keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Sukelluspäivä Puerto Princesassa

Eilen tiistaina aamuyö ja -päivä oli lähes samanlainen kuin maanantainakin. Vettä tuli riittävästi jonnekkin iltapäivään asti. Sitten kuitenkin rauhoittui ja piti käydä vähän mopoilemassa. Aurinko oli sopivasti laskeutumassa ja mukavaltahan se näytti.Illalla olikin vielä hotellin joulujuhla, jonne kutsuttiin. Syömässä tuli käytyä ja hyvää oli.

Tänään keskiviikkona piti lähteä katseleen reilun parin kuukauden tauon jälkeen merten salaisuuksia. Sukelluspäivä siis. Sukeltamassa meitä oli paikallisen sukellusoppaan Danin lisäksi Gynther Saksasta ja minä. Ensimmäisenä sukelluskohteena meillä oli Broken River. Maksimisyvyys oli 31,7m ja sukellusaika 41min. Veden lämpötila oli +28C. Sukelluksella nähtiin mm. mureenaa, "leijonakalaa" eli siipisimppua ja paljon erilaisia merietanoita.

Siipisimppu.Merietana.Toisena sukelluskohteena oli Silica Reef. Siellä maksimisyvyydeksi jäi 21,6m sukellusajan ollessa 49min. Veden lämpötila oli tässä kohtaa asteen enempi +29C. Sukelluksen lopulla nähtiin pieni kilpikonna, mutta tätäkin sukellusta hallitsi kyllä erilaiset merietanat. Niitä näkyi tänään poikkeuksellisen paljon ja ainakin yksi laji oli niistä mulle täysin uusi tuttavuus.

Kolme merietanaa.Tässä vielä pari lisää.Mukavia ja leppoisia sukelluksia. Sukellustietokone Suunto Mosquito tosin oireilee edelleen ja ei toimi enää kunnolla. Tietokone antaa muiden vastaaviin nähden todella lyhyitä pohja-aikoja ja alkaa näyttämään dekoja ihan liian aikasten laitteen asetuksista riippumatta. Sama ongelma oli huomattavissa jo syyskuussa. Tänään kun tultiin ensimmäisen sukelluksen turvapysähdykseen, niin mulla näytti 19min(!), kun muilla normi kolmea minuuttia. Täytyy käydä näyttämässä jossain Suunnon huollolle, että onko sille mitään tehtävissä vai joutuuko hommaamaan kompuutterin. Kaikki muu siinä toimii edelleen, mutta kaikkein tärkein ominaisuus ei siis enää. Nyt täytyy siis sukeltaa turvapysähdykset muiden koneiden mukaan.

Sukellusterveisin,
Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti