sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla Makatissa ja Music Video Awards

Tällä viikolla ollu vähän normaalista poikkeavaa ohjelmaa. Suomen Filippiinien suurlähettiläs Heikki Hannikainen kutsui Filippiineillä asuvia suomalaisia kotiinsa Makatiin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Kutsu tuli myös minulle ja parille suomalaiselle työkaverille.

Vastaanotto oli merkitty alkamaan torstaina klo 18:00, joten lähdettiin kolmestaan suoraan töistä tapahtumapaikalle. Perille tultua autoja oli jo aikasta paljon talon lähialueella pysäköitynä. Sisälle päästyä ensin nimmarit vieraskirjaan, sitten kättelyt illan isäntäpariskunnan kans ja katteleen, että ketä tuttuja oli tullut paikalle.

Noin puolituntia juhlien alkamisesta illan isäntä avasi virallisesti illan pitämällä puheen. Samalla kuunneltiin sekä Filippiinien, että Suomen kansallislaulut.
Suurin osa vieraista oli tietysti suomalaisia. Sen lisäksi oli toki jonku verran paikallisia ja myös eri maiden diblomaatteja. Paikalla oli myös arvovaltaisempia vieraita, kuten mm. Filippiinien ex-presidentti Fidel Ramos. Tunnelma paikalla oli kuitenki sopivan leppoisa.
Sitä edesauttoi varmasti, kun juhlat pidettiin takapihalla ulkona ja samoin hyvällä tarjoilulla oli oma roolinsa. Tarjoilijat kiersivät pihalla koko ajan tarjottimien kans tarjoillen lohileipiä ym. purtavaa sekä täydentäen viini- ja skumppalaseja. Molemmin puolin pihaa oli lisäksi baaritiskit koko ajan auki.
Nämä olivat samalla toistaiseksi viimeiset Suomen suurlähetystön järjestämät itsenäisyyspäiväjuhlat Manilassa, koska Suomen lähetystö suljetaan tämän vuoden lopussa. Asiakkailta lähetystö on jo suljettu, mutta työntekijöillä on vielä lopettamiseen liittyviä tehtäviä. Suomalaisten asioita hoidetaan nyt Norjan suurlähetystön kautta.

Eilen lauantaina oli vuorossa hieman erilaiset juhlat. Kyseessä oli meidän työpaikan vuoden lopettajaisbileet. Työtekijät saivat äänestää juhlien teeman. Vaihtoehtoina oli Retro, Super Hero ja MVA eli Music Video Awards. Teemaksi valikotui siis Music Video Awards.

Juhlapaikkana oli Pasayssa sijaitseva Trade Training Center ihan World Trade Centerin vieressä. Sisälle tulessa ensin rekisteröinti juhliin, sitten kävelyt punaisella kansainväliseen tyyliin ja pakolliset valokuvat ja poseeraukset. Artisti ihan itse kuvissa.
 Juhlat oli merkattu alkavaksi 19:00, mutta useat tuli jonku verran myöhässä. Yhtenä syynä oli samana iltana olleet kovat ruuhkat ympäri Manilaa. Menin juhliin taksilla minun lähellä asuvan saksalaisen työkaverin kans ja meillä meno kesti 1,5 tuntia. Ilman ruuhkia saman välin ajaa noin 15 minuutissa. Yksi työkaveri kertoi, että hänellä kesti vähän kauempana olevasta Ortigasista Pasayhin noin 3 tuntia. Senkin matkan ajaa ilman ruuhkia noin puoleen tuntiin. Lopulta porukkaa tuli paikalle kuitenki paljon.
Alkupuheiden ja bändin lämmittelyn jälkeen vuorossa oli illallinen.
Jason vauhdissa.
Music Video Awardsin ollessa kyseessä välillä katseltiin tiimien tekemiä musavideota ja niihin liittyviä esityksiä. Tuomaristo arvosteli omilla kriteereillään videoita. Väliajalla bändi soitteli ja piti tunnelmaa yllä.
Poseerausta.
"Veljeksillä" oli kasvanu afrot sitten viime näkemän.
Ryhmäfotoilua.
Sellaista vaihtelua arkeen tällä viikolla. Alkuviikosta Suomesta tuli myös hyviä uutisia, kun minun täällä blokissakin kauppaama Honda CBF600S oli mennyt kaupaksi. Suuret kiitokset sekä kauppamies Jakelle, että Kimmolle säilytysavusta!! Mopojen määrä on nyt taas vakio ja kurvailuja jatketaan Yamahan voimin täällä Manilan suunnalla.

Tässä oliskin enää vain viikko töitä ja sitten olis vajaa pari viikkoa lomaa. Tarkoitus lähteä Palawanille heti tulevana lauantaina. Siellä oliskin heti sukellusta ja muuta hauskaa tiedossa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Rock, rock!
Terveisin Manilasta,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti