torstai 8. joulukuuta 2016

Manila - Mainettaan parempi suurkaupunki

Suuntana Aasia | Manila - Mainettaan parempi suurkaupunki | Hukkapiilo

Manilasta tulevat uutiset ovat yleensä hyvin negatiivista katseltavaa. Lähinnä uutiset keskittyvät taifuuneihin, tulviin ja köyhyyteen. Myös monet matkailijat inhoavat ja pyrkivät välttämättämään Manilaa, kun vierailevat Filippiineillä. Syinä yleensä likaisuus, karmea liikenne, ränsistyneet rakennukset ja köyhyys. Myönnän, että itse ajattelin ensimmäisellä Manilan reissulla ihan samalla tavalla.

Kun Manilassa on viettänyt aikaa vähän pidempään, niin se alkaa kummasti avautumaan aivan eri tavalla. Manilan parhaimmat ja siisteimmat alueet condoineen, ravintoloineen, hotelleineen ja kauppakeskuksineen löytyvät Fort Boninifacio Global Citystä (BGC) ja Makatista. Rockwell on yks parhaista alueista Makatin sisällä. Länsimaalaiset suosivat asumista Manilassa erityisesti näillä alueilla.

Manilassa riittää erilaisia tapahtumia ja menoa on ympäri vuoden. Suurkaupunkityyliin hyviä ruokaravintoloita on paljon ja yöelämältään Manila on yksinkertaisesti loistava. Live musapaikkoja löytyy paljon ja sama koskee erilaisia clubeja. Jokaiselle jotain.

Tämän kaiken innoittamana tein Youtubeen pienen videon teemalla "This is my Manila".


Toivottavasti se herättää vähän ajatuksia myös toisenlaisesta Manilasta ja siitä saa kenties myös ideoita mahdollista reissua varten.

Manilaterveisin,
Mika

2 kommenttia:

  1. Tutun näköisiä paikkoja.Tulin kotiin viikko sitten Filippiineiltä yhdeksänneltä reissulta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varmasti jos käyny siellä jo useamman kerran. Muutama vuosi Manilassa vierähtäny.

      - Mika -

      Poista