lauantai 4. kesäkuuta 2011

Director's cut: Auringonlasku - Sunset

Philippines: Subic Bay
Malaysia: Kinabatangan River, Borneo
Philippines: Roxas, Palawan
Philippines: Puerto Princesa
Malaysia: Kota Kinabalu, Borneo
Malaysia: Kota Kinabalu, Borneo
Thailand: Phuket
Thailand: Pattaya
Laos: Luang Prabang
Philippines: Port Barton, Palawan
Philippines: Subic Bay
Singapore: East Coast Park
Philippines: Puerto Princesa

4 kommenttia:

  1. Pitäiskö kommentoida, että komeita shotteja - niin blogi saattais vielä elää. :o)

    Otetaanpa sitten sellanen hypoteettinen tilanne, että sulla olisi elämäsi viimeinen 3kk reissu käytettävänä näihin jo käymiisi Aasian kohteisiin - mihin paikkoihin menisit ja millä aikapainotuksilla? Perusteleminenkaan ei ole kiellettyä.. älä anna henkilökohtaisten syiden vaikuttaa, eli unohda mahdolliset tuttavuussuhteet tai maistamatta jäänyt halo-halo.
    Entä mikä paikka olisi ollut ikäänkuin listalla seuraavana, mutta jäi kuitenkin käymättä?

    VastaaPoista
  2. Moro,

    Unohtunut kommentoida tätä. Tosi vaikea sanoa, että mihin jo näistä käydyistä paikoista menis, jos se olis viimeinen sauma käydä niissä. Komodolle menisin varmaan ainakin sukeltaan esim. pariksi viikoksi. Sitten menisin varmaan puhtaasti pitään hauskaa Pattikselle pariksi viikoksi. Samoin Phukettiin, mutta siellä vois myös sukeltaa. Filsuilla vois käydä myös esim. kierroksen Palawan - Bohol - Sabang Beach. Siinäpä se aika varmaan oliskin.

    Indonesiassa tullu käytyä tähän mennessä neljä kertaa ja siellä on käymättä esim. Sumatralla kokonaan. Samoin kiinnostais nähdä Floresia enemmän ja siitä itään päin Papualle asti. Sitten Filsuilla olis paljon hienoja paikkoja näkemättä. Samoin Micronesiassa olis paljon mielenkiintoisia paikkoja, joissa haluttais käydä. Kattelinkin jossain välissä lentoja Manilasta Palaulle ja Guamille, mutta olivat aika tyyriitä ja silloin sää ei ollut siellä ihan parhaimmillaan. Nuissa molemmilla pitäis käydä. Okinawalla olis myös mielenkiintoista käydä. Samoin Ranskan Polynesia, Bora Bora, Tonga, Samoa....olishan noita. Sitten tietty koko Etelä-Amerikka. Varsinkin Brasilian alue ja Amazon. Samoin Caribian ja Väli-Amerikan seutu. Afrikassa haluan käydä safarilla joskus. Siellä olis monia kiinnostavia maita kuten Kenia, Tansania, Namibia, Etelä-Afrikka...lista on loputon. :)

    Miten sulla? Olisko kuinka samanlainen vai olisko paljon eroja?

    - Mika -

    VastaaPoista
  3. Kyllä hyvin pitkälle jakaisin aikani myös Filsujen ja Thaimaan kesken. Puolet ajasta samat kohteet Filippiineillä eli El Nido-Puerto Princesa, Bohol-Malapascua ja Puerto Galera. Thaimaasta Koh Samui-Koh Tao, Phuketin ja Krabin saaret sekä Koh Chang-Samet. Eikä tuossa tilanteessa tosiaan Pattijoen iloitteluakaan voisi sivuuttaa. :)
    Jos tuohon väliin mahtuisi, niin ehkä Indoissa Gileillä tulisi käväistyä nopeasti.

    Kaikissa samoissa paikoissa ei vielä ole tullut käytyä, joten niitä riittää listalla. Tarkoitus on tutustua tämän vuoden puolella tarkemmin Malesiaan (mm. Sipadan-Penang) ja Komodoon. Kambodzasta voisi tarkistaa Sihanoukvillen, haastavampana projektina Andamaanit ja Nepal.

    Olit pitkät ajat myös Singaporessa, mutta se ei kuitenkaan mahtunut tuohon suosikkilistaasi. Itse olen menossa ensi kertaa sinne syksyllä.

    VastaaPoista
  4. Moi,

    Sihanoukvillessä ja Kambotzan ranta-alueella jäi käymättä kokonaan ja se jäi vähän itseä harmittaan. Syynä oli lähinnä se, että olin varannu Kambotzaan aikaa vain pari viikkoa ja piti olla Thaimaassa tiettynä päivänä, kun kaverit tuli Suomesta sinne. Ajattelin, että pääkaupungissa ja Angkorin ihmeitä on pakko käydä katsomassa. Halusin myös olla molemmissa paikoissa jonku aikaa, että ei mene ihan läpijuoksuksi kaupungit. Sen vuoksi piti jättää Sihanoukville käymättä.

    Suurin syy miksi olin Singaporessa niin kauon, niin hain sieltä töitä lähes koko ajan. En tarkoituksella vain kirjoittanut aiheesta mitään blokiin. Ajatus oli, että jos olis natsannut jotain järkeviä hommia Singaporesta tai Malesiasta, niin olisin jäänyt sinne töihin ainakin muutamaksi vuodeksi. Ei onnistanut. Juttelin usean siellä asuvan ulkomaalaisen kans ja kertoivat, onnea matkaan. Tulee oleen vaikea ja kivinen juttu. Helpointa olis, että pääsis ensin Suomessa johonkin kansainväliseen firmaan töihin, keräis kokemusta jostain tehtävästä ja sen jälkeen yrittäisi siirtoa johonkin tuolle alueelle. Noh, unelma elää edelleen ja en ole kuopannut ajatusta. Miksi juuri Singapore töiden puolesta, niin siellä on Aasiassa parhaimmat palkat ja se on muutenkin länsimainen paikka ja kaikki toimii. Sijaintinsa puolestakin asiallinen, kun maa on käytännössä päiväntasaajalla ja muutkin Aasian lomailumaat lähellä. Puhtaana lomailumaana ja -paikkana en silti kelpuuta sitä ihan kärkeen. Tykkään itse enemmän rennommista ja pienemmistä kohteista.

    - Mika -

    VastaaPoista