina minulle soitettiin, että sopisiko kaapeli-tv:n ja nettiyhteyden asennus seuraavana päivänä keskiviikkona. Sopihan se. Asentajat kävivät keskiviikkona ja telsuun saatiin kanavat näkyviin. Kanavia tuli lähes 90. Erilaisia leffa- ja viihdekanavia tuli kunnon nippu, samoin kansainvälisiä uutis- ja dokumenttikanavia. Toki tuollaiseen pakettiin tulee aina myös paljon kanavia, joille ei välttämättä löydy käyttöä. Mm. yhdeksän uskontoon liittyvää kanavaa ja eipä paikallisille kanavillekkaan ole itselle juuri käyttöä.

Netti vedettiin samasta kaapelista. Piuhaan tuli vain jakaja ja suodatin ja siitä piuha kaapelimodemiin. Ajatuksena oli, että saisin kerralla sekä kannettavan, että television nettiin. Kaapelimodeemissa oli vain yksi uloslähtö, eikä langatonta mahdollisuutta ollenkaan. Läppäri alkoi toimimaan piuhalla välittömästi. Kokeilin myös televisiota, mutta sen nettiä en saanu toimimaan suoraan kaapelimodeemilla. Hintaa asennukselle sisältäen ensimmäisen kuukausimaksun tuli 2899PHP/53€. Varsinainen kuukausihinta kaapeli-tv:lle ja 1Mb:n nettiyhteydelle on 1399PHP/25,50€/kk. Netti ei ole siis edelleenkään mikään päätä huimaavan nopea, mutta nyt se vaikuttaisi kuitenkin olevan vakaa ajasta riippumatta.

Uusi kauppareissu oli siis tiedossa ja kotikulmilla olevalle Market Marketille ostaan reititintä. Tässä kännykkäräpsy Market Marketin alueelta.Kattelin ensin kaapeliverkon reittittimiä ja kiersin Market Marketin suurimmat tietokoneliikkeet, mutta ei sellaisia ollut tarjolla ollenkaan. Sain kaverilta vinkin, että kaapelimodeemin voi linkittää tavalliseen reitittimeen. Ostin sitten Linksysin E1200 reitittimen hintaan 2300PHP/42€. Koneena mulla on MacBook Pro ja ollu mielessä, että pitää saada näkymään läppäri myös tv-ruudun kautta. Siihen piti ostaa MDP (Mini Display Port) - HDMI piuha. Sellainen löytyi hintaan 1845PHP/34€ ja siihen lisäksi 5m HDMI-HDMI piuha telsuun. Sille tuli hintaa 750PHP/13,50€.

Ensin asentamaan reititintä. Paketissa mukana ollut ohjelmisto ei tukenut Macin 10.7 käyttisversiota, joten tutkiin valmistajan sivuja. Sieltä löytyi softa uudemmalle käyttikselle. Sen jälkeen asennus menikin näppärästi. Wifi-yhteys alkoi myös toimiin heti. Sen jälkeen kokeileen, että jokohan television saisi myös suoraan nettiin kiinni. Reitittimestä piuha telsuun kiinni. Nyt tuli heti ilmoitus verkon löytymisestä. Samalla piti valita maa television nettipalveluita varten. Valitsin testimielessä Suomen. Sen jälkeen telsu alkoi päivittään eri sovelluksia. Kun sovellukset oli päivitetty, niin Smart TV näkymä näytti tältä.Yksi sovelluksista on Helsingin Sanomat. Se on itse asiassa tosi kätevä. Näkymä on jotain teksti-tv:n ja tavallisen webbilehden välimaastosta. Tässä on Hesarin sovelluksen perusnäyttö.Kun valitsee vaikkapa urheilun ja sieltä Formuloihin liittyvän uutisen, niin se näkyy tällä tavalla.Hesarin sovellus toimii oikein näppärästi ja siitä on helppo ja nopea tarkastaa uutiset. Webbiselain toimii myös ok. Tosin kirjoitus on todella hidasta kaukosäätimen kautta. Jos haluais, niin myös näppäimistö ja hiiri olisi tarjolla. Järkevin tapa selainta ehkä onkin käyttää niin, että tallettaa siihen jotain suosikkisivuja, joita sitten helppo selailla ja lukea.

Sovelluksissa on mukana myös mm. Skype. Loggasin Skypeen sisälle. Skype vaatisi toimiakseen lisävarusteena myytävää kameraa. Myös puhe otetaan vastaan kameran yhtydessä olevan mikin kautta, joten Skypeä ei voi käyttää myöskään pelkällä puheyhteydellä ilman kameraa. Aika näyttää, että tuleeko sitä joskus ostettua. Ei ainakaan lähiaikoina.

Piuhaostokset kannettavan ja telsun välillä onnistui hyvin ja se yhteys pelaa kuten pitääkin. Nyt pystyy käyttämään kannettavaa DVD-soittimena leffojen katseluun. TV:ssä on myös pari USB-liitintä. Laitoin USB-tikun kiinni, jossa on sisällä muutamia TV-sarjoja ja konsertteja tallessa. Niitä pystyi katseleen helposti. Näppärää. Kokeilin myös ulkoista USB-kovalevyä, mutta sitä ei voi käyttää.

Meillä oli tällä viikolla töissä hyväntekeväisyyteen liittyvä kampanja. Aiheeseen on liittynyt mm. keräyksiä vähävaraisten lasten koulutukseen, osa työkavereista on vieraillut sairaalassa lasten tykönä ja sitten oli myös verenluovutus. Edellisestä verenluovutuksesta olikin vierähtänyt jo useampi vuosi. Nyt tuli käytyä. Ennen tätä kertaa luovutuksia on kertynyt 12 tai 13. En muista tarkkaa. Oli mielessä, että kuulee samalla hemoglobiiniarvon. Se kyllä testattiin, mutta ei niin, että olisi saanu tarkan lukeman. Tekivät verelle vain sellaisen "kelluvuustestin", jolla näkivät, että veri on riittävän sakeaa. Tippa verta lasissa olleeseen nesteeseen. Jos veren hemoglobiini ei ole tarpeeksi korkea, se jää pinnalle kellumaan. Vastaavasti, kun veren koostumus on riittävä, niin se painuu pohjaan.

Siinäpä ne tärkeimmät viimeiseltä viikolta. Töissä täällä Manilassa tulee myös tänään 2kk täyteen. Sillä rintamalla myös toistaiseksi kaikki hyvin.

Parina viime kertana ruokakaupassa käydessä tullut ostettua kunnon setti hedelmiä. Banaania, appelsiinia, omenoita, mangoa ja viinirypäleitä. Tuoreista hedelmistä saa toudella hyvää hedelmäsalaattia. Jos haluaa vielä vähän extraa, niin pieniä juustopaloja sekaan ja punaviiniä lasiin.Toimii!

Manilasta elektroniikkaterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti