perjantai 21. tammikuuta 2011

Sukelluspäivä Pulau Payarilla

Eilen torstaina tuli käytyä sukeltamassa täällä Langkawilla. Tarkammin paikkana oli saari Langkawin ja Penangin välillä nimeltään Pulau Payar. Se on ainoa paikka täällä Langkawin alueella, johon järjestetään sukellusreissuja. Matkaa veneellä Langkawilta Kuahin venesatamasta tulee vähän reilu tunti suuntaansa. Sukellusfirmana oli East Marine Divers.

Ensimmäisenä sukelluspaikkana meillä oli Coral Garden. Meille kerrottiin vähän ennen sukellusta, että näkyvyys ei olisi kovin hyvä. Veteen hypättyä sen myös huomasi. Näkyvyyttä ei ollut kuin muutama metri. Vain kerran on ollut yhtä huono näkyvyys minun sukellusuralla joskus muutama vuosi sitten Pattayalla. Tämä kilpailee kyllä samasta tittelistä. Sama kuin olis puuroon hypännyt. Maksimisyvyys oli 19.8m ja sukellusaika 48min. Merivesi oli +29C. Siellä kyllä oli kalaa välillä jopa ihan mukavasti, mutta ei niistä mitään kuvia voinut ottaa. "Nemoja" eli vuokkokaloja alueella oli tosi paljon. En ole nähnyt missään niin paljon niitä.
Ensimmäisen sukelluksen jälkeen mentiin saareen syömään luonas. Onneksi tuli lähdettyä sinne, että en jäänyt veneeseen syömään. Se nimittäin kannatti.

Heti laiturilla kävellessä rantaan huomasi, että rannan vesi oli mukavan kirkasta ja siellä oli myös paljon fisua. Mustapilkkoriuttahaita uiskenteli rantavedessä vaikka kuinka paljon. Ne ei ollu mitään isoja, vaan pikkusia ja korkeintaan keskikokeisia. Tuli siis kiire syödä, että ehtii snorklaamaan haiden kans ennen paluuta isolle veneelle ja toiselle sukellukselle.
Kun syönnit oli syöty, niin heti veteen. Ihmiset heitteli kaloille leivänpalasia yms. ja kalat oli ihan villinä. Kun meni kalojen keskipisteeseen, niin niitä ihan kuhisi ympärillä. Tässä rauhallisempi hetki ja pari haita uiskentelee vieressä.
Vene tuli hakemaan meitä saarelta 13:15, jonka jälkeen takaisin isommalle paatille ja toiselle sukellukselle. Toisena kohteena meillä oli Sunken Boat Point. Näkyvyys oli nyttenkin yhtä surkea ja piti olla tarkkana ja lähellä sukellusparia, että ei kadota sitä näkyvistä. Yksi kokenut sukeltaja hävisikin heti toisen sukelluksen alussa. Hän toimi siinä tilanteessa kuitenkin kuten oli sovittu ja nousi hyvin pian pintaan, kun huomasi, että muita ei näy missään. Paikassa oli useampia puisia hylkyjä. Hylkyjen kunto oli jo aikasta heikko. Muutamia veneen moottoreita näkyi myös paikassa. Tässä yksi niistä. Sukelluksen maksimissyvyys oli 16.4m ja sukellusaika 49min. Veden lämpötila sama +29C.
Sellainen sukelluspäivä. Ei tarvi lähteä toista kertaa täällä sukeltaan. Jos jotain "posiitiivista" pitää sukelluspäivästä sanoa, että onneksi se oli myös kallis. 330MYR/82,50€. Näkyvyys oli mitä oli, mutta päivä merellä oli kuitenkin muuten ihan mukava. Paremmalla näkyvyydellä paikka olit ollut varmasti oikein asiallinen. Yhdeltä hollantilaiselta kuulin, että kolme päivää aikasemmin näkyvyys oli ollut paljon parempi.

Sukellusterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti