torstai 2. marraskuuta 2017

Sukeltaminen Cebussa - Koralleja, sardiiniparvia ja lentokoneen hylky

Suuntana Aasia | Sukeltaminen Cebussa - Korallia, sardiiniparvia ja lentokoneen hylky

Kun kaveri tahtoi minua aikanaan sukeltamaan Cebuun ensimmäistä kertaa, niin olin jostain syystä aikasta skeptinen paikan suhteen, enkä odottanut siltä kovinkaan paljon. Tämä johtui lähinnä siitä, että sukellukset tehdään yleensä Mactanilta, joka jää ihan Cebun kaupungin kupeeseen. Minun ennakkoluulot oli kuitenkin täysin vääriä.

Aivan Mactanin sukelluskeskusten läheltä löytyy mielenkiintoisia kohteita. Kaikkein parhaiten sukelluksilta ovat jääneet mieleen sukeltaminen sardiiniparven kanssa, jossa on tuhansia kaloja. Samoin lentokoneen hylky, joka on toistaiseksi ainoa lentokoneen hylky, jolla olen koskaan sukeltanut.

Tein omilta Cebun sukelluksilta pienen koosteen, josta näkyy paremmin mitä vedenalainen maailma alueella tarjoaa.


Jos tykkäsit videosta, niin Tilaa/Subscribaa minun Youtube-kanava. Sieltä löytyy videoklippejä niin Filippiineiltä kuin muualtakin Aasiasta. Toki myös Suomesta. Lisää videoita tulossa lähi aikoina.

Terveisin,
Mika

2 kommenttia:

 1. Tervehdys Mika!

  Blogiasi on aina ollut mukava lueskella - ainakin yli viisi vuotta on tullut seikkailujasi seurattua. Kiva, että jaksat sitä edelleen päivittää vaikka et kiertelekään Aasiaa enää niin paljon kuin ensimmäisten blogikirjoitusten aikoihin. Itsekin on tullut (osin tämän sivuston innoittamana) kahlattua ympäri Aasiaa mm. Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Filippiineillä ja nyt tammikuussa sitten tsekkaamaan Balin hulinat!

  Mukavaa syksyä sinne, missä kaamos on vieras käsite:)

  Riku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Riku!

   Mukava kuulla, että bloki on kelvannut. Hauskaa myös aina kuulla, jos se on nostattanu kipinää ja innostanut reissaamaan. :)

   Balin suunnalta löytyy paljon hienoja paikkoja ja siellä kyllä viihtyy. Samoin jos on aikaa, niin myös heti Balin naapurista. Maaliskuussa 2011 tuli vietettyä 3vk Indoissa akselilla Jakarta - Lombok - Gili Trawangan - Bali - Flores/Komodo - Bali - Jakarta. Balilla tosin ei taidettu olla sillä reissulla kuin 1 yö. Olen käyny siellä aikaisemmin 2008 ja silloin tuli oltua joku 1,5vk. Silloin ei tullu kirjoitettua blokia, mutta muutamia kuvia sieltä löytyy:

   https://get.google.com/albumarchive/113501195061823156277/album/AF1QipNJzcBnl7IsRMTAJe3TAM3PQQCgwvgE9o7vovH9

   Tällä hetkellä syksytuuli ujeltaa ulkona ja kaamos on valitettavasti tosiasia. :)

   Terveisin,
   Mika / Tornio

   Poista