sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pankkiasioita ja kesäbileet

Viikko taas vierähtänyt. Wappuaatto meni rauhallisissa merkeissä kämpillä. Tiistaina tuli pidettyä pieni wappupicnic samalla neljän hengen suomiporukalla, jolla oltiin sukeltamassakin. Paikkana meillä oli kaverin uima-allas Makatissa 29-kerroksisen talon katolla. Jännä miten voi korkeus hämätä. Vieressä oli useita korkeampia taloja. Kun ei ollut ihan reunalla, eikä nähnyt alaspäin, niin tuntui, että ei olla läheskään niin korkealla.Tällä viikolla tullut vähän tutustuttua Filippiinien pankkikuvioihin. Kun allekirjoitin työsopparin, niin yritys avasi minulle pankkitilin, jonne palkka maksetaan. Muutama päivä töiden alkamisesta sain toimiston alakerrassa olevasta pankkikonttorista tilille automaattikortin. Nettitunnuksia ei saanut suoraan pankista. Netin käyttöönottaminen vaati ensin rekisteröitymisen nettipankissa, joilloin piti antaa tilille myös itse käyttäjätunnus ja salasana. Sen jälkeen piti käydä vielä automaatilla ja sitä kautta varmistaa nettipankin käyttöönotto. Mitään pankkiavaimia ei ole. Vain itse annettu käyttäjätunus ja salasana samalla tavalla kuin vaikka omaan sähköpostiin tai jollekkin muulle verkkosivulle.

Minun pitää aina joskus siirtää rahaa omalta tililtä kahden muun henkilön tilille. Aloin tekeen omalta koneelta tilisiirtoa toiselle tileistä, niin eihän se onnistunutkaan. Googletin asiaa ja löytyi tieto, että ulkopuolinen tili pitää käydä ensin erikseen joko ilmoittamassa/hyväksyttämässä pankissa kaavakkeella tai lähettää kaavake täytettynä pankkiin. Kysyin suomalaiselta kaverilta, että onko muka totta, että Filippiineillä ei voi siirtää rahaa suoraan toisen henkilön tai yrityksen tilille. Kaveri varmasti, että uskomatonta, mutta totta.

Siispä seuraavana työpäivänä käymään pankissa kahden tilinumeron kanssa, jossa myös henkilöiden nimet, pankit ja tarkka konttori. Toinen tileistä on samassa pankissa kuin mullakin, joten sen onnistu helposti. Sanottiin, että tili tulee näkyviin minun nettipankkiin vuorokauden sisällä. Näin myös tapahtui. Toinen tileistä sen sijaan on kilpailevassa pankissa. Ulkopuolisen pankin tiliä ei voi lisätä ollenkaan omien tarvisemien pankkitilien joukkoon edes pankissa asioiden. Rahan siirtäminen pankista toiseen on vain kuulemma yksinkertaisesti mahdotonta! Sehän on kieltämättä ihan liian uusi keksintö. Ei sellaisia voi olla… Ihan käsittämöntä!!! Sanoin, että eihän se voi olla mahdollista, että ei voi maksaa laskuja toisen pankin tilille. Kerroin myös, että Suomessa voi siirtää rahaa ihan kenen henkilön tai yrityksen tilille tahansa. Tunsi tai ei ja mistä pankista mihin pankkin tahansa. Pankkineiti vain vastasi, että valitettavasti meillä ei ole vielä niin kehittyneitä pankkijärjestelmiä.

Ei olla vielä päätetty, että aukaiseeko töinen henkilö tilin samaan pankkiin kuin missä mullakin on tili vai käynkö aina tarvittaessa hänen pankissa setelitukon kans laittamassa rahaa tilille. Kertoo vain, että kuinka vanhanaikainen pankkijärjestelmä Filippiineillä edelleen on.

Meillä oli eilen lauantaina firman kesäjuhlat. Paikkana oli Batangaksen lähellä oleva La Luz Beach Resort. Kokoontumisajaksi toimistolle oli sovittu 04:00, joten herätys oli jo 2:45. Tuli nukuttua kokonaista tunti. Porukkaa taisi olla lopulta yhdeksän bussillista. Liikkeelle päästiin lopulta aamupalan jälkeen joskus 05:30 paikkeilla. Tauko oli paikalla noin seiskan paikkeilla. Sääennuste koko päivälle oli käytännössä sadetta ja ukkosta. Taivas näytti kuitenki ihan muulta.Perille La Luziin tultiin 08:30 paikkeilla. Paikka on aikasta korvessa ja sinne ei käytännössä sattumalta eksy mitenkään. Paikka pitää tietää. Sitten vaan portaat alas ja biitsille.Innokkaimmat lähti rannalle tultua välittömästi uimaan. Ei itelläkään pysynyt paita montaa minuuttia päällä.Ei hassumpi paikka firman kesäjuhlille?Ohjelmaa ja erilaisia kisailuja oli päivän mittaan monenlaisia. Tässä odotellaan köydenvedon alkamista.Sitten on jo tosi kyseessä.Tiimikamut lavalla musisoimassa.Koskaan ennen ei ole ollu firman kesäjuhlissa Mr ja Miss Beach Body -kisaa. Se, kuten mikään mukaan kisailu ei ollut mitään hampaat irvessä touhua. Rentoa ja hauskaa!Picture, picture!! En ollut ainoa paikalla olija, jolla oli kamera mukana.Joskus puolen päivän jälkeen oli vuorossa ruokailu.Täytyy sanoa, että oli kyllä erittäin mukava päivä. Suomessa töissä ollessa erään suuren suomalaisen yrityksen parhaimmat kesäjuhllat olivat todella hyviä tapahtumia isoine bändeineen ja loistavine tarjoiluineen. Niitä tippaakaan väheksymättä täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä tämä oli paras ja rennoin yrityksen järjestämä tapahtuma missä ikinä tullu oltua. Fiilistä ei lainkaan vähennä rantalomakohde ja täydellinen keli uipotellen.

Cheers!
Samalla tuli tutustutta aikasta moneen uuteen työkamuun. Törmäsin myös yhteen suomalaiseen jannuun. Olin juuri syömässä, kun minun viereen tuli kaksi jamppaa. Paikallinen kysyi, että olenko Mika. Kyllä olen. Sitten esitteli toisen kaverin, joka oli tullut käymään työreissulla Helsingistä täällä. Oli kuullut, että täällä on joku suomalainen ja tuli moikkaan. Juteltiin siinä sitten kaverin kans pitkät tovit. Sattui työkeikka sopivalle ajankohdalle. Terveiset Janille!

Takasin kohti Manilaa lähdettiin joskus kuuden jälkeen. Välillä pysähdyttiin vielä syömään ja lopulta tultiin takaisin toimistolle vasta joskus 22 paikkeilla. Pitkä päivä, mutta erittäin hyvä sellainen.

Tänään sunnuntaina tullutkin käytyä vain kauppakeskuksella ostoksilla ja syömässä.Muuten tullutkin keskityttä eilisen reissun jälkeen lähinnä Aloe veralla läträykseen. Sen verran punoittaa kasvot ja yläkroppa.

Eilen lauantaina tuli 2kk täyteen, kun tulin maahan. Neljä viikkoa ehtinyt olla jo töissäkin. Firma hommasi 6kk multientryleiman passiin, kun nyt vielä koeaika menossa. Se olis voimassa syyskuun loppupuolelle asti. Ei tarvi vähään aikaa miettiä leima-asioita.

Tullut pidettyä itselle jonkulaista kirjanpitoa omista reissuista ja samalla reissuvuorokausista mitä tullut vuosien varrella tehtyä. Filippiinien osalta näyttäis tänään, että olen ollut maassa kaikki reissut yhteensä 361vrk. Ens viikolla tulee siis vuosi täyteen tässä maassa.

Sellaista tällä kertaa.

Manilasta,
Intiaanipäällikkö Maikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti